Predstavitev Galerija Specifikacije

XCeed premagal T-Roca

V primerjalnem testu nemške revije Auto Bild je Kia XCeed na celi črti prekosil svojega konkurenta, Volkswagen T-Roca.

XCeed osvojil tudi Zlati volan

Po zmagi v primerjalnem testu je XCeed osvojil tudi odmevno nagrado Zlati volan, v kategoriji »Najboljši avto za manj kot 35.000 EUR.«

Barve

Lastnosti

+

Radarski tempomat (SCC) S funkcijo ustavi/spelji (STOP&GO)

Z uporabo radarja in kamere radarski tempomat uravnava XCeedovo hitrost in razdaljo do vozila spredaj. Sistem ohranja razdaljo do spredaj vozečega vozila s samodejnim uravnavanjem hitrosti vašega vozila. Če vozilo pred vami pospešuje, tudi XCeed pospeši do nastavljene hitrosti. Če vozilo spredaj upočasni in ni možno varno ohraniti nastavljene hitrosti, pa sistem zmanjša hitrost ali celo ustavi vozilo. Uporaben pripomoček, zlasti v gostem prometu.

+

Sistem za prepoznavo hitrostnih omejitev (ISLW)

Sistem nudi vse nujne informacije, ki vam pomagajo, da vozite z dovoljeno hitrostjo. Z uporabo kamere, nameščene na vetrobranskem steklu, prebira omejitve hitrosti in prepovedi prehitevanja ter jasno in pregledno prikazuje informacije na zaslonu navigacijske naprave in na inštrumentni plošči.

+

Sistem za opozarjanje na možnost naleta (FCA)

Z uporabo kamere in radarskih tipal, ki spremljajo hitrost in razdaljo med voziloma, sistem z vizualnim opozorilom na plošči z merilniki opozori voznika v primeru morebitne nevarnosti trka. V primeru opcijske zaznave pešcev sistem dodatno opozarja voznika s vibracijskim tresenjem volanskega obroča. Če se voznik ne odzove, vozilo samodejno zavre, da se izogne trku.

+

Opozarjanje na vozila v mrtvem kotu (BCW)

Sistem za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu ima radarska tipala, ki spremljajo mrtve točke vašega vozila, ter vas s simbolom v stranskem ogledalu opozarja na prihajajoča vozila.

+

Sistem za samodejno parkiranje (SPAS)

Sistem z uporabo prednjih, stranskih in zadnjih tipal zazna parkirni prostor in vam pomaga pri vzporednem ali pravokotnem parkiranju. Vse, kar morate narediti, je to, da zavirate, dodajate plin ali prestavite v prvo ali vzvratno prestavo – sistem pa poskrbi za obračanje volana. Poleg tega vam pomaga tudi pri speljevanju vozila iz vzporednega parkirnega mesta.

+

Samodejno zasenčenje dolgih luči (HBA)

Kadar to razmere dovoljujejo, XCeed samodejno preklopi na dolge luči. Ko kamera ponoči v vetrobranskem steklu zazna žaromete prihajajočega vozila, sistem HBA samodejno preklopi na kratke luči, da ne zaslepi ostalih voznikov.

Družina Ceed

Novi Ceed

Več o modelu

Novi Ceed Sportswagon

Več o modelu

Novi ProCeed

Več o modelu

Novice

Test: Kia Xceed 1.4 T-GDi DCT Stream
www.avto.info, 04.11.2020

Bistvena je oblika
Samodejni DCT menjalnik se z 1.4 T-GDI turbobencinarjem (103 kW / 140 KM) dobro razume in prestavlja pričakovano hitro ter skoraj neopazno.

Preberite več

Test: Kia Xceed 1.4 T-GDi Stream
www.avto.info, 25.08.2020

Plod pametne strategije

Preberite več

Test: Kia XCeed 1.0 T-GDI Way – Všečen mestni križanec
Auto Bild, 15.01.2020

Novi Kia ceed je postal eden najpopolnejših modelov v ponudbi.

Preberite več

Testna vožnja

Akcijska ponudba

Novi XCeed

Če vas navdihuje iskanje novih izzivov, če vas vznemirjajo nova doživetja, če vas poganja naprej preseganje vsakdanje cone udobja, potem boste veseli drugačnega ritma novega Kia XCeeda.

že od 16.799 EUR

Testna vožnja