Hyundai-Kia bo razvoju v naslednjih 5 letih namenila 21,56 milijarde dolarjev

Kia bo do leta 2025 ponudila 16 električnih vozil

19.4.2018

Vodstvo Hyundai Motor Group (HMG), katere del je tudi Kia Motors, je na nedavnem sestanku s predstavniki južnokorejskega finančnega ministrstva predstavila svoje poslovne načrte. Na srečanju so med drugim bili podpredsednik Hyundai Motor, Eui-sun Chung, podpredsednik oddelka za raziskave in razvoj, gospod Yang in južnokorejski namestnik premierja (obenem finančni minister), gospod Kim Dong-yeon ter namestnik gospodarskega ministra.

 

Iz Hyundai Motor Group so ob tem sporočili, da nameravajo v naslednjih petih letih (2018-2022) nameniti naložbam približno 21,56 milijarde dolarjev. Naložbe bodo predvsem namenjene novim poslovnim področjem kot so robotika, umetna inteligenca, elektrifikacija vozil, samovozeča vozila, energije prihodnosti (baterije, vodik) in start-upi. Po predvidevanjih bo poslovna skupina v naslednjih petih letih ustvarila okrog 45.000 delovnih mest

HMG, kjer glavnino avtomobilskega posla tvorijo sestrska podjetja Hyundai Motor, Kia Motors in Mobis, se želi pri razvoju samovozečih vozil povezati s tehnološkimi podjetji. Januarja so tako naznanili strateško partnerstvo s podjetjem Aurora iz Silicijeve doline, ki ima dobro razvito tehnologijo, namenjeno samovozečim vozilom.

“Globalni trendi se hitro spreminjajo. Aktivno investiramo v nove tehnologije in zaposlujemo čedalje več talentiranih ljudi,” je na srečanju z vladnimi predstavniki dejal podpredsednik Hyundaija, gospod Chung Eui-sun said. Januarja je gospod Chung obiskal sejem zabavne elektronike v Las Vegasu, kjer so Korejci predstavili električnega križanca Niro EV ter kar nekaj svojih tehnologij prihodnosti.

Skupina Hyundai-Kia je že prej pri razvoju povezljivosti vozil združila moči z ameriškim tehnološkim velikanom Cisco Systems in kitajskim Baidujem.

V letu 2021 pričetek prodaje avtonomnih vozil 4. stopnje
Južnokorejski velikan namerava od leta 2019 dalje na ceste poslati velikansko testno floto avtonomnih vozil, ki bo tlakovala pot za množično proizvodnjo. Z novim pilotnim projektom Smart City pa bo Kia od leta 2021 trgu ponudila avtonomna vozila 4. stopnje, ki bodo na voljo v t. i. pametnih mestih.

Kia bo do leta 2025 ponudila 16 električnih vozil
Kia bo v prihajajočih letih še naprej širila svojo ponudbo okolju prijaznejših vozil. Do leta 2025 namerava tako ponuditi skupno kar 16 električnih vozil s hibridno, EV in FCEV tehnologijo.

Povsem novi električni model z gorivnimi celicami
Leta 2020 bo Kia kupcem ponudila vozilo, ki ga bodo poganjali elektrika in gorivne celice (FCEV), še prej - v začetku 2019 – pa v Evropi pričakujemo začetek prodaje električnega križanca Niro EV.

 

Kia. Prva pri dosežkih.

***


Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede 3 milijone vozil v 41 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 51.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 45 mlrd. dolarjev. Oblikovanje vseh vozil Kia se izvaja pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo delo potrjujejo številne evropske in mednarodne oblikovalske nagrade, kot npr. red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljše oblikovanje v avtomobilizmu. V študiji 2017 JD Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi znamkami. Izrazito evropsko naravnanost Kia dopolnjuje s svojo modern tovarno na Slovaškem (Žilina) in evropskim centrom za raziskave in razvoj v nemškem Rüsselsheimu, ki Kio postavljaju na presto proizvajalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva.Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA in evropske zveze UEFA – pokrovitelj svetovnega in evropskega prvenstva v nogometu. Korporacijski slogan – "The Power to Surprise" (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.

 

 

Zadnje novice