KIA Motors Corporation

Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu.

Leta 1944 ustanovljeno podjetje se postavlja s 15 avtomobilskimi tovarnami v desetih državah, letno proizvodnjo več kot 3 milijone vozil in razvejano prodajno-servisno mrežo v nič manj kot 172 državah sveta. Podjetje stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Glavni sedež podjetja Kia Motors Europe je s tem namenom v nemškem Frankfurtu, kjer prav tako domuje moderen Kiin oblikovalski center.

Ključno vlogo pri razvoju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia predstavlja še tehnološki in razvojni center v bližnjem Rüsselsheimu.

Tehnološki in razvojni center v Rüsselsheimu, Nemčija

Sedež podjetja Kia Motors Europe v Frankfurtu, Nemčija

Oblikovanje

Oblikovanje modelov znamke Kia poteka pod vodstvom svetovno znanega oblikovalca Petra Schreyerja, ki ga pozna avtomobilska javnost kot očeta Audija TT in novodobnega Volkswagna Beetla. Schreyer je bil pred prestopom v Kio med leti 1994 in 2002 vodja Audijevega oblikovanja. Vse do sredine leta 2006 pa je vodil oblikovanje Volkswagnov.

V začetnem obdobju je Schreyerju, ki šteje danes med največje svetovne ikone avtomobilskega oblikovanja, stal ob strani najbolj znani slovenski oblikovalec avtomobilov Robert Lešnik. Oglejte si video o oblikovanju

Evropsko kreativnost Kinega oblikovalskega centra dopolnjuje oblikovalska izpostava v Kaliforniji.

Nagrade

Kiino izjemno oblikovalsko nadarjenost potrjujejo številne evropske in mednarodne dizajnerske nagrade. Kia je po mnenju nemškega Sveta oblikovalcev največji zmagovalec tekmovanja Automotive Brand Contest za najboljši avtomobilski dizajn.

Kia je ocenjena v kategoriji dizajn blagovne znamke, kjer se ocenjuje oblikovanje znamke kot celote, kot najboljša med najboljšimi.

Picanto, Rio, cee'd, cee'd sw, pro_cee'd, Venga, Carens, Soul, Optima, Sportage in Sorento se prav tako kitijo s prestižno nagrado red dot design award, kjer je bila Optima izbrana za najboljšo med najboljšimi, in naslovom iF product design award za industrijsko oblikovanje.

Modeli Picanto, pro_cee'd, Venga, Soul, Optima, Sportage pa so med drugim tudi prejemniki prestižnega priznanja iF za oblikovanje.

Ena najsodobnejših tovarn v Evropi

Izrazito evropsko orientiranost dopolnjuje Kia z moderno tovarno v slovaškem mestu Žilina. V njeno izgradnjo je Kia Motors Corporation vložila več kot milijardo evrov. Zmogljivost izredno napredne in s 500 najmodernejšimi roboti opremljene tovarne dosega kar 300 tisoč vozil letno.

Na tekočih trakovih slovaške tovarne, ki šteje z okoljskim certifikatom ISO 14001 med okolju prijazne objekte z naprednim upravljanjem s proizvodnjo in odpadki, nastaja velika večina evropskemu trgu namenjenih modelov, na čelu s slovitim cee'dom, vrhunskim terencem Sportageom in vsestransko Vengo.

Kiina evropska prisotnost se nadaljuje z regionalnimi skladišči rezervnih delov v vrednosti prek 100 milijonov evrov in že omenjenim nemškim tehnološkim centrom v Rüsselsheimu. V slednjem poteka razvoj avtomobilskih komponent, na čelu z modernimi dizelskimi motorji.

Sodobna in okolju prijazna tovarna na Slovaškem

Kakovost igra ključno vlogo pri proizvodnji

Podpora športu

Avtomobilska znamka Kia je uradni avtomobilski partner nogometnega prvenstva pod okriljem FIFA in glavni sponzor slovitega teniškega pokala Australian Open.

Španski tenisač Rafael Nadal je Kiin globalni športni ambasador. Kia je že nekaj let sponzor lige NBA ter zvezdnika Blaka Griffina. Blake je že zaslovel na spektaklu All Star, kjer je pri zabijanju na koš preskočil Kiino lepotico Optimo.

Slogan

Slogan podjetja Kia Motors Corporation »The Power to Surprise« predstavlja globalno predanost podjetja k ustvarjanju avtomobilov, ki z moderno tehniko, naprednimi rešitvami in nenehnimi inovacijami prehitevajo nakupna pričakovanja ter predstavljajo z revolucionarnim 7-letnim jamstvom najboljšo nakupno izbiro za vaš denar.

Vsa Kompaktna SUV Športna EV / Hibridna Karavani