PRVA ZA LJUDI

ŠPORTNA SPONZORSTVA

Zbližujemo.

V družbi Kia Motors z ustvarjanjem vozil zbližujemo ljudi. In ker medsebojno zbližuje tudi šport, sponzorsko podpiramo številne športne dejavnosti.

Med vrhunskimi dogodki sponzoriramo nogometni prvenstvi FIFA in UEFA, teniški turnir Australian Open in košarkarsko ligo NBA, ob tem pa številne svetovne klube in reprezentance v športih, kot so nogomet, košarka, odbojka, hitrostno drsanje, smučarski skoki, lokostrelstvo in mnogi drugi. Poleg tega podpiramo športne dogodke in dejavnosti na lokalni ravni. Tudi v Sloveniji.

Kia sponzorira Evropsko ligo UEFA

Kia Motors Corporation je v letu 2018 podpisala novo pogodbo z evropsko krovno nogometno organizacijo UEFA za obdobje treh let. Na tej podlagi Kia sedaj sponzorira Evropsko ligo UEFA, enega največjih svetovnih športnih tekmovanj, na katerem sodeluje 56 klubov iz vse Evrope. Skozi sponzorstvo Kia krepi povezanost med ljudmi ter miroljubno in nenasilno navijanje, v svoje akcije pa aktivno vključuje otroke in odrasle ter jim izpolnjuje njihove nogometne sanje.

Kia – glavni pokrovitelj turnirja Australian Open

Od svojega prvega pokroviteljstva leta 2002 Kia sodeluje na turnirju kot glavni pokrovitelj ter ga uspešno promovira in podpira. Od prvega dne partnerstva vsako leto dajejo na razpolago avstralski teniški zvezi več kot 100 novih vozil Kia s čimer omogoča nepozabno in udobno udejstvovanje najboljših tenisačev, VIP-ovcev, uradnih oseb in medijev.

Rafael Nadal - Kia Brand Ambasador

Rafael Nadal je od leta 2006 – takrat še kot mlada španska teniška senzacija - globalni ambasador znamke Kia. S svojim sodelovanjem Nadal in Kia po vsem svetu skupaj udejanjata znamkin slogan 'The Power to Surprise' (slov. moč presenečanja).

Uradni avtomobilski partner FIFA od leta 2007 do 2022

Kia kot partner FIFA in uradni avtomobilski partner te mednarodne krovne nogometnega organizacije organizatorjem svetovnih prvenstev nudi vozila iz svoje bogate modelne palete in krepi svojo prepoznavnost z različnimi marketinškimi aktivnostmi in oglaševanjem na stadionih.

Kia pokroviteljstvo UEFA EURO

Evropsko prvenstvo v nogometu, ki ga organizira evropska krovna nogometna organizacija UEFA, je največji nogometni dogodek v Evropi. Kia Motors Corporation je prestižni globalni EUROTOP partner UEFA (Union des Associations Europeennes de Football) od leta 2006 do 2017.

Kia in motošport

Kia Lotos Race je prvenstvo, ki od leta 2006 poteka pod okriljem Kia Motors Polska in v njem dirkajo izbrani dirkači, ki tekmujejo s posebej prirejenimi vozili Kia Picanto. Kia Lotos Race, ki mladim, a nadarjenim voznikom omogoča, da naredijo prve korake v svetu motošporta, je sedaj postal mednarodno tekmovanje! Več najdete na spletni strani www.kialotosrace.pl/.