Zmaga XCeeda Kii prinesla že tretjo nagrado Trophée Argus

Nagrado Argus sta že osvojila Kiina modela Stinger GT in Picanto

24.1.2020

Kiin novi križanec XCeed je osvojil prestižno nagrado Trophée Argus za leto 2020 v kategoriji kompaktnih in družinskih športnih terencev. Na nedavni slovesnosti je Kia nagrado Argus tako prejela že tretjič, saj jo je leta 2018 osvojil Stinger, šest let pred tem pa je zmago slavil malček Picanto.

Trophée Argus nagrajuje ceno, tekoče stroške in vrednost rabljenega vozila
Trophée Argus nagrajuje nove modele na francoskem tržišču, ki ponujajo najboljšo kombinacijo lastnosti in tekočih stroškov. Kandidate ocenjujejo na osnovi cene, tekočih stroškov in ostanka vrednosti rabljenega vozila, ob tem pa žirija upošteva tudi druge značilnosti (kakovost, udobje, užitek v vožnji, opremljenost) ter prispevek vozila v svojem razredu.

Žirijo sestavljajo člani Groupe Argus, francoski avtomobilski novinarji ter strokovnjaki s področja trga rabljenih vozil in avtomobilskega trga v celoti. Kia XCeed je osvojil najvišje priznanje v kategoriji kompaktnih in družinskih športnih terencev ter tako premagal tekmece, kot so npr. Mazda CX-30, Toyota RAV4 Hybrid in Hyundai Santa Fe.

Marc Hedrich, generalni direktor Kia Motors France, je ob tem dejal: “Zelo smo veseli osvojitve lovorike Trophée Argus za leto 2020. To je priznanje za pomemben in edinstven model znamke Kia. Novi XCeed je križanec razreda C, ki med vozili množičnih znamk trenutno nima enakovrednega tekmeca.”

“Kia XCeed je zares evropski model, tako kot vse ostale Ceedove različice,” je dodal Hedrich. “Model, ki je oblikovan, razvit in izdelan v Evropi za evropske kupce, je postal takojšnja uspešnica. Veseli smo, da so prednosti Kia XCeeda – njegovo oblikovanje, kakovost, vozne lastnosti in stroški lastništva – zaslužne za to, da izstopa med konkurenti. To nagrado posvečam našim oblikovalcem, prodajnikom in inženirjem po vsej Evropi ter se jim zahvaljujem za odlično opravljeno delo.”

Kia XCeed: športna, urbana alternativa tradicionalnim športnim terencem
Novi Kia XCeed je stilski, izrazen in oblikovan sodobno, kot tak pa predstavlja športno alternativo tradicionalnim športnim terencem. XCeed, ki je izdelek znamkinega oblikovalskega oddelka v Frankfurtu, je oblikovan pod vodstvom Gregoryja Guillauma, podpredsednika oblikovanja pri Kia Motors Europe.

Kia XCeed proizvajajo v slovaški Žilini, kjer izdelujejo tudi ostale različice Ceed (kombilimuzina), Ceed Sportswagon (karavan) in ProCeed (shooting brake). Tako kot njegovi jekleni bratje se lahko tudi XCeed pohvali s 7-letno tovarniško garancijo (150.000 km, prva 3 leta brez omejitve števila prevoženih kilometrov), ki je najdaljša v Evropi.

Spomladi bo Kia XCeed dopolnil svojo ponudbo s priključnim hibridom (plug-in hybrid), ki ima 8,9 kWh litij-polimerni baterijski sklop, 44,5 kW elektromotor ter zmogljivi 1,6-litrski bencinski 4-valjnik  z neposrednim vbrizgom goriva. Kia XCeed Plug-in Hybrid bo lahko zgolj na elektriko prevozil približno 60 kilometrov.

O nagradah Trophée Argus
Trophée Argus, ustanovljen 1993 z namenom nagrajevanja posebnih vozil, je leta 2008 začel podeljevati nagrade v kategoriji osebnih vozil. Na letošnjem tekmovanju se je zanje potegovalo 33 osebnih vozil, od katerih so izbrali tri finaliste v vsaki od sedmih kategorij (kompaktni SUV, mestni avto, kompaktna limuzina, kompaktni in družinski SUV, družinska in kompaktna limuzina, premijski SUV ter električno vozilo).

Preizkusite XCeed.


***


Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje se postavlja z avtomobilskimi tovarnami v petih državah, letno proizvodnjo več kot 3 milijone vozil in razvejano prodajno-servisno mrežo 5.050  zastopnikov v približno 190 državah sveta. Znamka po vsem svetu zaposluje več kot 52.000 ljudi in letno ustvari več kot 49 milijard dolarjev prihodkov. V študiji 2019 J. D. Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi množičnimi znamkami. Podjetje stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Glavni sedež podjetja Kia Motors Europe je s tem namenom v nemškem Frankfurtu, kjer prav tako domuje moderen Kiin oblikovalski center. Ključno vlogo pri razvoju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia predstavlja še center za raziskave in razvoj v bližnjem Rüsselsheimu. Kiino izjemno oblikovalsko nadarjenost potrjuje preko 70 evropskih in mednarodnih dizajnerskih nagrad. Kia uživa status vodilnega oblikovalca v avtomobilski panogi in je dobitnica številnih prestižnih nagrad, kot npr. Red Dot, Good Design, iF in drugih. Oblikovanje vozil je ključna stvar, ki Kio loči od številčne konkurence, ter ključna prednost za kupce. Znamkin korporativni slogan – "The Power to Surprise" (slov. Moč presenečanja) – predstavlja Kiino globalno zavezo presenečati svet z vznemirljivo, navdihujočo izkušnjo, ki presega pričakovanja.  

 

Vsa Kompaktna SUV Športna EV / Hibridna Karavani