XCeed PHEV

Lastnosti

Spoznajte modernega hibrida

Regenerativno zaviranje shranjuje kinetično energijo in tako polni vašo baterijo med zaviranjem ali t.i. coastingom (to je stanje, ko se vozilo pelje brez plina - po inerciji - in se počasi ustavlja do popolnega mirovanja). Coasting Guide analizira vašo ruto, da vas obvesti, kdaj naj umaknete nogo s stopalke. Virtual Engine Sound System se aktivira le pri vožnji na elektriko, da varno obvešča pešce o vaši prisotnosti.

Stanje napolnjenosti: Enostavno

Uživajte v enostavnem polnjenju na gospodinjski vtičnici ali na javni polnilnici. Na AC polnilnici lahko napolnite baterijo (do 100%) v približno 2 urah in 15 minutah. 3 LED lučke na sredini armaturne plošče, ki so vidne tudi izven vozila, vam povedo kakšno je stanje napolnjenosti baterije.

Pameten način parkiranja

Pametna parkirna asistenca (SPA) nadzira volanski obroč, da vam pomaga pri vzporednem ali pravokotnem parkiranju. SPA je tudi priročen pri vzporednem zapuščanju parkirnega mesta. Vse, kar morate narediti je, da prestavljate in pritiskate na ustrezno stopalko.

Opozarjanje na vozila v mrtvem kotu (BCW)

Sistem za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu (BCW) s pomočjo radarja spremlja vaše mrtve kote in vas zvočno in s simbolom v stranskem vzvratnem ogledalu opozarja na bližajoča se vozila.

Samodejno senčenje žarometov (HBA)

Sistem za samodejno senčenje žarometov (HBA) zaznava bližajoča se vozila in samodejno preklaplja na kratke luči, s čimer zagotavlja najboljšo možno vidljivost brez zaslepitve ostalih udeležencev na cesti.

Odkrijte čisto moč

Kiin prvi v Evropi narejen priključni hibrid kombinira moč 8,9 kWh baterije, 44,5-kilovatnega elektro motorja in 1.6 GDI motorja s 6-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko. Konči rezultat je impresiven: 104 kW (141 KM) za pospešek od 0 do 100 km/h v 11 sekundah. Najboljše pri tem je, da večino dnevnih voženj lahko opravite le z elektro motorjem.