Predstavitev Galerija Specifikacije
Popolnoma novi Kia Rio

Barve

{{spinner.loading_percent}} %
Začni 360° ogled
BARVE {{ selected_color.name }}

Lastnosti

Pomoč pri ohranjanju vozila na voznem pasu (LFA) in sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu (LKA)

Ta sistem s pomočjo senzorjev kamere spremlja talne oznake in preverja, če je vaše vozilo na sredini voznega pasu. Opozori vas, če se vozilo približuje robu pasu in tudi popravi položaj volanskega obroča, če je to potrebno.

Sistem opozarjanja na čelno trčenje (FCA)

Ko sistem FCA s povezovanjem podatkov iz radarja in kamere zazna nenadno zaviranje avtomobila spredaj, nemudoma vključi zavore in vozilo popolnoma zaustavi pri hitrosti do 60 km/h. Če sistem FCA pred vami zazna pešca, vas na to opozori. Če se ne odzovete, bo sistem zaviral samodejno in se tako trčenju izognil ali ga vsaj omilil.

Navigacijski sistem z 8-palčnim zaslonom na dotik

Navigacijski sistem prinaša inovativni telematski sistem UVO Connect in vključuje storitve ‘Kia Live’, kot so na primer prometne informacije v živo (Live Traffic), razpoložljiva parkirna mesta (Live Parking) in vremenska napoved (Live Weather).

Prednji/zadnji parkirni senzorji (PDW) z gumbom za izklop

Parkirni senzorji, ki uporabljajo ultrasonične senzorje, vgrajene v odbijače, opozarjajo na ovire pred vozilom ali za njim med manevriranjem na parkirišču, zato so idealni za varno parkiranje. Zvočno opozarjanje lahko tudi izklopite.

Bluetooth

V povsem novem Kia Riu vam tehnologija Bluetooth omogoča prostoročni dostop do telefona in izbranih funkcij.

Radarski tempomat (SCC)

Radarski tempomat z vgrajenim radarjem lahko uravnava hitrost vašega Ria in njegovo razdaljo do vozila spredaj. Sistem ohranja razdaljo do vozila spredaj s samodejnim uravnavanjem hitrosti vašega vozila. Če vozilo spredaj upočasni in nastavljeno hitrost ni več možno vzdrževati, sistem SCC zmanjša hitrost. Če vozilo spredaj nato pospeši, tudi Rio pospeši do nastavljene hitrosti.

Testna vožnja