KAKO... potovati z domačimi živalmi

Ne bodo spraševali: “Smo že tam?”, toda potrebujejo ravno toliko priprav na potovanje kot ostali udeleženci. Bodisi greste na krajše ali daljše potovanje, poskrbite za udobje svojih ljubljenčkov. Na poti jih lahko obide slabost, toda z nekaj napotki se da vožnjo narediti karseda udobno. Pri vašem Kia zastopniku vam bodo svetovali, s katerimi pripomočki lahko olajšate potovanje sebi in svojim ljubljenčkom.

Udobje in varnost sta dve stvari, na kateri morate misliti, ko jemljete na pot svoje domače ljubljenčke. Začnite s primernim nosilcem, kamor boste dali kakšno igračo ali odejo, da se bodo počutili domače. Če pogosto potujete s svojimi ljubljenčki, razmislite o nakupu nepremočljivih pokrival za sedeže in gumijastih talnih podlog. Tukaj so naši nasveti:

SPISEK ZA POTOVANJE S HIŠNIMI LJUBLJENČKI

NAJ JIM BO UDOBNO

Priskrbite primerno kletko (oz. transporter) z dobrim prezračevanjem. Prepričajte se, ali je dovolj velika za vašega ljubljenčka in da se bo v njej lahko normalno premikal, ter da je čista in udobna. Pred prvim daljšim potovanjem jih poizkusite že doma navaditi na novi prostor.

NAHRANITE JIH

Svoje ljubljenčke nahranite z lahkim obrokom 3-4 ure pred odhodom. Hranjenje med vožnjo ni priporočljivo.

VODA

S seboj vzemite ustekleničeno vodo, saj lahko zaradi oporečnih vodnih virov vaši ljubljenčki dobijo želodčne težave.

NEKAJ PRAVIL:
  • Ne jemljite domačih živali na dolga potovanja, preden ste jih vzeli na par krajših.
  • Če imate s seboj na poti psa, ga ne posedajte z glavo skozi okno, saj lahko to povzroči notranje poškodbe ušesa ali celo pljučna vnetja.
  • Nikoli ne puščajte ljubljenčkov samih v parkiranem vozilu. Temperatura znotraj vozila lahko naglo poraste ali pade.