KAKO... zamenjati brisalce

Menjava brisalcev se lahko zdi dokaj malenkostna, toda za varno vožnjo je bistvenega pomena.

Če vaši brisalci samo mažejo vodo po steklih, namesto da bi jo obrisali, jih je potrebno zamenjati. Prav tako bi morali redno preverjati razpoke in krhkost le-teh. Zamenjavo priporočamo vsaj enkrat letno z uradnimi Kia brisalci, v Kiinem salonu bodo to storili hitro in učinkovito namesto vas. Vaš avto-priročnik vsebuje natančne informacije kateri brisalci so primerni za vaš model avtomobila.

Prvi korak

Dvignite ročico brisalca z vetrobranskega stekla. Metlico brisalca nastavite tako, da bo pod kotom 90°C glede na ročico. (Morda bo v pomoč, če naredite digitalno sliko nastavitve brisalca pred odstranitvijo – če se vam se zatakne kasneje).

Drugi korak

Pritisnite na jeziček, kjer sta spojeni ročica in metlica brisalca in odstranite metlico brisalca z ročice.

Tretji korak

Vzemite novo metlico in se prepričajte ali je pravilno obrnjena navzgor. Novo metlico nastavite z vstavljanjem jezička v posebno režo v ročici. Prepričajte se, ali je dobro pritrjena na mestu (morali bi slišati klik) in preverite ali sedi ravno na steklu.

Četrti korak

Spustite ročico brisalca tako, da metlica sedi čisto pri podnožju stekla. Lahko preverite ali dobro brišejo s tem da jih vključite, toda ne preizkušajte jih na suhi podlagi, saj lahko tako poškodujete svoje nove brisalce.