KAKO... se pripraviti na daljše potovanje

Bodisi da se odpravljate na potovanje z družbo bodisi na poslovno pot, v vsakem primeru se boste želeli izogniti neprijetnim presenečenjem na poti. Ne skrbite in se odpravite do najbližjega Kiinega zastopnika, kjer bodo poskrbeli, da boste primerno pripravljeni za pot.

Poleg zaloge vaših najljubših cd-jev in ustavljanja za počitek, se boste želeli prepričati, da je potovanje karseda ugodno tako za vas, kakor tudi za vaš avto.

Prepustite vaše vozilo strokovnjakom in preverite našo ponudbo sezonskega pregleda vozila: https://www.kia.si/sezonska_ponudba/ostala_ponudba.

SEZNAM ZA POTOVANJE:

IMEJTE NAČRT

Opotekanje z zemljevidom na cesti lahko nepotrebno zavleče pot, zato namenite nekaj časa načrtovanju poti, preden odrinete. Lahko pogledate tudi na internetne iskalnike poti, kjer vas bodo opozorili na morebitna dela na cesti.

PRIPRAVITE PNEVMATIKE

Teža dodatnih potnikov in prtljage lahko vpliva na pritisk pnevmatik, zato jih preverjajte in vedno imejte na zalogi rezervno kolo. Obrabljene pnevmatike so lahko zelo nevarne na mokrih ali zelo vročih podlagah, zato preverjajte gume vsaj vsaka dva tedna s primerno merilno napravo za pnevmatike.

VIJAKI IN MATICE

Spoznajte se z osnovnim orodjem svojega avtomobila – v priročniku piše, kje ga najdete. Če imate kakšne dvome, smo tukaj zato, da vam pomagamo - le na najbližji Kia center pokličite.

OHRANITE HLADNOST

Za mirno vožnjo brez pregrevanja preglejte motor pred odhodom. Napolnite nivoje vode, toda le, ko je motor hladen. Najbližji Kiin zastopnik bo zamenjal olje in filter na servisnih pregledih. Pred zimo bodo prav tako preverili koncentracijo tekočine proti zmrzovanju.

OČI NA CESTI

Poškodovani brisalci in luči predstavljajo nevarnost in zmanjšujejo vidljivost. Preverite nivo tekočine za pranje stekel in vsaj dvakrat preverite, ali delujejo vse luči smerniki, zavore in meglenke. Brisalci za steklo morajo biti zamenjani vsaj enkrat letno, saj bodo v nasprotnem primeru le razmazali vetrobransko steklo in tako zmanjšali vidljivost.

SPOČIJTE SE

Vsaj vsaki dve uri naredite kratek premor in pretegnite noge. Pijte tudi veliko tekočine, kar vam bo pomagalo ohraniti prisebnost in udobnost na poti.

SMO ŽE TAM?

Če gredo z vami na pot tudi otroci, razmislite o vožnji ponoči, ko je bolj verjetno, da bodo spali. Vzemite nekaj, kar jim bo odvrnilo pozornost z vožnje, npr. knjige in igrice, prav tako ne pozabite na prenosno kahlico za majhne otroke.