KAKO... prebarvati odrgnine

Ali ne sovražite odrgnin, ki nastanejo zaradi kamenčkov? Lahko razvrednotijo vaš avto in dovolijo rji uničiti vašo karoserijo. S pravim orodjem in materiali jih lahko z nekaj potrpljenja popravite.

Odrgnine zaradi kamenčkov so pogosti okoli rešetk na vratih in žarometov vašega avtomobila, toda poškodujejo lahko tudi stranska ogledala in okrasne letvice. Pobliže preverite, kolikšna je škoda. Za popravilo boste potrebovali pravo barvo, ki jo dobite pri svojem Kia zastopniku. Zastopnik lahko tudi opravi celotno delo namesto vas, če se sami ne želite spopasti s tem problemom.

Prvi korak

Površino, ki jo želite prebarvati, najprej dobro očistite s krpico, nekaj mila ter vode, s čimer boste odstranili nečistočo z barve. Površino temeljito posušite s čisto krpico ali usnjem.

Drugi korak

Dobro pretresite barvo (še posebej kovinske, saj kovinski delci potonejo na dno). Nalijte nekaj barve v priročno posodo. Prepričajte se, da imate pri roki steklenico razredčila za redčenje barve, kar vam bo dalo več kontrole pri barvanju zelo tankih prask.

Tretji korak

Z uporabo dobrega čopiča velikosti 1 nanesite barvo na poškodovano površino. Večina delcev odkruši le zgornjo plast, zato lahko začnemo kar z barvanjem vrhnje plasti in nato lakiranjem. Globlji odkruški bodo potrebovali najprej nanos osnovne barve. Šele ko se osnovna barva posuši, nanesite čeznjo barvo karoserije. Če naredite napako, jo sčistite z razredčilom... in poskusite znova!

Kaj boste potrebovali za opravilo:
  • Kiino opremo za barvanje
  • Razredčevalec barve
  • Čopič velikosti 1
  • Majhno priročno posodo za barvo