Predstavitev Galerija Specifikacije
Predstavitev Galerija Specifikacije
Kia Optima Sportswagon

Lastnosti

+

Napredni radarski tempomat (ASCC)

Napredni radarski tempomat uporablja radarski senzor, nameščen na prednjem delu vozila, ki spremlja razdaljo do spredaj vozečega vozila. Če ni mogoče ohranjati prednastavljene varnostne razdalje, sistem zmanjša hitrost in po potrebi tudi ustavi vozilo.

+

Sistem opozarjanja na zapuščanje voznega pasu (LDW)

Sistem LDW s kamero spremlja označbe voznega pasu in vas opozori, če vaše vozilo zapusti vozni pas brez vklopljenih smernih kazalcev.

+

Sistem opozarjanja pred trki zaradi mrtvih kotov (BCW)

Sistem BCW uporablja radar za nadzor strani in zadnjega dela vozila, s pomočjo katerega vas prek avdio-vizualnih znakov opozori na morebitna druga vozila v vašem mrtvem kotu ter vam tako omogoči lažjo in varnejšo menjavo voznega pasu.

+

Sistem za pomoč pri vzvratnem parkiranju (SPAS)

Sistem uporablja na boku nameščene senzorje, ki vam pomagajo pri bočnem in pravokotnem parkiranju na parkiriščih. Tu je še funkcija, ki vam pomaga pri premiku vozila iz bočnega parkirnega mesta.

+

Monitor za pregled dogajanja okrog vozila (AVM)

Pri hitrostih do 20 km/h AVM združuje 4 širokokotne podobe (vzete s kamer spredaj, zadaj in z boka vozila), ki vam nudi ptičjo perspektivo prostora okrog vas.

+

Sistem opozarjanja na čelno trčenje (FCA)

Ko sistem FCA s povezovanjem podatkov iz radarja in kamere zazna nenadno zaviranje avtomobila spredaj, nemudoma vključi zavore in vozilo popolnoma zaustavi pri hitrosti do 60 km/h. Če sistem FCA pred vami zazna pešca, vas na to opozori. Če se ne odzovete, bo sistem zaviral samodejno in se tako trčenju izognil ali ga vsaj omilil.

Testna vožnja

Vsa Kompaktna SUV Športna EV / Hibridna Karavani