NOVA KIA OPTIMA PLUG-IN HYBRID

NOVA KIA OPTIMA
PLUG-IN HYBRID
NIZKA PORABA IN EMISIJE -
VRHUNSKI SLOG IN UDOBJE.

Predstavljamo Kiino prvo priključno (plug-in) hibridno električno vozilo. Združuje najboljše z vseh področij - od atraktivnega dizajna do uživaške notranjosti, nizkih vzdrževalnih stroškov in minimalnega vpliva na okolje. Vse to zahvaljujoč naprednemu priključnemu hibridnemu pogonu, ki Optimo naredi neverjetno privlačno vsem okoljsko ozaveščenim voznikom - z dosegom 54 kilometrov izključno na elektriko in le 37 g/km CO2.

PREPOZNAVEN NAVZVEN. SPOŠTOVAN NAVZNOTER.

Poleg užitka v vožnji nove Kia Optima Plug-in Hybrid boste uživali tudi ob gledanju nanjo - iz vsakega zornega kota, tako od zunaj kot znotraj.
Zunanjost
Zahvaljujoč svojim karizmatičnim in mišičastim oblikam je že na prvi pogled prepoznavna kot čistovkrvna Optima. Zunanjost prinaša številne vizualne izboljšave, ki dajejo edinstven videz in izboljšuje količnik zračnega upora. To med drugim vključuje spremenjena prednji in zadnji odbijač, ki izboljšujeta pretok zraka po karoseriji, posebne eco blue dodatke za ekskluzivno motorno masko in bočne letvice, prepoznavne LED žaromete ter seveda polnilni vtič.
Notranjost
Izjemna oblika se nadaljuje tudi pod površjem. Zato ne preseneča, da je notranjost nove Optime Plug-in Hybrid tako vznemirljiva kot zunanjost. Moderna, prostorna, visokokakovostna - to je le nekaj besed, ki nam padejo na pamet ob hibridni Optimi.

NAJBOLJŠE IZ OBEH SVETOV: PLUG-IN HYBRIDNA TEHNOLOGIJA POJASNJENA

Novo Optimo Plug-in Hybrid poganjata bencinski in električni motor, ki ga lahko polnimo preko gospodinjske vtičnice, ali na javnih polnilnih mestih. To vam omogoča brezkompromisno prilagodljivost vožnje.
Optima Optima Plug-in Hybrid lahko zgolj na elektriko prevozi do 54 km. Vožnja do vašega končnega cilja bo popolnoma brezskrbna, saj ima vozilo tudi motor z notranjim izgorevanjem, ki omogoča vožnjo priključnega hibrida kot povsem običajnega vozila. Inovativni pogon v osnovi uporablja Kiin učinkoviti 2.0-litrski GDI bencinski motor, ki nudi 115 kilovatov (156 konjskih moči). Ta motor, v kombinaciji z elektro motorjem, omogoča vozilu polnjenje prazne baterije med vožnjo.
Tehnologija priključnega hibrida tudi zagotavlja stalnost zmogljivosti, saj ponuja neopazno prehajanje med električnim (EV) in hibridnim (HEV) načinom vožnje. Gre za zmogljivo, varčno, nizkoemisijsko vozilo, ki se ga vozi kot običajno vozilo.
S svojo napredno tehnologijo, impresivnimi zmogljivostmi in kar 7-letno garancijo na baterije je Optima Plug-in Hybrid zmagovalni izbor.

PREPOZNAVEN NAVZVEN. SPOŠTOVAN NAVZNOTER.

8-palčna navigacija s Kiinimi povezljivostnimi storitvami, Android Auto in Apple CarPlay

Uživajte v vseh prednostih Kiinega najnovejšega infotainment sistema, ki med drugim nudi vrhunsko navigacijo in Kiine povezljivostne storitve, ki jih zagotavlja TomTom Live Services (1) - z najnovejšimi informacijami o stanju v prometu, obcestnih radarjih (2), lokalnim iskanjem in vremensko napovedjo. Poleg tega ste o vsem obveščeni brez dotikanja gumbov: zahvaljujoč glasovnemu ukazovanju sistemoma Android Auto in Apple CarPlay (3) lahko imate obe roki na volanu in oči na cesti ves čas vožnje.

Brezžično polnjenje mobilnikov

Prazna baterija? Nimate kabla za polnjenje? Ni problema. Enostavno postavite vaš mobilnik v predal na sredinski konzoli, da se mobilnik polni med vožnjo. Če pustite mobilnik, ko zapuščate vozilo, vas bo sistem opozoril na tuji predmet (4).

Vrhunski avdio sistem

Prisluhnite, vsi ljubitelji glasbe! Infotainment sistem, občutljiv na dotik, serijsko ponuja zmogljivi 590-wattni vrhunski avdio sistem Harman/Kardon QuantumLogic, ki je opremeljen z 10 zvočniki in vsebuje izjemne avdio tehnologije. Vrhunska izkušnja zvoka, ki v kabini predvaja zvok, ki kot da prihaja z drugega planeta.

KIINA TEHNOLOGIJA DRIVE WISE(5) VEČ VARNOSTI. VEČ UŽITKA.

Zaznava mrtvega kota (BSD) in pomoč pri vzvratni vožnji (RCTA)

Bodite opozorjeni, ko to na cesti najbolj potrebujete - za bolj varno in brezskrbno potovanje. Zaznava mrtvega kota vas opozori, ko drugo vozilo vstopa v voznikov mrtvi kot, medtem ko vas pomoč pri vzvratni vožnji opozarjana druga vozila, ki se premikajo med vašo vzvratno vožnjo po parkirišču.

Pametni sistem za pomoč pri parkiranju

Prostoročno, brezskrbno: poleg tega, da vam pomaga pri iskanju pravšnjega parkirnega mesta, pametni sistem za pomoč pri parkiranju celo prevzame volan in ga usmerja tako pri vzporednem kot tudi pravokotnem parkiranju. Vse, kar morate narediti, je dodati plin in zavirati.

Sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu (LKAS)

Vedno ostanite na voznem pasu in pri željeni hitrosti - za varnejšo vožnjo. Sistem LKAS samodejno popravlja položaj vozila, ko zazna polzenje vozila iz voznega pasu brez uporabe smernikov, medtem ko sistem SLIF prepoznava prometne znake z omejitvami hitrosti in prikazuje opozorila na merilniku na inštrumentni plošči.

Napredni tempomat (ASCC)

Umaknite nogo s pedala, saj bo za to skrbel napredni tempomat (ASCC). S tem sistemom lahko nastavite željeno hitrost in oddaljenost do spredaj vozečega vozila. Z uporabo radarja, ki se nahaja spredaj, sistem s samodejnim uravnavanjem hitrosti ohranja razdaljo - s pospeševanjem in upočasnjevanjem ohranja optimo pri nastavljeni hitrosti.

Sistem za samodejno zaviranje v sili (AEB)

V pravem duhu aktivnih varnostnih tehnologij DRIVE WISE Kiino samodejno zavoranje v sili zazna in se hitreje kot voznik odziva na morebitno trčenje z drugim vozilim ali pešcem (6).
(1) TomTom Live Services
Storitve so brezplačne kar 7 let po prvi povezavi navigacije z mobilno mrežo.
(2) TomTom storitev opozarjanja na hitrostne kamere
Večina vladnih in lokalnih oblasti se strinja, da TomTomova storitev opozarjanja na hitrostne kamere izboljšuje cestnoprometno varnost. Pri Kii smo popolnoma usklajeni z lokalno zakonodajo.
(3) Android Auto in Apple CarPlay
Kia Optima Plug-In Hybrid bo med prvimi modeli Kia, ki prinašajo Android Auto, ki je namenjen vsem telefonom z operacijskim sistemom Android 5.0 (Lollipop) ali novejšim. Apple CarPlay bo na voljo pri različicah Sportswagon do konca leta 2016 za iPhone 5 ali novejše različice. Oba sistema ponujata glasovno ukazovanje in omogočata prostoročno telefoniranje, tako da ima lahko voznik ves čas roke na volanu in oči na cesti.
(4) Brezčino polnjenje pametnih telefonov
Brezčično polnjenje je kompatiblno z mobilniki s tehnologijo Qi ali imajo adapter.
(5) Tehnologija Drive Wise
Tehnologija Drive Wise je skupek asistenčnih sistemov in voznika ne odvezuje odgovornosti, da ves čas varno upravlja z vozilom. Voznik še vedno mora prilagoditi vožnjo svojim voznim sposobnostim, cestnoprometnim predpisom in razmeram na cesti in v prometu. Tehnologija Drive Wise ni namenjena avtonomni vožnji. Več informacij, prosimo, poiščite v lastnikovem priročniku.
(6) Sistem za samodejno zaviranje v sili (AEBS)
Sistem za samodejno zaviranje v sili (AEBS) je asistenčni sistem in voznika ne odvezuje odgovornosti, da ves čas varno upravlja z vozilom. Voznik še vedno mora prilagoditi vožnjo svojim voznim sposobnostim, cestnoprometnim predpisom in razmeram na cesti in v prometu. Tehnologija Drive Wise ni namenjena avtonomni vožnji. Več informacij, prosimo, poiščite v lastnikovem priročniku.