Predstavitev Galerija Specifikacije
Kia Optima Plug-In Hybrid

Lastnosti

+

Nizkoemisijsko vozilo

Tehnologija priključnega hibrida tudi zagotavlja stalnost zmogljivosti, saj ponuja neopazno prehajanje med električnim (EV) in hibridnim (HEV) načinom vožnje. Gre za zmogljivo, varčno, nizkoemisijsko vozilo, ki se ga vozi kot običajno vozilo.

+

Sistem za pomoč pri nenadni menjavi voznega pasu (LKAS)

LKAS uporablja spredaj nameščeno kamero, ki zaznava robove voznega pasu, ter s samodejnim asistiranjem pri upravljanju volana pomaga vozniku ostati na voznem pasu.

+

Zaznava mrtvega kota (BSD)

Sistem zaznave mrtvega kota z radarji, ki spremljajo vaše mrtve kote in vas z utripajočo lučko v stranskem vzvratnem ogledalu opozarjajo na prihajajoča vozila, poskrbi, da so vsi vaši koti dobro pokriti.

+

Sistem za pomoč pri vzvratnem parkiranju (SPAS)

Sistem uporablja na boku nameščene senzorje, ki vam pomagajo pri bočnem in pravokotnem parkiranju na parkiriščih. Tu je še funkcija, ki vam pomaga pri premiku vozila iz bočnega parkirnega mesta.

+

Monitor za pregled dogajanja okrog vozila (AVM)

Pri hitrostih do 20 km/h AVM združuje 4 širokokotne podobe (vzete s kamer spredaj, zadaj in z boka vozila), ki vam nudi ptičjo perspektivo prostora okrog vas.

+

Sistem samodejnega zaviranja v sili (AEB)

Sistem AEB zaznava spredaj vozeča vozila in pešce, ki prečkajo cesto. Z uporabo senzorjev in kamere spremlja bližino in hitrost vozil ter voznika opozarja na morebitno trčenje. Če se voznik ne odziva, vozilo samodejno zavira in se tako izgiba nesreči ali zmanjšuje njene posledice.