Test: Kia XCeed 1.4 T-GDi Joy
www.volan.si, 27.12. 2019

Odlična kupčija za odličen avto, ki mu tudi z manj bogato opremo nič ne manjka.

31.12.2019

Kot smo omenili že v testu veliko bolje opremljenega Xceeda od tega pred vami, smo imeli krasno priložnost primerjati enaka avtomobila z enakima motorjema, le paketa opreme sta bila na docela nasprotnih polih.

Kar se oblike tiče, ni potrebno veliko besed. Pri novem kombilimuzinskem ceedu smo imeli ne glede na nivo opreme rahlo grenak priokus, ker pač izgleda, kot izgleda - malce dolgočasno. No, ta problem je Kia odpravila z Xceedom.

Ceedu so dodali X. Xceed ('exceed') v prevodu pomeni 'presegati' in mogoče so imeli v mislih, da bo presegel ravno ceed. Ne le s centimetri v višino, temveč tudi s prodajnimi številkami, kdo bi vedel ... Torej, Xceed izgleda zelo dobro in je zelo zanimiv za oko, še posebej kupejevsko navdahnjena spuščajoča streha.

Ja, vrhunski nivo opreme, kot jo je imel Iztokov Xceed, ne škodi, ampak tudi takšen z vstopnim paketom LX joy je med poplavo bolj ali manj neposrečenih križancev kar balzam za oči.
Testni je sparjen z močnejšim 1.4-litrskim motorjem, ki smo ga v ceedu zelo pohvalili. Na voljo je tudi že 1,6-litrski z 204 'konji', a tistega še nismo imeli priložnosti preizkusiti. Srednje močni motor se enako kot v ceedu tudi v Xceedu odlično obnese, je dovolj poskočen, prožen in premikanje 1.345 kilogramov mu nikakor ni težko. Xceed je od ceeda težji za le 30 kilogramov, zato so občutki, kar se zmogljivosti motorja tiče, praktično identični. Podobno lahko rečemo tudi za podvozje. Če so bili včasih križanci pretrdi po ravnem in preveč ’želejasti’ v zavojih, so tudi ti časi mimo. Xceed se pelje podobno kot za slabe štiri centimetre nižji brat, malo bolj se seveda nagiba v ovinkih, je pa zato še udobnejši. Slednje gre predvsem na rovaš mehkejšega vzmetenja in spredaj hidravličnih blažilnikov. Nekoč ste za lažje vstopanje v avto morali sprejemati kompromise pri vožnji, a zdaj jih ni potrebno več in ostane vam le še ta bonus.


Vožnja je popolnoma nedramatična, lepo zadušena, sicer ne sili k športni vožnji, nikakor pa tudi ni potrebno večkilometrsko načrtovanje prehitevanj. Kot je omenil že v Iztok v testu bolje opremljenega Xceeda, občutek na volanu je prav prijetno povprečen. Je pa imel med vožnjo Iztok nekoliko manj dela, saj mu je pri prenosu moči pomagal robotiziran sedemstopenjski menjalnik, v cenejšem pa tega luksuza kajpak ni. Opremljen je z navadnim ročnim šeststopenjskim prestavljalnikom, ki je tudi čisto ’fleten’, dovolj natančen in prijetno klikajoč.


Položaj za volanom je zelo dober in v njem sem se prijetno počutil, četudi mi višje sedenje nikakor ne ustreza. V Xceedu slednje sploh ni izrazito, verjetno zaradi dovolj velikega vertikalnega hoda sedeža. Armaturna plošča ostaja identična ceedovi, le manko zvončkov in piščalk je pri opremi LX joy zelo očiten. Če ne uporabljate navigacije in ne potrebujete vzvratne kamere, z uporabnostjo takšnega zaslona ni prav nič narobe, je celo odzivnejši kot malodane vsi večji visokoločljivostni, saj ni procesorsko požrešen.

Pod črto pri tem slabo opremljenem Xceedu nisem razen boljšega sredinskega zaslona pogrešal ničesar. Pa še to je povečini le estetska kaprica. Bistvenih razlik od za šest tisočakov dražjega Xceeda, izvzemši vizualne, tako ni bilo, še od astistenčnih sistemov mu je manjkal samo tisti za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu, sicer pa je celo opozarjal na ohranjanje voznega pasu. Cena na ceniku je za takšen Xceed 26.310 evrov, ampak od tega lahko s financiranjem gladko odštejete dodatnih 6.600 evrov, s čimer pridete pod 20 tisočakov. Odlična kupčija za odličen avto, ki mu tudi z manj bogato opremo nič ne manjka.


Za ogled originalnega članka, prosimo, kliknite TUKAJ!

 

Vsa Kompaktna SUV Športna EV / Hibridna Karavani