Prvi mož skupine Hyundai-Kia je Euisun Chung

Usmeritev Skupine na stranke, človeštvo, prihodnost in družbeni prispevek
V ospredju vseh aktivnosti bo stranka, ki se bo lahko posvetila sebi
Prispevati k sanjam človeštva o varnem in prostem premikanju in življenju v miru

3.11.2020

Iz poslovne skupine Hyundai Motor Group (HMG, v nadaljevanju Skupina), ki ima v lasti avtomobiliste Hyundai Motor Company, Kia Motors in Hyundai Mobis, ki je prva vgradnja in dobavitelj rezervnih delov za vozila Hyundai in Kia, so nedavno sporočili, da je Euisun Chung, dosedanji izvršni podpredsednik Skupine, imenovan na položaj predsednika Skupine. Dosedanji predsednik Mong-Koo Chung je postal njen častni predsednik.

Skupina bo pod vodstvom Euisuna Chunga odprla novo poglavje v svoji zgodovini. S sprejetjem vizije ‘Skupaj za boljšo prihodnost’ bodo razvijali in pridobivali ključne tehnologije ter zmogljivosti za premagovanje tržnih negotovosti, vključno s COVID-19.

Usmeritev Skupine na stranke, človeštvo, prihodnost in družbeni prispevek
Ob svojem imenovanju je Euisun Chung predstavil prihodnjo smer Skupine, osredotočeno na stranke, človeštvo, prihodnost, in družbeni prispevek.

V ospredju vseh aktivnosti bo stranka, ki se bo lahko posvetila sebi
"Vsi naši cilji in napori morajo biti usmerjeni k stranki. Prvi korak do zadovoljstva stranke je, da ji z odlično kakovostjo naših izdelkov in storitev omogočimo, da se osredotoči na svoje življenje," je dejal novi predsednik Chung. V preteklih letih je Chung poudarjal pristop, usmerjen k stranki in njenemu zadovoljstvu, katerega koncept bo zastavljen širše za vse človeštvo.

Prispevati k sanjam človeštva o varnem in prostem premikanju in življenju v miru
"Z namenom omogočanja prostega premikanja in blaginje človeštva bomo razvili najbolj inovativne in zanesljive tehnologije avtonomne vožnje, s katerimi bomo omogočili povsem novo mobilno izkušnjo,” je dejal novi predsednik. Chung je vodja skupinine preobrazbe iz avtomobilskega proizvajalca v ponudnika mobilnostnih rešitev. Skupina bo ponudila rešitve za mobilnost, ki bodo prilagojene življenjskemu slogu strank in bodo omogočile vodilni položaj na trgu na različnih področjih, kot so npr. avtonomna vožnja, elektrifikacija, vodikove gorivne celice, robotika in urbana zračna mobilnost (UAM – Urban Air Mobility).

Skupina je skupaj s podjetjem Aptiv nedavno ustanovila podjetje Motional Inc., ki bo razvijalo najnovejšo tehnologijo za popolnoma avtonomno vožnjo. Skupina tudi sicer sodeluje s številnimi globalnimi partnerji pri zagotavljanju mobilnostnih rešitev, ki bodo zadovoljile različne potrebe strank po svetu. Euisun Chung zelo zaupa v razvoj in uporabo vodikove energije in napoveduje rast vodikovega ekosistema, z množično rabo tehnologije vodikovih gorivnih celic ne le pri avtomobilih.

Postati podjetje, ki ga cenijo zaradi deljenja svojih sadov s strankami
Predsednik Chung je poudaril tudi pomen družbene pomoči skupnostim, v katerih posluje Skupina, ki se odraža skozi njeno dolgotrajno predanost skupnostim in prihodnjim generacijam.

"Hyundai Motor Group želi postati podjetje, ki bo uresničilo sanje človeštva o varnem in prostem premikanju ter življenju v miru, hkrati pa tudi podjetje, ki deli sadove svojega dela s strankami po svetu."

Skupina bo gradila bolj zdravo korporativno kulturo s pomočjo opolnomočenja zaposlenih in vodoravne komunikacije
Preobrazba Skupine se dogaja tudi interno, s poudarkom na prilagodljivosti in okretnosti, ki je značilna za tehnološka podjetja. Pod njegovim vodstvom bo Skupina pospešila svoje napore, usmerjene v bolj zdravo korporativno kulturo, ki jih bodo uresničevali z opolnomočenjem svojih zaposlenih in spodbujanjem vodoravne komunikacije.

"Če se bo vsak zaposleni imel za pionirja in bo kanaliziral to pozitivno energijo v našo rast in rast prihodnjih generacij, sem prepričan, da bomo izkoristili nove priložnosti, ki nam jih ponuja vsaka kriza," je dejal Chung. "Gojil bom korporativno kulturo, ki spoštuje komunikacijo in avtonomijo. Pomagal bom ohranjati kreativno delovno okolje, kjer se spoštuje talente in se jim omogoča, da uresničijo svoje zamisli."

Skupina bo tudi poenostavila svoje odločitvene procese, da bodo hitrejši in bolj transparentni, ter okrepila komunikacijo s trgom, da poveča svojo vrednost.

Euisun Chung zadnji dve leti izvršni podpredsednik Skupine
Chung je v zadnjih dveh letih kot izvršni podpredsednik postal prepoznaven po svoji inovativni viziji in uspešnem vodenju Skupine. Kot predsednik je izboljšal poslovanje Kie na rekordno raven, dosegel rast Hyundaija med globalno finančno krizo in kot podpredsednik uspešno lansiral luksuzno znamko Genesis.

Dosedanji predsednik Mong-Koo Chung odslej častni predsednik
Mong-Koo Chung, novi častni predsednik Skupine, je znan zaradi svojih dosežkov pri napredku globalne avtomobilske industrije, zaradi česar je bil letos sprejet v Avtomobilsko hišo slavnih (Automotive Hall of Fame in 2020). Korporacijo Kia Motors je v Skupino vključil med azijsko finančno krizo v 1990-ih in jo spremenil v uspešnega globalnega avtomobilista. Prav tako je družbi Hyundai in Kia spremenil v globalni avtomobilski podjetji in umestil Južno Korejo med vodilne države avtomobilske industrije.

Ključ za uspeh skupine Hyundai-Kia je bila njegova odločitev, da bo na prvem mestu prednostnih nalog izdelava kakovostnih vozil. Častni predsednik Chung je v vseh tovarnah po svetu postavil standardizirane sisteme za zagotavljanje proizvodnje visoke kakovosti vozil Hyundai in Kia, poleg tega pa so zgradili enega največjih centrov za raziskave in razvoj na svetu, kar je okrepilo njihovo konkurenčnost.

Častni predsednik Chung je vpeljal tudi novo paradigmo trajnostnega upravljanja, ko je v Skupino integriral jeklarno Hyundai Steel Co., kar je pripomoglo k maksimalnemu izkoriščanju sinergij znotraj Skupine. S tem so kot prvi na svetu vzpostavili poslovni sistem kroženja virov.

Euisun Chung bo na novem položaju nadaljeval družinsko tradicijo, saj je bil njegov dedek Juyung Chung ustanovitelj Hyundaija, oče Mong-Koo Chung pa je častni predsednik Skupine.

Kariera Euisun Chunga
2018     Izvršni podpredsednik, Hyundai Motor Group
2009     Podpredsednik, Hyundai Motor Company
2005     Predsednik, Kia Motors Corporation
2003     Vodja načrtovanja poslovnih strategij, Kia Motors Corporation
             Izvršni podpredsednik, oddelek poslovnega načrtovanja, Hyundai Motor Company
2002     Višji podpredsednik, oddelek prodaje v J. Koreji, Hyundai Motor Company
1999     Direktor nabave / oddelek za prodajno podporo, Hyundai Motor Company

Kia. Prva za ljudi.


***


Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje se postavlja z avtomobilskimi tovarnami v petih državah, letno proizvodnjo več kot 3 milijone vozil in razvejano prodajno-servisno mrežo 5.050  zastopnikov v približno 190 državah sveta. Znamka po vsem svetu zaposluje več kot 52.000 ljudi in letno ustvari več kot 50 milijard dolarjev prihodkov. V študiji 2019 J. D. Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi množičnimi znamkami. Podjetje stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Glavni sedež podjetja Kia Motors Europe je s tem namenom v nemškem Frankfurtu, kjer prav tako domuje moderen Kiin oblikovalski center. Ključno vlogo pri razvoju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia predstavlja še center za raziskave in razvoj v bližnjem Rüsselsheimu. Kiino izjemno oblikovalsko nadarjenost potrjuje preko 70 evropskih in mednarodnih dizajnerskih nagrad. Kia uživa status vodilnega oblikovalca v avtomobilski panogi in je dobitnica številnih prestižnih nagrad, kot npr. Red Dot, Good Design, iF in drugih. Oblikovanje vozil je ključna stvar, ki Kio loči od številčne konkurence, ter ključna prednost za kupce. Znamkin korporativni slogan – "The Power to Surprise" (slov. Moč presenečanja) – predstavlja Kiino globalno zavezo presenečati svet z vznemirljivo, navdihujočo izkušnjo, ki presega pričakovanja.