Novi imenovanji pri Kii za nadaljnjo rast v Evropi

Kia Europe krepi vodstveno ekipo za podporo načrtom za strateško rast 

11.2.2022

Kia Europe je naznanila napredovanji svojih dveh ključnih kadrov, ki sta zasedla novi vlogi na evropskem sedežu podjetja v Frankfurtu. Alexandre Papapetropoulos je postal direktor izdelkov in oblikovanja cen, David Hilbert pa se ekipi pridružuje kot direktor marketinga. Obe imenovanji bosta podprli prihodnjo rast Kie v Evropi po lanskem preoblikovanju celotnega podjetja.

Alexandre Papapetropoulos postal direktor izdelkov in oblikovanja cen
Papapetropoulos je od začetka svoje avtomobilske kariere delal pri luksuznih in množičnih znamkah na številnih večjih evropskih trgih. S svojim inženirskim in poslovnim ozadjem je prinesel edinstveno kombinacijo veščin pri različnih vlogah pri trženju izdelkov in strateških vlogah, ko se je leta 2019 pridružil Kia Europe. Kljub temu, da je pri Kii le tri leta, je Papapetropoulos preoblikoval usmeritve načrtovanja izdelkov in premišljeno sestavil novo ekipo, osredotočeno na povezljivost in inovacije.

Papapetropoulos bo kot direktor za produkte in določanje cen pri Kia Europe vodil novo fazo razvoja in upravljanja izdelkov. To bo vključevalo tudi načrtovanje in trženje izdelkov ter oblikovanje cen, medtem ko bo njegovo tehnično in inženirsko znanje izboljšalo razvoj najnovejših asistenčnih tehnologij.

David Hilbert je novi direktor marketinga 
Ekipi v Frankfurtu se pridružuje tudi David Hilbert, ki je postal direktor marketinga pri Kia Europe. Hilbert prinaša osemnajst let izkušenj na področju avtomobilskega trženja v različnih vlogah v avtomobilski industriji. Leta 2016 se je Kiini britanski podružnici pridružil kot direktor marketinga, kjer je bil odgovoren za marketinško strategijo, ki je vključevala področja, kot so načrtovanje izdelkov, mobilnost, elektrifikacija, povezljivost in avtonomna vožnja.

Najnaprednejša elektrifikacija in okrepljen položaj blagovne znamke za nadaljnji dvig znamke in njenega tržnega deleža
Sjoerd Knipping, podpredsednik za trženje in izdelke pri Kia Europe, je komentiral: »Veseli smo, da lahko v tako vznemirljivem času za Kio Europe dva cenjena kolega sprejmemo v njuni novi vlogi. Imamo ambiciozne načrte za nadaljnji tehnološki razvoj in pridobivanje tržnega deleža z novimi elektrificiranimi izdelki in osveženim pozicioniranjem blagovne znamke. Imenovanji Alexandreja in Davida v našo vodstveno ekipo prinašata svežo energijo in veselim se, da ju bom podpiral pri maksimiranju potenciala znamke.«
Spoznajte Kio.