Kia XCeed prejel prestižno nagrado ‘Zlati volan’

Novi križanec prejel priznanje “Najboljši avto za manj kot 35.000 EUR”

22.11.2019

Kiin novi urbani križanec XCeed je nedavno prejel priznanje Zlati volan (Das Goldene Lenkrad), ki se pogosto omenja kot najpomembnejša nemška avtomobilska nagrada. XCeed je osvojil nagrado v kategoriji “Najboljši avto za manj kot 35.000 EUR”, ki jo vsako leto podeljujeta Auto Bild in Bild am Sonntag.

V konkurenci za nagrade Auto Bilda kar 58 novih vozil
Najmlajši član družine Ceed je zmagal v kategoriji “Najboljši avto za manj kot 35.000 EUR”, kjer so med skupno 58 novimi modeli ocenjevali osnovno ceno vozila, serijsko opremljenost, garancijo, dodatne stroške in občutek med vožnjo.

“Uredniški odbor Auto Bilda je z Zlatim volanom nagradil XCeeda v tej kategoriji, ker je to zmagovalec, ki prepriča s prostornostjo in kakovostjo in ne zgolj s 7-letno garancijo,” je povedal Andreas May, vodja testiranj in tehnologij.

“Priznanje kaže, kaj naša znamka zmore,” je povedal Steffen Cost, generalni direktor Kia Motors Deutschland. “Imeti najboljši avto v tem cenovnem razredu pomeni biti najboljši v več ozirih, npr. pri udobju, užitku v vožnji ter kakovosti, vse to pa je še podprto z našo 7-letno garancijo. Zelo smo ponosni, da so strokovnjaki Auto Bilda s tem priznanjem nagradili naš razvoj.”

Nagrada je nadaljevanje Ceedovega zmagovitega niza
Tretja generacija družine Ceed je v nedavnem primerjalnem testu Auto Bilda (št. 42/2019) premagala Volkswagen T-Roc, s čimer nadaljuje zmagovalno pot svojih sorodnikov - Ceeda, Ceeda Sportswagon in ProCeeda. Skupno so ti modeli zmagali v približno 20 primerjalnih testih vodilnih avtomobilskih medijev, celo v soočenjih s premijskimi tekmeci. Ceed je zasedel tretje mesto v izboru za Evropski avto leta 2019, kjer je bil tesno za petami modeloma Jaguar I-Pace in Renault Alpine A110.

Prodaja tretje generacije Ceeda se je letos podvojila (od januarja do oktobra 2019 prodanih 92.050, lani 49.868 vozil), tudi v Nemčiji (od januarja do oktobra 2019 prodanih 18.003, lani 8.991 vozil).

 

 

Kia XCeed: križanec, ki združuje praktičnost SUV-a in vodljivost kombilimuzine
XCeed je s kombinacijo napredne varnosti, povezljivosti in infotainment tehnologij eden tehnološko najbolj opremljenih predstavnikov svojega razreda.

Vozilo je na voljo s petimi zmogljivimi bencinskimi in dizelskimi motorji, ki se jim bo spomladi naslednje leto pridružil priključni hibrid. Bencinske barve zastopajo trivaljni 1,0-litrski T-GDi, štirivaljni 1,4-litrski T-GDi ter najzmogljivejši 1,6-litrski T-Gdi motor, ki je do bil sedaj na voljo le pri izvedenkah Ceed GT in ProCeed GT. XCeed ponuja dva dizelska Smartstream motorja – 1.6 Smartstream CRDi z močjo 85 kW (115 KM) in 100 kW (136 KM).

Opcijski pripomočki med drugim ponujajo 10,25-palčni navigacijski sistem (vključuje storitve Kia UVO), popolnoma digitalni kokpit, premijski avdio sistem, hlajenje voznikovega sedeža, električno odpiranje/zapiranje prtljažnih vrat, sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu (2. generacije) in sistem za pomoč pri parkiranju.

XCeed serijsko nudi revolucionarno 7-letno garancijo (do 150.000 km, prva tri leta brez omejitve prevoženih kilometrov), ter 7-letno osveževanje zemljevidov (velja pri Kiinih navigacijskih napravah).

Zlati volan – zelo cenjeno priznanje
Zlati volan (Das Goldene Lenkrad) je nagrada, ki jo od leta 1976 podeljujejo za najboljše nove modele. Priznanja med drugim vključujejo uredniško nagrado “Najboljše vozilo” in posebno nagrado “Najboljša inovacija.” Bralci revij Auto Bild in Bild am Sonntag izbirajo med tremi finalisti v vsakem od sedmih razredov (majhna vozila, kompaktna vozila, srednje velika in luksuzna vozila, majhni SUV-i, srednje veliki SUV-i, veliki SUV-i, športna vozila), ki jih avtomobilski strokovnjaki preizkušajo na dirkališču DEKRA Lausitzring.

Preizkusite XCeeda.

***


Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje se postavlja z avtomobilskimi tovarnami v petih državah, letno proizvodnjo več kot 3 milijone vozil in razvejano prodajno-servisno mrežo 5.050  zastopnikov v približno 190 državah sveta. Znamka po vsem svetu zaposluje več kot 52.000 ljudi in letno ustvari več kot 49 milijard dolarjev prihodkov. V študiji 2019 J. D. Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi množičnimi znamkami. Podjetje stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Glavni sedež podjetja Kia Motors Europe je s tem namenom v nemškem Frankfurtu, kjer prav tako domuje moderen Kiin oblikovalski center. Ključno vlogo pri razvoju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia predstavlja še center za raziskave in razvoj v bližnjem Rüsselsheimu. Kiino izjemno oblikovalsko nadarjenost potrjuje preko 70 evropskih in mednarodnih dizajnerskih nagrad. Kia uživa status vodilnega oblikovalca v avtomobilski panogi in je dobitnica številnih prestižnih nagrad, kot npr. Red Dot, Good Design, iF in drugih. Oblikovanje vozil je ključna stvar, ki Kio loči od številčne konkurence, ter ključna prednost za kupce. Znamkin korporativni slogan – "The Power to Surprise" (slov. Moč presenečanja) – predstavlja Kiino globalno zavezo presenečati svet z vznemirljivo, navdihujočo izkušnjo, ki presega pričakovanja.  

 

Vsa Kompaktna SUV Športna EV / Hibridna Karavani