Kia v slovaški tovarni uvaja 3. izmeno

·    Proizvodne zmogljivosti bodo povečali v 1. četrtletju 2012
·    3. izmena prinaša 1.000 novih zaposlitev
·    V letošnjem letu je Kiina prodaja v Evropi narasla  za 19%, po svetu za 18%

27.9.2011

Da bi zadostili močnemu povpraševanju po vozilih Kia v Evropi, so se vodilni možje Kie odločili, da v slovaški tovarni uvedejo še 3. izmeno, kar bo tamkajšnji, prerojeni regiji prineslo 1.000 novih zaposlitev. Postopek izbire zaposlenih se je že začel in bo zaključen do decembra, ko naj bi začeli s poskusno proizvodnjo v 3. izmeni, ki začne s serijsko proizvodnjo v prvem četrtletju 2012.

Ena najsodobnejših avtomobilskih tovarn na svetu, naložba v njo je ocenjena na več kot milijardo evrov, Kiina tovarna v slovaški Žilini,  je začela obratovati ob koncu leta 2006 in je od same snovitve oblikovana tako, da glede na trenutno povpraševanje na evropskih trgih omogoča maksimalno prilagodljivost tako pri proizvodnji novih modelov kot tudi pri količinah. Trenutno tam proizvajajo tri Kiine modele - Sportage, Venga in cee’d (vse 3 karoserijske različice), ki jih zahvaljujoč najsodobnejšim procesom lahko istočasno proizvajajo na isti proizvodni liniji.

Lansko leto je Kia v svojih tovarnah izven Južne Koreje proizvedla več kot 729.000 vozil. Proizvodnja v Evropi, na Kitajskem in po novem tudi v ZDA je skupaj znašala 34% Kiine celotne  letne proizvodnje, ki je znašala 2,1 milijona vozil. Letos se je v prvih osmih mesecih proizvodnja v Evropi povečala  za 19 odstotkov, 24% na Kitajskem in 37% v ZDA. Zaradi povečanega povpraševanja v ZDA so 3. izmeno že uvedli v Kiini ameriški tovarni v West Pointu (Georgia), kjer 3.000 zaposlenih proizvaja športnega terenca Sorento in limuzino Optima.

V tovarni v slovaškem mestu Žilina, bo delo dobilo 1.000 oseb z večinoma tehničnega področja. Poleg 1.000 novih delovnih mest, ki jih bo neposredno ustvarila Kia, je za pričakovati, da bo pri njihovih dobaviteljih na Slovaškem svoje delo našlo še nekaj tisoč ljudi.
 

 

***


Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je bila ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proda več kot 2,1 milijona vozil, ki jih proizvajajo v 13 tovarnah v osmih državah. Skozi svojo prodajno-servisno mrežo jih tržijo v 172 državah. Kia danes zaposluje več kot 44.000 ljudi in ima letne prihodke v višini več kot 20 mlrd. ameriških dolarjev. Je glavni sponzor teniškega Odprtega prvenstva Avstralije (Australian  Open) in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA. Korporacijski slogan – ‘The Power to Surprise’ – (slov. Moč presenečanja) predstavlja znamkino predanost preseganja pričakovanj strank skozi nenehne avtomobilske inovacije.

Vsa Kompaktna SUV Športna EV / Hibridna Karavani