Kia osvojila tri prestižne nagrade 'iF design'

‘iF design’ nagrade za Stingerja, Stonica in Picanta

27.2.2018

Kia Motors je nedavno osvojila tri prestižne nagrade ‘iF design’ za leto 2018, s čimer je še okrepila svoj sloves znamke z izrazito kakovostnim oblikovanjem. Nova fastback športna limuzina Kia Stinger, kompaktni križanec Stonic in mestni malček Picanto so prejeli priznanja v kategoriji 'oblikovanje izdelka'.

Doslej že 15 nagrad
To je že drugo leto zapored, ko je Kia prejela tri nagrade 'iF design', in kar deveto zaporedno leto z vsaj eno nagrado. Najnovejši hat-trick pomeni, da ima Kia v vitrini skupno že 15 nagrad 'iF design'.

Novi Stinger, oblikovan v Kiinem oblikovalskem središču v Frankfurtu, klasično gran turismo oblikovanje združuje s prostorno notranjostjo, ki zagotavlja izjemno varnost. Model, ki je svoj navdih našel pri grand tourerjih iz 1970-ih let, prihaja z elegantnimi fastback proporci in mišičasto obliko, ki spominja na steklenico coca-cole, ter boki, ki poudarjajo njegov zadnji pogon.

Kiin prvi kompaktni križanec Stonic, prav tako oblikovan v Frankfurtu, prinaša atraktivno in drzno oblikovano zunanjost, združeno z višjim položajem sedenja in praktičnim SUV formatom. Gre za model Kie, ki se lahko pohvali z največ možnostmi prilagajanja posamezniku, kupcem pa med drugim na izbiro ponuja kar nekaj dvobarvnih kombinacij karoserije in notranjosti.

Tretja generacija Picanta – Kiinega najmanjšega modela – v razred A vnaša mladosten in energičen značaj. Kupci cenijo njegovo izstopajoče oblikovanje in visoko kakovost končne izdelave, z veliko možnostmi prilagajanja posamezniku. Kljub svojim skromnim dimenzijam se Picanto – zahvaljujoč inteligentnemu oblikovanju – lahko pohvali, da je eden najbolj prostornih avtomobilov v svojem razredu.
    
V konkurenci 6.400 prijavljenih del iz 54 držav
Od svoje ustanovitve leta 1953 so nagrade 'iF design' postopoma postale ene izmed najpomembnejših svetovnih nagrad za odličnost v oblikovanju. Nagrade so se prvotno imenovale ‘Formgerechte Industrieerzeugnisse’ (dobro industrijsko oblikovanje) in so nagrajevale izdelke, predstavljene na sejmu v Hannovru, zdaj pa so prerasle v eno največjih oblikovalskih tekmovanj na svetu. Za letošnje nagrade so se potegovala podjetja iz 54 držav, s skupno 6.402 izdelki, ki jih je ocenjevala 63-članska mednarodna žirija neodvisnih strokovnjakov s področja oblikovanja.

Nagrade 'iF design' so podeljene v sedmih kategorijah: izdelek, pakiranje, komunikacija, oblikovanje storitve/uporabniška izkušnja, arhitektura, notranje oblikovanje in profesionalni koncept. Kiini novi modeli so bili nagrajeni v kategoriji oblikovanja izdelkov.

Več o nagradah 'iF najdete na www.ifdesign.de ali v aplikaciji.

 

Kia. Prva v kakovosti. Prva pri dosežkih.

***


Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede okrog 3 milijone vozil v 41 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 51.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 47 mlrd. dolarjev. Oblikovanje vseh vozil Kia se izvaja pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo delo potrjujejo številne evropske in mednarodne oblikovalske nagrade, kot npr. red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljše oblikovanje v avtomobilizmu. V študiji 2017 JD Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi znamkami. Izrazito evropsko naravnanost Kia dopolnjuje s svojo modern tovarno na Slovaškem (Žilina) in evropskim centrom za raziskave in razvoj v nemškem Rüsselsheimu, ki Kio postavljaju na presto proizvajalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva.Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA in evropske zveze UEFA – pokrovitelj svetovnega in evropskega prvenstva v nogometu. Korporacijski slogan – "The Power to Surprise" (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.

 

 

Vsa Kompaktna SUV Športna EV / Hibridna Karavani