Kia Motors najvišje uvrščena v študiji J.D. Power U.S. IQS o začetnem zadovoljstvu lastnikov vozil

Lastniki vozil Kia v ZDA poročali o najmanj okvarah v prvih 90 dneh po nakupu vozila
Kia je št. 1 med množičnimi znamkami že šesto leto zapored

7.9.2020

Kia se je po nedavno objavljenih rezultatih študije J.D. Power 2020 o začetnem zadovoljstvu lastnikov vozil v ZDA (Initial Quality Study - IQS) skupaj z znamko Dodge uvrstila na 1. mesto in je imela prijavljenih 136 težav na 100 vozil. Kia je tako že šesto leto zapovrstjo številka 1 pri množičnih znamkah avtomobilov. “To je izjemen niz,” je dejal Dave Sargent, podpredsednik podjetja J. D. Power, pristojen za kakovost avtomobilov.

Forte, Sedona (Carnival), Sorento in Soul na vrhu v svojem razredu
Za Kiin konstanten uspeh v študiji IQS sta bila najbolj zaslužna modela Forte in Soul, ki sta se uvrstila med 10 najboljših med vsemi modeli. Kia je tudi imela razredne zmagovalce – Forte (kompaktno vozilo razreda C), Sedona (veliki enoprostorec, v Evropi smo ga poznali pod imenom Carnival), Sorento (srednje veliki SUV) in Soul (mali SUV).

Več priznanj J.D. Power za začetno kakovost kot katerakoli znamka, 2 leti zapored
“Biti na 1. mestu med vsemi množičnimi znamkami šest let zapored je izjemna čast in opomnik, da bomo najboljši kolikor smo lahko,” je dejal Sean Yoon, predsednik in direktor Kia Motors North America in Kia Motors America. “S štirimi razrednimi prvaki – in štirimi dodatnimi modeli med najboljšimi tremi v svojem razredu – Kiina filozofija, da daje vse od sebe, še naprej pobira sadove na tem zelo konkurenčnem avtomobilskem trgu.”

Letno poročilo analizira odzive 87.282 lastnikov 189 različnih modelov vozil, razdeljenih v 26 razredih. Vozila ocenjujejo glede vozniško izkušnjo, delovanje motorja in menjalnika ter številnih drugih težav, povezanih s kakovostjo o katerih poročajo lastniki vozil.
 

Kia. Prva v kakovosti.


***


Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje se postavlja z avtomobilskimi tovarnami v petih državah, letno proizvodnjo več kot 3 milijone vozil in razvejano prodajno-servisno mrežo 5.050  zastopnikov v približno 190 državah sveta. Znamka po vsem svetu zaposluje več kot 52.000 ljudi in letno ustvari več kot 50 milijard dolarjev prihodkov. V študiji 2019 J. D. Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi množičnimi znamkami. Podjetje stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Glavni sedež podjetja Kia Motors Europe je s tem namenom v nemškem Frankfurtu, kjer prav tako domuje moderen Kiin oblikovalski center. Ključno vlogo pri razvoju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia predstavlja še center za raziskave in razvoj v bližnjem Rüsselsheimu. Kiino izjemno oblikovalsko nadarjenost potrjuje preko 70 evropskih in mednarodnih dizajnerskih nagrad. Kia uživa status vodilnega oblikovalca v avtomobilski panogi in je dobitnica številnih prestižnih nagrad, kot npr. Red Dot, Good Design, iF in drugih. Oblikovanje vozil je ključna stvar, ki Kio loči od številčne konkurence, ter ključna prednost za kupce. Znamkin korporativni slogan – "The Power to Surprise" (slov. Moč presenečanja) – predstavlja Kiino globalno zavezo presenečati svet z vznemirljivo, navdihujočo izkušnjo, ki presega pričakovanja.  

 

Vsa Kompaktna SUV Športna EV / Hibridna Karavani