Kia in Google ustvarila aplikacijo za lastnikov priročnik

Digitalni interaktivni lastnikov priročnik v novi mobilni aplikaciji

Mobilna aplikacija bo na voljo v drugi polovici leta

20.7.2020

Kia Motors Corporation je naznanila prihod aplikacije za lastnikov priročnik (‘Kia Owner's Manual App’), ki temelji na umetni inteligenci in pri kateri bo sodelovala z Google Cloudom.

Mobilna aplikacija je uporabnikom prijazna in z uporabo kamere na pametnem telefonu pojasnjuje delovanje posameznih funkcij modelov Kia. Namesto iskanja v obsežnem natisnjenem lastnikovem priročniku lahko vozniki z uporabo aplikacije na enostaven način spoznajo več o posameznih pripomočkih.

Kia je že leta 2017 na določenih trgih svojim strankam ponudila mobilno aplikacijo za obogateno resničnost (AR). Široka raba aplikacije pa je bila omejena, saj je zahtevala meritve vozil in stikal vsakega posameznega modela. Kia in Google sta se osredotočila na prepoznavo simbolov na stikalih, da je aplikacija postala kompatibilna s katerimkoli novim modelom, saj so simboli v vozilih univerzalni. Partnerstvo s podjetjema Google Cloud in Megazone pomeni, da je nova aplikacija za lastnikov priročnik narejena bolj enostavno in je bolj prilagojena različnim trgom po svetu.

Prepoznava simbolov s pomočjo umetne inteligence
Z uporabo Google Cloudove edinstvene platforme, temelječe na tehnologiji umetne inteligence, ki se uči prepoznave fotografij, funkcija Symbol Scanner omogoča natančno identifikacijo simbolov v vozilu iz katerega koli kota.

Če naprimer uporabnik s pametnim telefonom skenira simbol za tempomat na volanskem obroču, bo platforma umetne inteligence prepoznala podobo s pomočjo komunikacije s strežnikom. Pametni telefon bo nato v hipu prikazal video, ki predstavi funkcije tempomata.

Digitalni iskalnik lastnikovega priročnika
Aplikacija nudi tudi funkcijo iskanja, prav tako pa omogoča možnosti Symbol Index in Warning Indicator Index, ki ponujata slikovni prikaz simbolov v vozilu in opozorilnih lučk na inštrumentni plošči ter njihove razlage.

Mobilna aplikacija bo na voljo v drugi polovici leta
Kia Motors bo aplikacijo za lastnikov priročnik aktivirala v drugi polovici letošnjega leta, najprej pri novih modelih, ki jih bodo predstavili po vsem svetu.

Kia Motors bo skupaj z Google Cloudom tudi v prihodnje razvijala storitve, ki vključujejo inovativne pametne tehnologije.

Google Cloud
Google Cloud različnim organizacijam ponuja najnovejšo infrastrukturo, zmogljivosti platforme in vrhunske rešitve, prilagojene posameznim dejavnostim. Google Cloud je kot zaupanja vreden partner na voljo strankam v več kot 150 državam, s katerim rešujejo svoje najbolj kritične poslovne težave.

Kia. Prva za ljudi.


***


Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje se postavlja z avtomobilskimi tovarnami v petih državah, letno proizvodnjo več kot 3 milijone vozil in razvejano prodajno-servisno mrežo 5.050  zastopnikov v približno 190 državah sveta. Znamka po vsem svetu zaposluje več kot 52.000 ljudi in letno ustvari več kot 50 milijard dolarjev prihodkov. V študiji 2019 J. D. Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi množičnimi znamkami. Podjetje stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Glavni sedež podjetja Kia Motors Europe je s tem namenom v nemškem Frankfurtu, kjer prav tako domuje moderen Kiin oblikovalski center. Ključno vlogo pri razvoju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia predstavlja še center za raziskave in razvoj v bližnjem Rüsselsheimu. Kiino izjemno oblikovalsko nadarjenost potrjuje preko 70 evropskih in mednarodnih dizajnerskih nagrad. Kia uživa status vodilnega oblikovalca v avtomobilski panogi in je dobitnica številnih prestižnih nagrad, kot npr. Red Dot, Good Design, iF in drugih. Oblikovanje vozil je ključna stvar, ki Kio loči od številčne konkurence, ter ključna prednost za kupce. Znamkin korporativni slogan – "The Power to Surprise" (slov. Moč presenečanja) – predstavlja Kiino globalno zavezo presenečati svet z vznemirljivo, navdihujočo izkušnjo, ki presega pričakovanja.  

 

Vsa Kompaktna SUV Športna EV / Hibridna Karavani