V letu 2020 pri nas pričakujemo kar nekaj novosti iz Kie

- 9 novih ali izboljšanih različic modelov

- Povsem novi Sorento pride spomladi

13.12.2019

Kia bo v naslednjem letu v Sloveniji predstavila precej novosti. Skupno bo v letu 2020 k nam zapeljalo 9 novih ali izboljšanih različic modelov, med katerimi bo največja novost pomladni prihod povsem novega Sorenta.

Legendarni športni terenec Sorento, ki ga pri nas pričakujemo predvidoma julija, bo ponujal največ, kar Kia trenutno premore. Od treh novih motorjev bo najprej na voljo dizelski 2,2-litrski CRDi z močjo 147 kW (200 KM), ki bo dobil 8-stopenjski DCT menjalnik, novembra pa še motor 1.6 T-GDI kot hibrid (176 kW / 240 KM) in priključni hibrid z močjo 206 kW (280 KM). Slednji bo kot najzmogljivejša različica moč na vsa štiri kolesa (na voljo bo le kot 4WD) prenašal preko samodejnega menjalnika. Njegov kombinirani izpust CO2 bo znašal le 37 g/100 km, doseg zgolj na elektriko pa 68 kilometrov.

Sorento bo prvi model Kie, ki bo ponudil odklepanje vozila z mobitelom in samostojno parkiranje s pomočjo pametnega ključa, prikaz dogajanja v mrtvem kotu na digitalnem zaslonu med merilniki ter še marsikaj drugega.

Elektrifikacija obstoječe ponudbe

Kia namerava v prihodnjih mesecih predstaviti elektrificirane pogone ostalih obstoječih in prihodnjih modelov. K nam bosta spomladi najprej zapeljala karavanski Ceed SW in križanec XCeed kot priključna hibrida, z dosegom do 58 kilometrov zgolj na elektriko.

V Slovenijo ob začetku novega leta v omejeni količini po nekaj letih ponovno prihaja električni Soul (e-Soul). V povsem novi obleki in z dosegom z enim polnjenjem do 455 km ter 7-letno tovarniško garancijo za celotno vozilo (tudi za baterije) sodi med najzmogljivejše električne modele na trgu.

 

 

 

 

Novosti po kronologiji prihoda v Slovenijo:

- e-Soul – januar 2020
- Ceed sw in XCeed - PHEV - april 2020
- Stinger – nadgradnja 2.0 T-GDI motorja – maj 2020
- Sorento (nov model) - julij 2020
- Niro EV, HEV in PHEV - avgust 2020
- Picanto (izboljšan obstoječi model) – avgust 2020
- Rio (izboljšan obstoječi model) – avgust 2020
- Stonic (izboljšan obstoječi model)  - oktober 2020
- Sorento HEV, PHEV – november 2020

Razlaga kratic:
EV - Electric Vehicle – povsem električno vozilo
HEV - Hybrid Electric Vehicle – hibridno vozilo
PHEV - Plug-In Hybrid Vehicle – priključno hibridno vozilo

Kia. Prva za ljudi.

***


Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje se postavlja z avtomobilskimi tovarnami v petih državah, letno proizvodnjo več kot 3 milijone vozil in razvejano prodajno-servisno mrežo 5.050  zastopnikov v približno 190 državah sveta. Znamka po vsem svetu zaposluje več kot 52.000 ljudi in letno ustvari več kot 49 milijard dolarjev prihodkov. V študiji 2019 J. D. Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi množičnimi znamkami. Podjetje stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Glavni sedež podjetja Kia Motors Europe je s tem namenom v nemškem Frankfurtu, kjer prav tako domuje moderen Kiin oblikovalski center. Ključno vlogo pri razvoju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia predstavlja še center za raziskave in razvoj v bližnjem Rüsselsheimu. Kiino izjemno oblikovalsko nadarjenost potrjuje preko 70 evropskih in mednarodnih dizajnerskih nagrad. Kia uživa status vodilnega oblikovalca v avtomobilski panogi in je dobitnica številnih prestižnih nagrad, kot npr. Red Dot, Good Design, iF in drugih. Oblikovanje vozil je ključna stvar, ki Kio loči od številčne konkurence, ter ključna prednost za kupce. Znamkin korporativni slogan – "The Power to Surprise" (slov. Moč presenečanja) – predstavlja Kiino globalno zavezo presenečati svet z vznemirljivo, navdihujočo izkušnjo, ki presega pričakovanja.  

 

Vsa Kompaktna SUV Športna EV / Hibridna Karavani