Kia razkriva 2. fazo povezljivosti UVO Connect

Novi pripomočki bodo vgrajeni v vse prihodnje modele Kia

10.6.2020

Kia Motors širi svoj nabor storitev UVO Connect, ki bodo na voljo evropskim voznikom. Novi pripomočki “2. faze” bodo v prihajajočih mesecih na voljo pri vseh novih modelih v Evropi, kar bo izboljšalo povezljivost in upravljanje ter posledično zmanjšalo stres na potovanjih.

Širok nabor novih in izboljšanih storitev UVO Connect
2. faza storitev UVO Connect kupcem nudi nekaj novih prednosti, na primer natančnejši čas potovanja, navigacijsko asistenco ‘zadnji kilometer’ ter različne pripomočke, ki izboljšajo povezljivost in uporabnost. Do njih bodo lahko vozniki dostopali preko izboljšane aplikacije UVO za pametne telefone ali preko infotainment sistema v vozilu.

Pablo Martinez Masip, zadolžen za razvoj Kia UVO Connecta, je povedal: “Prizadevamo si predstavljati tehnologije, ki bodo olajšale naše življenje za volanom in bodo bolj intuitivne. UVO Connect, ki je že na voljo pri večini naših modelov, je središče tega našega cilja, tako da bo nova ‘2. faza’, ki jo danes predstavljamo, še olajšala potovanja.”

V Evropi bodo prvi modeli, ki bodo ponudili storitve UVO 2. faze, predstavljeni tekom letošnjega leta – v skladu s prihodi izboljšanih različic modelov, vključno s 4. generacijo povsem novega Sorenta.

Natančnejše predvidevanje prometa
Ena najbolj uporabnih funkcij 2. faze UVO Connecta je spletna navigacija. Ta storitev v oblaku v realnem času in s pomočjo zgodovinskih podatkov o prometu natančneje predvideva stanje v prometu, kar uporabnikom nudi natančnejšo predstavo časa potovanja in predvidenega časa prihoda.

Tako se ta novost pri ocenjevanju potovalnega časa razlikuje od običajnih navigacijskih sistemov, katerih načrtovanje sloni zgolj na podatkih naprave v vozilu in prometnih informacijah v realnem času.

Obogatena navigacija
Kiina nova navigacija ‘zadnjega kilometra’ bo pomagala uporabnikom nadaljevati do končnega cilja, tudi ko parkirajo vozilo in nadaljujejo peš. To Kiinim strankam nudi idealno navigacijsko  rešitev v mestih, kjer so parkirišča pogosto oddaljena od trgovin, barov in restavracij.

Ko voznik ugasne motor, ga nova funkcija s pomočjo potisnih obvestil na njegovi aplikaciji UVO obvesti, če je njegov cilj oddaljen med 200 metri in dvema kilometroma. Aplikacija uporabnikom omogoča neprekinjeno dostopanje do navigacije Google Maps, da lahko peš zaključijo potovanje. Možno je tudi, da uporabniki uporabijo navigacijsko funkcijo obogatene resničnosti, ‘AR Guidance’, ki odpre kamero pametnega telefona in utripa z AR turn-by-turn usmerjevalnimi puščicami.

Prenos uporabniških profilov med avti
Stranke v aplikaciji UVO lahko uporabljajo novo funkcijo ‘prenos uporabniškega profila’. To jim omogoča preverjanje in spreminjanje nastavitev vozila neposredno s pametnega telefona, npr. navigacijo, radio in Bluetooth. Ob startu motorja stranke samodejno pozdravijo njihove nastavitve, s čimer prihranijo čas, da lahko bolj uživajo v vsakem potovanju.

Novost lastnikom vozil Kia omogoča tudi »back-up« UVO nastavitev v vozilu preko storitve v oblaku in prenos nastavitev z enega vozila na drugo. Ta sistem bo v pomoč tistim voznikom, ki redno zamenjujejo različna vozila Kia, opremljena s storitvami UVO Connect – npr. voznikom, ki uporabljajo službena ali najeta vozila, ali družinam z več kot enim uporabnikom storitev UVO Connect.

Različni pripomočki za izboljšanje povezljivosti in uporabnosti
Nova funkcija 2. faze Kiinega sistema UVO Connect je tudi ‘Valet Parking Mode’, ki uporabnikom omogoča spremljanje vozila na daljavo, ko je vozilo uporabljal nekdo drug, ter zaklepanje sistema zaradi zaščite osebnih podatkov, kot so npr. navigacijske lokacije. Aplikacija UVO nudi pregled lokacije vozila, časa vožnje, prevožene razdalje in največje hitrosti med vožnjo, kar zagotavlja brezskrbnost, ko je vozilo v drugih rokah.

Različne podatkovne storitve bodo ponujali najboljši ponudniki
2. faza sistema UVO Connect bo ponujala tudi širok nabor storitev Kia Live Services, katerih podatke bodo zagotavljali najboljši ponudniki, ki bodo strankam nudili natančnejše podatke. Namesto omejevanja na enega ponudnika podatkov bo Kia Live Services zbral podatke različnih specialistov z različnih področij, kot so prometne informacije, razpoložljiva parkirna mesta in cene, lokacije bencinskih črpalk in cene goriv ter polnilna mesta za električna vozila, vremenske napovedi ter spletne zanimive točke in informacije o radarjih.

Kia. Prva za ljudi.

***


Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje se postavlja z avtomobilskimi tovarnami v petih državah, letno proizvodnjo več kot 3 milijone vozil in razvejano prodajno-servisno mrežo 5.050  zastopnikov v približno 190 državah sveta. Znamka po vsem svetu zaposluje več kot 52.000 ljudi in letno ustvari več kot 50 milijard dolarjev prihodkov. V študiji 2019 J. D. Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi množičnimi znamkami. Podjetje stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Glavni sedež podjetja Kia Motors Europe je s tem namenom v nemškem Frankfurtu, kjer prav tako domuje moderen Kiin oblikovalski center. Ključno vlogo pri razvoju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia predstavlja še center za raziskave in razvoj v bližnjem Rüsselsheimu. Kiino izjemno oblikovalsko nadarjenost potrjuje preko 70 evropskih in mednarodnih dizajnerskih nagrad. Kia uživa status vodilnega oblikovalca v avtomobilski panogi in je dobitnica številnih prestižnih nagrad, kot npr. Red Dot, Good Design, iF in drugih. Oblikovanje vozil je ključna stvar, ki Kio loči od številčne konkurence, ter ključna prednost za kupce. Znamkin korporativni slogan – "The Power to Surprise" (slov. Moč presenečanja) – predstavlja Kiino globalno zavezo presenečati svet z vznemirljivo, navdihujočo izkušnjo, ki presega pričakovanja.  

 

Vsa Kompaktna SUV Športna EV / Hibridna Karavani