Hibridni križanec Kia Niro je doživel prenovo

Tehnološka nadgradnja in še več vozniške asistence ADAS

Spomladi pri nas karavanski Ceed Sw in križanec XCeed kot priključna hibrida

V kabini novi merilniki, serijski 8-palčni zaslon ter navigacija z 10,25-palčnim zaslonom in premijskim avdio sistemom Harman/Kardon

 

6.12.2019

Kia Motors je nedavno predstavila prenovljenega hibridnega Nira. Priljubljeni in večkrat nagrajeni kompaktni križanec je doživel nekaj sprememb zunanjosti – novi so npr. projekcijski žarometi in meglenke, motorna maska z diamantnim vzorcem in dnevne LED luči v obliki dveh puščic. Zadnja okrasna zaščita podvozja je širša in bolj poudarjena, zadnje LED luči imajo v primerjavi s predhodnikom bolj tehnološki videz, tu pa so tudi novo oblikovana 16- in 18-palčna aluminijasta platišča.

V kabini novi merilniki, serijski 8-palčni zaslon ter navigacija z 10,25-palčnim zaslonom in premijskim avdio sistemom Harman/Kardon
V notranjosti je novi Niro dobil novi zaslon, katerega del je nova 7-palčna inštrumentna plošča s prenovljeno grafiko, serijski 8-palčni zaslon na dotik ter opcijsko navigacijo z 10,25-palčnim zaslonom in premijskim avdio sistemom Harman/Kardon, z enostavno dostopnim in dobro uveljavljenim Kiinim vmesnikom. Z doplačilom so na voljo še obvolanska prestavna stikala za bolj športno vozniško izkušnjo in aktivno regenerativno zaviranje, električna parkirna zavora ter ambientalna osvetlitev s šestimi različnimi barvami.

Tehnološka nadgradnja in še več vozniške asistence ADAS
Zunanje in notranje mere ter pogon so v primerjavi s predhodnikom ostali nespremenjeni. Tehnološko nadgradnjo je doživel Kiin paket asistenčnih sistemov ADAS (Kia Drive Wise Advanced Driver Assistance Systems), ki je zdaj še bogatejši: nova sta sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu in spremljanje voznega pasu ter sistem HBA za samodejno zasenčenje žarometov (High Beam Assist).  Poleg tega bosta hibridni in priključno-hibridni Niro dobila tudi Kiin novi telematski sistem UVO CONNECT, ki prinaša dodatno ‘povezljivostno’ uporabnost.

Poleg hibridnega in priključno hibridnega Nira, ki ju pri nas pričakujemo do poletja, je (zaradi razprodane proizvodnje le) na nekaterih evropskih trgih na voljo tudi električni e-Niro z dosegom 455 km z enim polnjenjem.

22-odstotna rast prodaje hibridnih in električnih vozil
Kiina ponudba elektrificiranih modelov je bila v prvih devetih mesecih letošnjega leta deležna občutne rasti povpraševanja (podatkov za oktober in november še ni). Prodaja hibridnih, priključno-hibridnih in električnih vozil je v primerjavi z enakim obdobjem lani z 42.676 poskočila na 51.880 vozil (+21,6 %). Ponudbo sestavljajo novi e-Soul, Optima Plug-in Hybrid (limuzina in karavan) ter Nira, katerega prodaja v treh različicah se je povečala za kar 32 %, na 44.949 vozil.

Uspešnice in križanci
Tretje četrtletje je prineslo še večjo priljubljenost Kiinih uspešnih križancev. Skupno je prodaja Stonica (51.143 vozil), Sportaga (93.394), Nira (44.949) in Soula (3.776) – ter novega XCeeda, katerega prodaja se je septembra šele začela (2.473 vozil) – zrasla za 3 odstotke in je skupaj znašala 195.735 prodanih vozil.

Spomladi pri nas karavanski Ceed Sw in križanec XCeed kot priključna hibrida
Kia namerava v prihodnjih mesecih predstaviti elektrificirane pogone ostalih obstoječih in prihodnjih modelov, k nam bosta spomladi najprej zapeljala karavanski Ceed Sw in križanec XCeed kot priključna hibrida.

Kia. Prva za ljudi.

***


Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje se postavlja z avtomobilskimi tovarnami v petih državah, letno proizvodnjo več kot 3 milijone vozil in razvejano prodajno-servisno mrežo 5.050  zastopnikov v približno 190 državah sveta. Znamka po vsem svetu zaposluje več kot 52.000 ljudi in letno ustvari več kot 49 milijard dolarjev prihodkov. V študiji 2019 J. D. Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi množičnimi znamkami. Podjetje stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Glavni sedež podjetja Kia Motors Europe je s tem namenom v nemškem Frankfurtu, kjer prav tako domuje moderen Kiin oblikovalski center. Ključno vlogo pri razvoju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia predstavlja še center za raziskave in razvoj v bližnjem Rüsselsheimu. Kiino izjemno oblikovalsko nadarjenost potrjuje preko 70 evropskih in mednarodnih dizajnerskih nagrad. Kia uživa status vodilnega oblikovalca v avtomobilski panogi in je dobitnica številnih prestižnih nagrad, kot npr. Red Dot, Good Design, iF in drugih. Oblikovanje vozil je ključna stvar, ki Kio loči od številčne konkurence, ter ključna prednost za kupce. Znamkin korporativni slogan – "The Power to Surprise" (slov. Moč presenečanja) – predstavlja Kiino globalno zavezo presenečati svet z vznemirljivo, navdihujočo izkušnjo, ki presega pričakovanja.  

 

Vsa Kompaktna SUV Športna EV / Hibridna Karavani