Auto Expressova študija med lastniki novih vozil – Kia je najboljša
autoexpress.co.uk, 15.06.2022

Kia XCeed najbolje ocenjen med vsemi modeli, Rio je skupno 2., Sportage pa 6.

4.7.2022

V študiji 2022 Power Driver, ki jo je izvajala britanska revija Auto Express, so anketirali na tisoče lastnikov do dve leti starih vozil – letos je za naziv potegovalo kar 75 modelov.

Raziskava o novih avtomobilih 2022 Driver Power je najboljši vodnik v Združenem kraljestvu o tem, kaj si lastniki mislijo o svojih novih avtomobilih, ki so videti tako privlačno na spletnih straneh proizvajalcev in v prodajnih salonih trgovcev.

6. mesto: Kia Sportage
Šesto mesto v letošnji raziskavi je impresiven rezultat za zadnjo generacijo tega Kiinega izjemno uspešnega srednje velikega športnega terenca. Lastniki so povedali, da so jim všeč praktičnost, stil in udobje v sprednjem in zadnjem delu Sportagea. Tudi za otroke je po odzivih dobro poskrbljeno, tehnologija je enostavna za uporabo, stroški servisiranja pa sprejemljivi.

3. mesto: Kia Rio
Med prvo trojico se je spet znašel Kia Rio. Čeprav je bil ta korejski model drugi v lanski študiji, še en impresiven niz rezultatov mu omogoča, da tudi v letu 2022 ostane na zmagovalnih stopničkah. Rio letos ni zmagal v svoji kategoriji, vendar se na vseh področjih dobro obnese. Lastniki poudarjajo, da je infotainment njegov močan adut; vgrajena satelitska navigacija deluje dobro, medtem ko je zaslon na dotik primerno občutljiv in je na voljo lepo število fizičnih upravljalnikov. Rio je dobil točke tudi zaradi dobrega razmerja med ceno in kakovostjo, pri čemer vozniki pravijo, da je tudi cenovno dostopen. Poraba goriva je še posebej impresivna, kar zadeva lastnike, pa tudi višina zavarovalnih premij je dobra. Večina lastnikov Ria je pohvalila njegovo notranjost, za katero so ocenili, da je dobro izdelana. Prednji sedeži so še posebej udobni, a tudi zadaj sedeči imajo dovolj prostora za noge. Lastnikom Ria je všeč, kako se avto drži ceste in kako so odzivne zavore, medtem ko je tudi krmiljenje spodobno. Vožnja je dobra, lastniki pravijo, da je prtljažni prostor spodoben za avtomobil razmeroma kompaktnih mer. Prav tako so ocenili, da ima korejski model dober nabor varnostnih funkcij, ki vse dobro delujejo.
 

Zmagovalec: Kia XCeed 
Rezultati med nekaj najboljšimi avtomobili v raziskavi Driver Power so pogosto blizu, toda letos ima zmagovalni Kia XCeed veliko prednost pred svojimi najbližjimi tekmeci. Srednje velik križanec ima 2 velika aduta, s katerima si je priboril skupno zmago: zunanjost plus vožnja in vodljivost. Po mnenju lastnikov noben drug avto nima kakovostnejše karoserije, bolj odzivnega krmiljenja ali učinkovitejših zavor. XCeed je dobil tudi visoko oceno za svoj videz, kakovost vožnje in vodljivost. Ni področja, na katerem se Kiin križanec ne bi izkazal, vendar je še en vrhunec njegova notranjost. Lastniki so bili prijetno presenečeni nad tem, kako je zasnovana kabina in kako udobni so prednji sedeži, poleg tega vozniki cenijo, da je preglednost odlična in da je vse izdelano po visokem standardu ter z materiali odlične kakovosti. Xceedov zaslon na dotik je zelo viden in odziven, Kia pa je zagotovila dobro ravnovesje med fizičnimi stikali in upravljanjem na zaslonu na dotik. Vsa tehnologija je enostavna za uporabo in povezovanje pametnega telefona z informacijsko-razvedrilnim sistemom ni težavno. 
Splošna kakovost izdelave je pri XCeedu fantastična in lastniki poročajo, da je to avto, katerega vzdrževanje je poceni. Končno ima korejski model uglajen menjalnik, veliko uporabnih predalov in otrokom prijaznejše funkcije kot kateri koli drug avto.

Za ogled originalnega članka, prosimo, kliknite TUKAJ! 
 

Zadnje novice