Splošne novice

19. 04. 2017

Optima Sportswagon, Niro in novi Rio nagrajeni za oblikovanje

Kia je na letošnjem prestižnem oblikovalskem natečaju Red Dot spet zabeležila zmago – in tokrat kar trojno. V svojih kategorijah so zmagali modeli Optima Sportswagon, hibridni križanec Niro in povsem novi Rio. Optima Sportswagon je za svoj izjemen dizajn osvojila najprestižnejši naziv ‘najboljši med najboljšimi’, medtem ko je Niro prejel pohvale za izjemno izdelavo detajlov.

Optima Sportswagon zmagala v kategoriji ‘Red Dot: Best of the Best’
Optima Sportswagon nadaljuje uspešno zgodbo svoje limuzinske sestre, ki je leta 2016 prejela priznanje ‘najboljša med najboljšimi’, ter hkrati nadgrajuje uspeh prejšnje generacije Optime, ki je nagrado prejela leta 2011.

Od leta 2009 že 18 nagrad Red Dot
Kia je od leta 2009, ko je prvo nagrado prejel model Soul, skupaj z letošnjim zmagovalnim trojčkom zbrala že 18 nagrad Red Dot. Ob tem je potrebno omeniti, da je Kia letos osvojila tudi tri nagrade iF za oblikovanje.

“Oblikovanje treh modelov, ki so dobitniki priznanj Red Dot, je rezultat zelo tesnega sodelovanja naših oblikovalskih centrov v Koreji, Nemčiji in Združenih državah. Naš globalni oblikovalski tim je lahko ponosen na novo trojno zmago, ki poudarja Kiino oblikovalsko odličnost in so jo strokovnjaki enoglasno prepoznali,” o novem dosežku Kie pravi Peter Schreyer, predsednik in vodja oblikovanja pri korporaciji Kia Motors, ter dodaja: “Dejstvo, da smo z Optimo že tretjič osvojili nagrado 'Red Dot: najboljši od najboljših', je dokaz nenehnega intenzivnega zavzemanja za doseganje najvišjih oblikovalskih standardov.”

Optima Sportswagon, Kiin prvi karavan v razredu D in namenjen izključno Evropi, nudi atraktivno zunanjost in visokokakovostno notranjost, čemur dodaja še praktičnost in privlačnost karavanske oblike.

 

Povsem novi Rio se opazno razlikuje od predhodnika in kupcem ponuja drzno, novo obliko in moderno, a zelo uporabno kabino, ki se ponaša z najsodobnejšimi tehnologijami s področja infotainmenta in varnosti. Daljši motorni pokrov in pokončnejši C-stebriček dajeta avtu bolj agresiven videz, proti vozniku usmerjena armaturna plošča pa nudi inovativen in ergonomičen dizajn.

Kia Niro praktične prednosti in privlačen videz kompaktnega križanca združuje z elegantnim slogom, zaradi katerega izstopa iz množice konzervativnejših hibridnih modelov ter ponuja edinstven videz.

Prijavljenih več kot 5.500 izdelkov iz 54 držav
Natečaj Red Dot Awards, ki vse od leta 1955 poteka pod okriljem oblikovalskega centra Severno Porenje-Vestfalija, velja za enega najprestižnejših na svetu na področju dizajna. Žirijo sestavlja 39 neodvisnih strokovnjakov, med katerimi so neodvisni oblikovalci, profesorji oblikovanja in novinarji.

Nagrade Red Dot podeljujejo v treh kategorijah (oblikovanje izdelkov, komunikacijsko oblikovanje in konceptno oblikovanje), ter jih vrednotijo na osnovi kriterijev, kot so inovacije, formalna kakovost, funkcionalnost in okoljska ustreznost. V boj za priznanja za leto 2017 so se potegovala podjetja iz 54 držav, ki so prijavila več kot 5.500 izdelkov.

Uradna podelitev nagrad Red Dot bo potekala 3. julija 2017 v nemškem mestu Essen, v operni hiši Aalto.

 

Preizkusite Kio in se prepričajte v Kia kakovost

 

Prijavite se na testno vožnjo

***


Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede 3 milijone vozil v 41 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 51.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 45 mlrd. dolarjev. Oblikovanje vseh vozil Kia se izvaja pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo delo potrjujejo številne evropske in mednarodne oblikovalske nagrade, kot npr. red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljše oblikovanje v avtomobilizmu. V študiji 2016 JD Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi znamkami. Izrazito evropsko naravnanost Kia dopolnjuje s svojo modern tovarno na Slovaškem (Žilina) in evropskim centrom za raziskave in razvoj v nemškem Rüsselsheimu, ki Kio postavljaju na presto proizvajalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva.Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA in evropske zveze UEFA – pokrovitelj svetovnega in evropskega prvenstva v nogometu. Korporacijski slogan – "The Power to Surprise" (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.
 

 

10. 04. 2017

Rast je zabeležena tako na domačem korejskem trgu (+21,6 %, 47.621 prodanih vozil) kot tudi na ostalih trgih, kjer so prodali 190.601 vozilo in tako zabeležili 4,1-odstotno rast. Kiin najbolje prodajan model je bil športni terenec Sportage, ki je marca našel 41.781 novih kupcev. Model Cerato (ponekod ga tržijo pod imenom Forte ali K3), ki je Kiin predstavnik v razredu C izven Evrope (na stari celini Kiine... Več ...

31. 03. 2017

Nova Kiina športna limuzina Stinger je na avtomobilskem salonu v Seulu pravkar doživel domačo, azijsko premiero. Stinger, ki so ga poleg že videne rdeče predstavili tudi v novi živo rumeni barvi, je razstavljen poleg koncepta GT iz leta 2011, ki je bil osnova za končni dizajn, prilagojen serijskemu vozilu.   V virtualni resničnosti predstavljene asistenčne... Več ...

10. 03. 2017

Kia je na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila 4 nove modele. Evropsko premiero sta doživela Kia Stinger, športna limuzina in novi mestni malček Kia Picanto. Kot priključna hibrida sta prvič na ogled tudi modela – hibridni križanec Niro ter Optima Sportswagon. Michael Cole, izvršni direktor Kia Motors Europe, je ob tem dejal: “Raznolikost naših novih... Več ...

15. 02. 2017

Pri Kia Motors Slovenija so ob nedavni predstavitvi novega modela Stinger, športne limuzine z največjimi zmogljivosti v vsej zgodovini Kie, pripravili privlačno nagradno igro. V njej se lahko vsi ljubitelji Kie potegujejo za izlet na prihajajoči mednarodni avtosalon v Ženevi in si atraktivnega Stingerja ogledajo v živo. Nagradna igra poteka vse do 1. marca 2017 in nagrajencu prinaša izlet za dve osebi, z... Več ...