Nehajte se spraševati. Začnite voziti.

Še nikoli ni bilo boljšega trenutka za izbiro #goelectric. Odkrijte Kiino široko ponudbo elektrificiranih modelov.

ODKRIJTE VEČ

Nehajte se spraševati

Vas zanima izbira #goelectric, vendar želite prej izvedeti več? Ste na pravi strani.

video
Kakšen je doseg električnega vozila?
Danes je Kia lider v elektrifikaciji pogonov in se lahko pohvali s širokim naborom električnih in hibridnih vozil, ki lahko zmanjšajo stroške vzdrževanja in izboljšajo užitek v vožnji.
Emilio Herrera
Izvršni direktor Kia Motors Europe
e-Soul je Kiino prvo globalno električno vozilo, ki postaja čedalje bolj priljubljeno pri evropskih kupcih, ki iščejo okolju prijaznejše vozilo z izstopajočim dizajnom.
Artur Martins
Podpredsednik globalnega znamčenja in marketinga Kia Motors Corporation
video
Koliko stane polnjenje električnega vozila?
video
Kje in kako polniti električno vozilo?
Se še vedno sprašujete? Preberite pogosta vprašanja.

Želite izvedeti še več?

Zdaj je čas za #goelectric. Preberite več o svetu električnih vozil.

Rekorden tržni delež Kie v Evropi zaradi priljubljenosti elektrificiranih modelov

Elektrificirani modeli (električna vozila, blagi hibridi, hibridi, priključni hibridi) zdaj predstavljajo eno od štirih prodanih vozil Kia v Evropi

Preberite več

Kia odločneje vstopa v mobilnostne storitve

Uresničitev strategije Plan S skupaj z globalnimi partnerji in odprtimi inovacijami

Preberite več

Test: Kia e-Soul – energija za dušo Volan, 07.09.2020

E-soul je zelo spodoben električni avto. Eden boljših na trgu, ni dvoma. Velik doseg, odlična kabina, dobra izdelava, res mu nič ne manjka.

Preberite več

Test: Kia e-Soul long range (64 kWh)siol.net, 22.06.2020

Odličen avtomobil, a kaj, ko jih je na voljo tako malo

Preberite več

Test: Kia e-Soul – Za (električno) dušo Delo, 13.08.2020

V tretji generaciji soul v Evropo prihaja le kot električni avtomobil, ki ponovno določa visoke standarde, a je zdaj bolj uporaben tudi za družine

Preberite več

Kia z električnimi vozili do rekordnega tržnega deleža v Evropi

Prodaja električnih modelov večja za 65 %, priključnih hibridov pa za 29 % Prodaja elektrificiranih vozil Kia večja za 18 % Vsaka četrta prodana Kia v Evropi je hibridna ali električna

Preberite več

Kiina aplikacija ‘Go Electric’ z obogateno resničnostjo pomaga pri predstavitvi električnih vozil

Vizualizacija in spoznavanje električnih vozil Kia v realnem svetu s pomočjo obogatene resničnosti

Preberite več

Se še vedno sprašujete?

Če imate še več vprašanj, niste edini. Tu so zbrana najbolj pogosta vprašanja.

Kakšen je doseg električnega vozila?
To je odvisno od veliko dejavnikov – ne le od modela, ki ga vozite. Ampak tudi od hitrosti vozila, kako pogosto pospešujete, terena, klime, geografskih dejavnikov kot npr. nadmorske višine, ter količine prtljage, ki jo prevažate s sabo. Z nekaterimi modeli, ki so zmožni prevoziti do 455 km z enim polnjenjem. A te številke bodo v naslednjem desetletju občutno naraščale, saj električna vozila doživljajo izjemen napredek glede dosega, zahvaljujoč napredku baterijske tehnologije.
Kje in kako se zaračunava polnjenje električnega vozila?
Vaša prva možnost, če imate možnost parkiranja doma, je, da električno vozilo doma tudi polnite. To je praktično in presenetljivo poceni, obstaja pa veliko ponudnikov, ki vam ugodno namestijo polnilnico. Hitrost polnjenja je odvisna od nameščene polnilne enote. Še vedno lahko tudi uporabljate javno polnilno mrežo, s čedalje več polnilnimi mesti na ulicah. Enostavno priključite svoje vozilo na polnilni kabel, aktivirajte polnjenje (običajno prek brezstične RFID kartice ali mobilne aplikacije) in dovolite vozilu, da vse ostalo sam postori.
Koliko dolgo traja polnjenje električnega vozila?
To je odvisno od tega kako in kje polnite. Z uporabo visokonapetostnega DC priključka na javnih polnilnicah, lahko napolnite baterijo z 20% na 80% v 42 minutah. Z uporabo domače hišne polnilnice (t.i. wall-box), boste popolnoma napolnili baterijo v 9,5 urah*. *V primeru baterije dolgega dosega z zmogljivostjo 64kW.
Koliko stane polnjenje električnega vozila?
Izračuni kažejo, da so razlike v stroških lastništva električnih vozil in običajnih vozil zelo različne, od približno 5.000 do 20.000 evrov na vozilo (v štirih letih z letno prevoženimi 20.000 km), odvisno od države, tipa električnega vozila in ostalih spremenljivk.

Električna vozila so v vsakem primeru cenejša za vzdrževanje, zahvaljujoč Kiini 7-letni garanciji pa so lahko vsi lastniki električnih vozil Kia še dodatno brez skrbi dolgih 7 let.
Koliko stane električno vozilo?
Tu so številne finačne prednosti, kot npr. nižji stroški obratovanja, vzdrževanja in vzdrževanja, do ničelnih pristojbin za ceste in občutno nižjih stroškov goriva.

Preverite možnosti, ki jih ponuja Eko sklad Republike Slovenije in pridobite subvencijo v višini 6.000 EUR, ki zniža začetno investicijo električnega vozila.
Kaj je hibridno električno vozilo in kako deluje?
Hibridna vozila imajo dva pogona: uporabljajo kombinacijo motorja z notranjim izgorevanjem in baterijsko gnanega elektromotorja. Ta motor in elektromotor lahko delata posebej ali skupaj – s ciljem zagotavljanja največje učinkovitosti zaradi zmanjševanja porabe goriva in znižanja emisij. To je še posebej učinkovito pri načinu mestne vožnje z veliko ustavljanja in speljevanja. Obstaja več različnih tipov hibridnih vozil: med drugim klasični hibrid (full hybrid) in priključni hibrid (plug-in hybrid). Razlikujeta se glede na naravo vira moči in stopnje hibridizacije. Klasični hibrid nima možnosti priključka za polnjenje baterije, saj se sam polni: Pametni regenerativni sistem rekuperira energijo, ko zavirate ali je vozilo v t.i. coastingu (stanje, ko se vozilo pelje brez plina - po inerciji - in se počasi ustavlja do popolnega mirovanja), s čimer dosega maksimalno regeneracijo pri vožnji po klancu navzdol. Priključni hibrid dela enako kot klasični hibrid, le s to razliko, da ima večjo baterijo in nudi dodatno možnost polnjenja iz električne vtičnice. To podaljša doseg do 50 kilometrov zgolj z elektriko.
Ali električna vozila potrebujejo vzdrževanje?
Električna vozila zahtevajo precej manj vzdrževanja kot klasična vozila z motorji z notranjim izgorevanjem. To pa zato, ker je njihovo »notranje delovanje« precej bolj preprosto. Medtem ko elektro motor v električnem vozilu vsebuje malo več kot ducat gibljivih delov, ima običajni motor z notranjim izgorevanjem ponavadi stotine gibljivih delov. In manj, kot je delov v električnem vozilu, manj se jih lahko pokvari. To enostavnejše vzdrževanje pomeni manjše stroške vzdrževanja in manj težav. Električno vozilo ima manj tekočin, ki jih je treba redno menjavati ali dodajati. Zahvaljujoč regenerativnemu zaviranju, zavorni sistemi električnih vozil običajno zdržijo dalj časa v primerjavi s konvencionalnimi vozili. Baterije v električnih vozilih, tako kot pri običajnih vozilih z motorji z notranjim izgorevanjem, ne trajajo večno. A je pri električnih vozilih Kia tudi baterija zavarovana s 7-letno garancijo, za mir v duši vseh sedem let. Vaša naloga je, da se enkrat letno zglasite na rednem letnem servisu, kjer bodo pregledali vaše električno vozilo, da bo še dolgo ostalo v najboljši formi.
Kako razvejana je mreža električnih polnilnic?
Medtem ko je razvejanost mreže polnilnic odvisna od države do države, ena stvar zagotovo drži: evropska mreža polnilnic za električna vozila se nenehno širi – s čedalje boljšo infrastrukturo javnih polnilnic, ki jih najdemo v trgovskih centrih, javnih parkiriščih, na parkiriščih podjetij in avtocestnih črpalkah po vsej celini. Z rastočim povpraševanjem po polnilnih mestih in z njenim vplivom na inovacije in tehnologijo se ta infrastruktura polnilnic še naprej širi in izboljšuje našo prihodnost. Kot pika na i pa vsa Kiina elektrificirana vozila nudijo storitve Kia Live Services, ki jih zagotavlja TomTom®, vključno z informacijami o razpoložljivih parkirnih mestih in iskalnikom električnih polnilnic, ki vas udobno usmeri do najbližjega polnilnega mesta, kjerkoli v Evropi.

Začnite voziti

Zdaj, ko poznate dejstva, #goelectric in odkrijte vse elektrificirane modele iz Kiine ponudbe.

Kia e-Niro

KIA E-SOUL

Izvedite več

KIA NIRO HYBRID

Izvedite več

KIA NIRO PLUG-IN HYBRID

Izvedite več
(1) 7-letna Kia garancija (do 150.000 km) za novo vozilo
Garancija Kia krije obdobje 7 let od začetne registracije ali do 150.000 km, kar od tega dvojega prej pride. Velja v vseh članicah EU (+ Srbija, BiH, Črna gora, Kosovo, Norveška, Švica, Islandija in Gibraltar). Možna so odstopanja glede garancijskih pogojev za določene dele, npr. baterija, lak in oprema, ki so predmet lokalne zakonodaje in pogojev. Za več informacij o garanciji za vozila Kia, prosimo, obiščite [www.Kia.com].

Kiine visokonapetostne litij-ionske baterije v električnih vozilih (EV), hibridnih vozilih (HEV) in priključnih hibridih (PHEV) imajo dolgo življenjsko dobo. Te baterije so pokrite s Kia garancijo za obdobje 7 let od začetne registracije ali do 150.000 km, kar od tega dvojega prej pride. Za nizkonapetostne baterije (48V in 12V), ki jih najdemo v Kiinih blagih hibridih (MHEV), velja Kiina 2-letna garancija od začetne registracije brez omejitve števila prevoženih kilometrov. Za električna vozila Kia jamči 65-odstotno zmogljivost baterije. Garancija ne pokriva zmanjšanja zmogljivosti baterije pri PHEV, HEV in MHEV vozilih. V izogib zmanjšanju zmogljivosti, prosimo, sledite navodila [https://www.kia.com/eu/service/7-year-warranty/] ali si preberite Lastnikov priročnik. Za več informacij, prosimo, obiščite [www.Kia.com]

(2) TomTom® Live Services / Kia Live
Storitve so brezplačne 7 let od prvega aktiviranja navigacije v mobilnem omrežju. Če se prva aktivacija ni zgodila takoj po nakupu vozila, je trajanje zmanjšano za obdobje od nakupa do prve aktivacije.
Vsa Kompaktna SUV Športna EV / Hibridna Karavani