KIA NA AVTOSALONU ŽENEVA 2018

ZDAJ NA SALONU:
NOVI KIA CEED IN VELIKO OSTALIH NOVOSTI

Pridružite se nam na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi, kjer predstavljamo najnovejše vznemirljive inovacije in izjemne novosti v paleti vozil Kia. Svetu prvič razkrivamo novi Kia Ceed: doslej naš najmočnejši oblikovalski izraz ikoničnega hatchbacka, ki je opremljen z nekaterimi najsodobnejšimi tehnologijami v svojem razredu. Poleg tega predstavljamo novi Kia Ceed Sportswagon, ki poleg tega prinaša še izjemno prostornost in vsestranskost.

Svojo svetovno premiero v Ženevi doživlja tudi novi Kia Rio GT Line. V športni GT Line različici prvič predstavljeni model navdušuje z notranjimi in zunanjimi detajli, ki jih je navdihnil gran turismo, odzivnim turbo motorjem ter najsodobnejšo tehnologijo in varnostnimi funkcijami. Prav tako smo zelo ponosni, da lahko predstavimo novi model Kia Optima Sportswagon, ki svoj obsežni prostor za prtljago in raznovrstnost povezuje z oblikovnimi izboljšavami za še bolj športen izgled – skupaj z luksuzno in visoko tehnološko potniško kabino, ki nudi največje udobje in užitek pri vožnji.

Vse to in še več smo za vas pripravili na letošnjem sejemskem prostoru Kie – zagotavljamo vam, da bomo privlekli vašo pozornost in na vas naredili vtis. Obiščite nas in v Ženevi doživite vznemirljivi Kia svet. Pričakujemo vas!

NAROČITE SE NA NAŠE E-NOVICE

KJE IN KDAJ NAS NAJDETE

Novinarski dnevi:
6. marec, 8.00 - 19.00
7. marec, 8.00 - 19.00
Salon odprt za javnost:
od 8. do 18. marca
8.00 - 19.00
Tiskovna konferenca:
6. marec, 12.15
Lokacija:
Dvorana 6, prostor B6421

Oglejte si predstavitve novih modelov

OB PRAVEM ČASU NA PRAVEM MESTU:
NOVI KIA CEED & CEED SPORTSWAGON

V svoji najnovejši generaciji modela Ceed in Ceed Sportswagon oba v enaki meri odlikujejo markanten izgled, množica funkcij, atraktiven styling in dinamična vožnja. Oblikovne izboljšave zunanjosti in notranjosti izražajo samozavest in prefinjenost, ki navdušita vsa čutila. Tu so tudi številne inovativne tehnologije, ki vsako potovanje napolnijo z udobjem in varnostjo. Na kratko – nova modela imata vse, da vožnji povrneta zabavo.

ZGRABITE ŽIVLJENJE

V tretji generaciji imata modela Kia Ceed in Ceed Sportswagon veliko skupnega. Zrel in športen nov oblikovalski jezik z bolj samozavestim videzom, ki je čustven in zelo precizen v svoji izvedbi. Ter kabino s prefinjenimi zaključki, polno impresivnih naprednih tehnologij, ki udobje in varnost dvignejo na popolnoma novo raven. Poleg tega so tu še novi motorji in vzmetenje, ki prispevajo k bolj dinamični in užitka polni vožnji.

SAMOZAVESTEN VIDEZ IN OBILICA FUNKCIJ.

Napredno oblikovana zunanjost ustvarja markanten vtis, ki ga poudarjajo dinamični in in drzni novi žarometi, dvoslojna prednja maska, obkrožena z LED žarometi in bleščečimi LED dnevnimi luči v obliki kock ledu, nova 17-palčna dvobarvna platišča iz lahke litine ter elegantne zadnje LED dnevne luči. Ti privlačni elementi se ujemajo s prefinjenim, samozavestnim stylingom in občutkom visoke kakovosti v obeh potniških kabinah. Notranjost, ki je bolj ergonomična kot kadarkoli doslej, voznika in potnike pozdravi z višjim deležem na otip mehkih materialov, ki vključujejo polno črno usnjeno oblazinjenje. Tu je tudi občutek prostornosti, ter funkcije za več udobja, kot so ogrevani in prezračevani sprednji sedeži ter zadnji ogrevani sedeži.

PRIPRAVITE SE NA ZABAVNO VOŽNJO

Nova Kia Ceed in Ceed Sportswagon sta bila zasnovana z mislijo na evropske ceste, zato sta način vožnje in upravljanje vozila uglašena tako, da izboljšata dinamiko, stabilnost in nadzor pri vožnji. Novi popolnoma neodvisni sistem vzmetenja voznikom zagotavlja bolj agilen in takojšen odziv. Po zaslugi širokega izbora pogonov, ki so na voljo, ter opcijskega 7-stopenjskega menjalnika z dvojno sklopko s sistemom Drive Mode Select, s katerim lahko prilagodite stil vožnje, vsaka cesta postane bolj vznemirljiva, vaše potovanje pa še večji užitek.

NAPREDNE TEHNOLOGIJE ZA VAŠ UŽITEK IN VARNOST

Inovacije predstavljajo srce novih modelov Kia Ceed in Ceed Sportswagon. To jasno odseva širok nabor novih tehnologij, ki so namenjene vrhunskemu udobju, lahkotni povezljivosti ter optimizirani varnosti na cesti. Vzemimo kot primer gladek 8-palčni zaslon na dotik z navigacijskim sistemom in samodejnim nadzorom klimatizacije. Ali izjemno zvočno kakovost premijskega avdio sistema JBL s Clari-Fi™ tehnologijo. Ter popolno integracijo pametnega telefona s prepoznavanjem glasu, in Bluetooth za upravljanje vse glasbe in klicev. Za konec pa je tu še popolna varnost – asistenčne tehnologije Drive Wise zmanjšajo potencialne nevarnosti ter vožnjo v največji meri izpolnijo z lahkotnostjo in učinkovitostjo.

ODKRIJTE VEČ

KO JE VAŠA STRAST POPOLNOST:
NOVI KIA RIO GT LINE

Prva GT Line različica Ria, ki je navdih črpala iz Kiine palete modelov GT, se tako zunaj kot znotraj odlikuje s športnim videzom. Samozavesten stil se ujema z vsestranskostjo in dopolnjuje v celi vrsti inovativnih udobnostnih in varnostnih funkcij. Če k temu prištejemo še turbo motor in impresivno upravljanje, je vožnja zares pravi užitek. Pripravite se, da doživite Kia Rio, kot ga še niste spoznali.

ZASNOVAN, DA UGRABI POZORNOST. IN MED VOŽNJO OSVOJI SRCE.

Novi Rio GT Line je drzen in samozavesten tako na odprti cesti kot na mestnih ulicah – zaradi športnega dinamičnega upravljanja, zapeljivih oblin, turbo motorja, izjemnega stila in pametnih tehnologij. Linija GT prinaša vse, kar ste doslej občudovali pri Riu, poleg tega pa še celo vrsto drugih vznemirljivih dodatkov, zaradi katerih vožnja nikoli ne bo le preprosta pot od točke A do točke B – temveč popoln užitek.

ŠPORTNA GT PRIVLAČNOST V VSAKEM DETAJLU

Z elegantnimi novimi dizajnerskimi potezami, ki jih je navdihnil GT – kot so visokosijajna črna in kromirana rešetka hladilnika, edinstvena 17-palčna GT-Line platišča iz lahke litine in osupljive LED meglenke v obliki kock ledu – je zunanja podoba novega Kia Ria GT Line utelešenje športne prefinjenosti, ki prinaša močno prezenco na cesti in resnično izstopanje iz množice. Če k temu dodamo še čudovit sprednji odbijač, novi zadnji odbijač s konicami dvojnega izpuha, kromiran okenski okvir, sijajni črni strešni spojler in okrasne letvice na pragovih, dobimo avto z dinamično samozavestjo v najfinejši gran turismo tradiciji, ki enostavno prosi, da ga vozite.

POTNIŠKA KABINA ZA STRASTNE PERFEKCIONISTE

Notranjost Ria združuje sodoben styling, plastične oblike in ergonomijo z vrsto edinstvenih GT-Line funkcij – kar pomeni, da je Riova kabina s sodobnim, elegantnim in športnim ambientom prilagojena športni zunanjosti. Nekateri od detajlov, ki izboljšajo izkušnjo uporabe vozila, so sedeži v črnem sintetičnem usnju in s tkanino s kontrastnim sivim šivom, čudovita črna armatura z videzom karbonskih vlaken ter športni volan v obliki črke D. Poleg tega lahko voznik in potniki uživajo v eni od najbolj prostornih kabin v tem avtomobilskem razredu.

VARNEJŠI IN BOLJ POVEZAN KOT KDAJKOLI DOSLEJ

Močan poudarek smo posvetili tudi temu, da smo najnovejši Rio do roba napolnili z najbolj naprednimi tehnološkimi inovacijami – kot so veliki 7,0-palčni ‘plavajoči’ zaslon na dotik z vmesnikom HMI, ki vključuje navigacijo, popolna integracija pametnih telefonov ter kamera za pregled dogajanja za vozilom. Rio je opremljen tudi s kopico varnostnih tehnologij, zaradi katerih je to najvarnejši avtomobil segmenta B, ki ga je Kia kdajkoli izdelala. Te vključujejo sistem FCA, z daljinskim radarskim zaznavanjem morebitnih trkov z drugimi vozili ali pešci, opozorilo o zapuščanju voznega pasu (LDW), ki alarmira voznika, če zaide iz svojega voznega pasu brez uporabe indikatorjev, ter Kiin novi sistem za opozarjanje voznika v primeru nezbranosti (DAW), namenjen nezbranim ali zaspanim voznikom.

ODKRIJTE VEČ

VEČ ŠPORTNE ATRAKTIVNOSTI IN INTELIGENCE:
NOVA OPTIMA SPORTSWAGON

Medtem ko se še vedno odlikuje s prostornostjo in vsestranskostjo, Kia Optima Sportswagon v novi generaciji prinaša tudi paleto svežih oblikovnih rešitev ter večji nabor motorjev. V notranjosti nudi tudi veliko tehnoloških izboljšav, kot sta na primer zabavno-informacijski sistem z zaslonom na dotik ter nova visokoresolucijska kamera za nadzor okolice vozila. Na voljo so tudi najnovejše varnostne rešitve, kot sta denimo sistem za opozarjanje na nezbranost voznika in sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu, zaradi česar je nova Optima Sportswagon eden od najvarnejših avtomobilov v svojem razredu.

ODKRIJTE VEČ