Kia e-Soul

Barve

{{spinner.loading_percent}} %
Začni 360° ogled
BARVE {{ selected_color.name }}

Lastnosti

Sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu (LKAS) s sistemoma DAW IN HBA

Če s svojim vozilom zapuščate vozni pas, vas sistem LKAS na to opozori ter z obračanjem volana usmeri nazaj na vaš vozni pas. Ob zmanjšani zbranosti vas sistem DAW (Driver Attention Warning) opozori z zvokom in prikazom simbola skodelice kave na instrumentni plošči. Sistem za samodejno zasenčenje žarometov (HBA – High Beam Assist) pa s samodejnim preklapljanjem med dolgimi in kratkimi lučmi ponoči preprečuje zaslepitev nasproti vozečih voznikov.

Projekcijski zaslon (HUD)

Kiin inovativni projekcijski zaslon (HUD - Head-Up-Display) z zvokovnimi informacijami ter prikazom ključnih podatkov (hitrost, varnostni simboli, navigacija »zavoj za zavojem«) na steklu nad ploščo z merilniki vozniku omogoči čimbolj neovirano vožnjo.

Sistem za preprečevanje naleta (FCA)

Novi Kia e-Soul uporablja Kiin sistem FCA, ki se izogiba trkom oziroma zmanjšuje njegove posledice. Sistem spremlja hitrost vozila ter razdaljo med njim in ostalimi vozili, kolesarji in pešci, ter voznika vizualno opozarja na morebitni trk. Volanski obroč se odziva tudi s tresenjem, v primeru, če se voznik ne odzove, pa vozilo samodejno zavre.

Sistem za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu (BCW)

Sistem za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu z radarskimi tipali spremlja mrtve kote ter vas s prikazom simbola v stranskem ogledalu opozarja na bližajoča se vozila.

Radarski tempomat (SCC)

S kamero in radarskimi tipali, nameščenimi na vetrobranskem steklu, radarski tempomat uravnava hitrost vozila in razdaljo do vozila spredaj. Če vozilo pred vami pospeši, e-Soul pospeši do nastavljene hitrosti. Če vozilo pred vami upočasni in nastavljene hitrosti ni več mogoče ohranjati, pa sistem zmanjša hitrost ali celo ustavi vozilo. Dobrodošel pripomoček, ki pride prav zlasti pri vožnji z veliko ustavljanja in speljevanja.

Sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu s prilagajanjem oddaljenosti (LFA)

Sistem LFA, ki predstavlja velik razvojni korak k polavtonomni vožnji, nadzira pospeševanje, zaviranje in upravljanje volana glede na vozilo spredaj. To vozniku olajša vožnjo in jo naredi varnejšo, denimo v primeru zastojev na avtocestah. Sistem za ohranjanje varne razdalje do vozila spredaj uporablja kamero in radarska tipala ter spremlja talne označbe, da ohranja vozilo na sredini voznega pasu. LFA deluje pri hitrostih od 0 do 130 km/h.

Ogrevanje baterijskega sklopa

Baterijski sklop, nameščen pod e-Soulom, vsebuje ogrevalni sistem, ki za lažji zagon motorja pri nizkih temperaturah ogreje baterijsko dno. Prav tako pomaga pri zmanjšanem dosegu baterije ob nizkih tempraturah. Pred potovanjem preprosto nastavite časovno delovanje programa ogrevanja baterije s pomočjo 10,2-palčnega zaslona na dotik.

Regenerativno zaviranje

Za čim daljši doseg baterije novi e-Soul zagotavlja regenerativno zaviranje naslednje generacije, ki ponuja dva načina. Z izbiro ‘Single Pedal’ ali držanjem leve ročice za volanskim obročem vsaj 0,5 sekunde se vozilo popolnoma ustavi, brez pritiska na zavorno stopalko. Z deaktiviranjem ročice ali aktiviranjem desne ročice pa se sistem povrne v običajni način.

Ambientalna osvetlitev

Tistim, ki želite še izboljšati vozniško izkušnjo, novi e-Soul ponuja ambientalno osvetlitev (Sound Mood Lighting) – z osmimi barvami in šestimi vzorci, ki jih izberete na navigacijskem zaslonu, se prilagaja vašemu glasbenemu okusu. Ne samo, da se intenzivnost barv spreminja glede na predvajano glasbo, temveč se skladno z jakostjo zvoka spreminja tudi stopnja osvetlitve.

Nastavitev polnjenja

Z uporabo preprostega 10,25-palčnega zaslona na dotik lahko nastavite uro polnjenja svojega Kia e-Soula – na primer če želite izkoristiti cenejši tok ponoči.