Predstavitev Galerija Specifikacije

E-Niro brez primerjave v kakovosti

Hitrejši, zmogljivejši, uporabnejši, bolj suveren: novi e-Niro je v primerjalnem testu Autobilda premagal vso električno konkurenco. Več

V študiji zadovoljstva slavil e-Niro

V študiji zadovoljstva J.D. Power med lastniki e-vozil je z naskokom zmagal e-Niro, zaradi velikega dosega, high-tech notranjosti in številnih drugih odlik. Več

Barve

{{spinner.loading_percent}} %
Začni 360° ogled
BARVE {{ selected_color.name }}

Lastnosti

+

Radarski tempomat s funkcijo ustavi/spelji

Radarski tempomat uporablja radar za uravnavanje hitrosti in razdalje do vozila spredaj. Če vozilo spredaj pospeši, vaš novi e-Niro pospeši do nastavljene hitrosti. Če pa vozilo spredaj upočasni, tudi vaše vozilo upočasni ter tako ohrani varno razdaljo.

+

Pametno regenerativno zaviranje

Pametno regenerativno zaviranje pomaga pri varčevanju z električno energijo, saj napolni baterijo in vam omogoča lahkotno vožnjo le z eno stopalko. Nastavite lahko štiri stopnje regenerativnega zaviranja in uporabljate kinetično energijo za polnjenje vaše baterije.

+

Sistem za preprečevanje naleta (FCA)

Sistem za preprečevanje naleta (FCA) z zaščito pešcev/kolesarjev vas opozarja in samodejno zavira, če se ne odzovete ob zaznavi nevarnosti naleta. Radar in kamera zaznavata morebitne nevarnosti na poti vozila, vključno s pešci, kolesarji in avtomobili.

+

Elektronska parkirna zavora

Elektronska parkirna zavora je enostavna in udobna – samo pritisnite gumb za njeno sprožitev. Za sprostitev zavore pa preprosto prižgite avto.

+

Sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu s prilagajanjem oddaljenosti od vozila spredaj (LFA)

Vožnja v prometni gneči je odslej lažja in varnejša: ohranjanje vozila na voznem pasu s prilagajanjem oddaljenosti od vozila spredaj (LFA) je napreden sistem, ki prilagaja pospeševanje, zaviranje in obračanje volana vozilu spredaj. Vaše vozilo se celo samodejno premakne, če se avtomobil pred vami premakne v treh sekundah po tem, ko se je ustavil.

+

Brezžično polnjenje mobilnih naprav

Prazna baterija? Z brezžičnim polnjenjem na posebej za to predvidenem predalu v sredinski konzoli boste napolnili telefon, medtem ko ste še naprej osredotočeni na cesto pred seboj. Brez ukvarjanja s kabli in polnilci!

Spoznajte razloge, zakaj je e-Niro nova zvezda električne mobilnosti

E-zvezda, navdušujoča in hkrati preprosta

Če so vam odgovornost do narave, strast do vožnje in osebni stil pomembni v enaki meri, imamo pravi odgovor za vas. To je Kia e-Niro, povsem električna zvezda nove mobilnosti, ki jo je tako enostavno uprabljati kot bi polnili svoj mobilni telefon! Osupljivi Kiin križanec, opremljen z veliko udobja, najnovejšo tehnologijo in izjemno zmogljivo baterijo, vas ob ničelnih emisijah zapelje v najbolj zabavno vožnjo – in v prihodnost!

E-zvezda, ki dosega največ

Z različico e-Nira, ki v sebi skriva zmogljivo 64kW/h baterijo, lahko v WLTP kombiniranem načinu vožnje z enim samim polnjenjem prevozite kar 455 kilometrov. Ta velik doseg je med e-vozili skoraj brez konkurence in vam zagotavlja brezskrbno vožnjo, pri kateri ni treba vedno misliti na naslednje polnjenje. Pomeni tudi, da se lahko brez skrbi in vmesnega postanka iz Ljubljane odpeljete naravnost v Budimpešto, na Dunaj, v Bologno, Muenchen, Salzburg, Bratislavo in še marsikam. Povrhu boste potovali z dobrim občutkom, saj v zrak ne boste izpuščali nobenih molekul CO2.!

E-zvezda, vedno pripravljena za vas

E-Nirovo baterijo velikega dosega lahko s hitrim polnilnikom od 20 % do 80 % napolnjenosti napolnite v samo nekaj več kot 42 minutah, čisto do konca pa v 54 minutah. Tako se vaša električna Kia hitro pripravi na vožnjo, medtem ko si vi privoščite kavo v priljubljenem lokalu ali se recimo sprehodite po mestu. Na domači električni vtičnici pa lahko novi e-Niro napolnite v 7 urah, recimo čez noč, medtem ko spite. Hitro in enostavno!

E-zvezda, ki jo peljete po svoje

E-Niro pleše tako, kot želite vi – da se prilagodi vašemu vozniškemu stilu, je opremljen s sistemom za izbiro načina vožnje, ki poskrbi tudi za optimalno porabo energijo. Način Eco je namenjen lahkotnejši vožnji in boljšemu izkoristku baterije, način Eco+ prilagaja najvišjo hitrost in porabo sistemov za najboljši izkoristek, način Normal je najboljši za vsakdanje poti, športni način pa izboljšuje odzivnost motorja in pospešek ter otrdi volan za odločnejšo vožnjo. Tako lahko izberete to, kar vam v danem trenutku najbolj ustreza.

E-zvezda, vselej polna energije

Da je e-Niro pameten avto, dokazuje tudi pametni zavorni sistem, ki izboljšuje učinkovitost baterije in še podaljšuje že tako velik doseg vozila – s tehnologijo regenerativnega zaviranja e-Niro polni baterijo kar med zaviranjem. Med vožnjo lahko izbirate med petimi stopnjami rekuperacije energije, na voljo pa je tudi samodejni način, ki e-Niru omogoča prilagajanje stopnje rekuperacije glede na trenutne prometne razmere.

E-zvezda, ki vedno najde prostor

Tudi ko so vsi sedeži v e-Niru zasedeni, prostor ni nobena težava, saj lahko v njegov kar 451-litrski prtljažnik spravite zares impresivno količino prtljage. To pomeni, da se lahko opremljeni z vsem potrebnim odpravite na dolge počitnice, uspešno izpeljete velik nakupovalni dan ali na športni izlet vzamete prav vse možne rekvizite. In vožnja pri tem še vedno ostane zelo udobna!

E-zvezda, ki te ne pusti hladnega

Še en dodatni dober razlog, da se boste ogreli za novi e-Niro – kot možnost je v njem na voljo tudi napredna toplotna črpalka, ki uporablja toploto iz avtoklime in drugih električnih naprav vozila. Tako lahko vaš e-Niro varčuje z močjo baterije, saj toplotna črpalka za ogrevanje potniške kabine učinkovito reciklira energijo. Zaradi manjše obremenitve baterije je daljši e-Nirov doseg!

E-zvezda, ki ji zaupaš

Kot se za Kio spodobi, je e-Niro tudi zvezda varnosti. Prinaša najsodobnejšo varnostno opremo in številne asistenčne sisteme, ki v različnih voznih scenarijih pomagajo zmanjšati možnost trka. S svojimi sistemi e-Niro zagotavlja stabilnost med zaviranjem in vožnjo v ovinek, preprečuje nalet, samodejno zasenči žaromete, opozarja na nezbranost, ohranja samega sebe na voznem pasu, prilagaja oddaljenost do vozila spredaj, samodejno pospešuje med prehitevanjem po aktiviranju smerokaza ter počne še mnoge stvari, ki vam zagotavljajo varnejšo vožnjo!

E-zvezda brez primerjave

Zmagovalno kakovost novega e-Nira dokazuje tudi to, da je v nedavnem primerjalnem testu nemške revije Autobild gladko prekosil vso električno konkurenco iz svojega razreda. Po besedah Autobilda prav e-Niro najbolje združuje SUV obliko in električno mobilnost, prednjači pa tudi pri karoseriji, pogonu, povezljivosti, občutku med vožnjo, pospeških ter seveda neprokosljivem dosegu, ki ga zagotavlja njegova baterija. Ostaja vam samo, da ga spoznate in preizkusite tudi sami!

Prikaži več

Testna vožnja