DRIVE WISE TEHNOLOGIJE

DRIVE WISE TEHNOLOGIJE

Predstavljamo vam DRIVE WISE, Kiino novo podznamko, posvečeno samodejni vožnji in asistenčnim tehnologijam. Povsem nova platforma nam bo omogočila, da v paleto modelov Kia v prihodnjih letih vpeljemo inteligentne varnostne inovacije, ki bodo pomagale izločiti mnoge nevarnosti in tveganja sodobnega prenasičenega prometa. Obenem bodo inovacije spremenile način, kako komunicirate s svojo Kio. DRIVE WISE vam prinaša izboljšano varnost na cesti in brezskrbno, uživaško vožnjo.

Sistem zaznave mrtvega kota + opozarjanje na premikanje za vozilom

S sistemom zaznave mrtvega kota izločite območja, ki jih ne morete videti. Ta pametna tehnološka funkcija spremlja slepe pege in vas vizualno alarmira v stranskem ogledalu, če drugo vozilo zaide v mrtvi kot. Pri vzvratni vožnji pa vas sistem za opozarjanje na premikanje za vozilom opozori, če se vašemu vozilu karkoli približuje. Za vašo brezskrbnost, ko vzvratno speljujete s parkirnih prostorov.

Sistem za avtonomno zaviranje v sili

Sistem za avtonomno zaviranje v sili (1) pomaga preprečiti nesrečo in ohraniti vaše zdravje. Senzor in kamera detektirata pešce in vozila na cesti ter vas opozorita v primeri potencialne nevarnosti. Če ne reagirate, vozilo avtomatsko zavre in se tako izogne nesreči ali jo ublaži.

Napredni pametni tempomat

Ta inteligentna aktivna varnostna tehnologija deluje kot tempomat, vse dokler njeni senzorji ne zaznajo vozilo ali oviro na cestišču – če pride do tega, samodejno upočasnijo ali celo ustavijo vozilo, da tako ohranijo varno razdaljo in preprečijo trčenje.

(1) Sistem za avtonomno zaviranje v sili
Sistem za avtonomno zaviranje v sili (AEBS) je asistenčni sistem in voznika ne odvezuje obveznosti, da v vsakem trenutku varno upravlja z vozilom. Voznik se mora še vedno prilagoditi svojim voznim sposobnostim, pravilom in razmeram na cesti. AEBS ni zasnovan za samodejno vožnjo. Za nadaljnje informacije preverite priročnik za uporabo vozila.