• Novi Sportage

  Novi Sportage

  Zaupaj svojim očem

  Novi Sportage, ki vas nikoli ne neha navduševati, je doživel kar precej oblikovalskih sprememb in je sedaj videti še bolje kot kdajkoli prej.

 • Izvedi več o novem dizajnu.

  Izvedi več o novem dizajnu.
  > Razišči zdaj

 • Spoznajte najnovejše tehnologije

  Spoznajte najnovejše tehnologije.
  > Razišči zdaj

 • Razišči vso udobnostno opremo.

  Razišči vso udobnostno opremo.
  > Razišči zdaj

360°

Začni s pogledom 360°
Klikni in povleci
 • 16" alloy wheel

  16" alu platišča

 • 17" alloy wheel

  17" alu platišča

 • 18" alloy wheel

  18" alu platišča

Dizajn
"Imate pravico,
da ostanete očarani."

Dizajn, ki vas pripravi do tega, da spregovorite.

Uvod

Novi Sportage, ki je zdaj še bolj privlačen, je svojemu drznemu dizajnu dodal še nekaj prefinjenosti. Ostrejši detajli zunanjosti med drugim vključujejo spremenjeno motorno masko, nove luči in nabor novih alu platišč, ki se odlično ujemajo s sodobnim videzom in kakovostnimi materiali v notranjosti. Pripravite se na to, da boste predmet občudovanja kamorkoli greste.

Vrhunski dizajn.

Made in Europe.

Z izstopajočimi linijami in atraktivnimi detajli kot so ksenonski žarometi in zadnje LED luči, novi Kia Sportage naredi drzen prvi vtis.

Spremenjena motorna maska.

Sedaj še z drznejšo obliko.

Novi Kia Sportage prihaja z novo masko v obliki tigrovega nosu, ki je vrhunec drznosti avtomobilskega dizajna. Po novem se ponaša s kromano obrobo in rešetkastim ali klinastim vzorcem.

"Lovljenje tega avta je čista zabava."

Veliki sprednji žarometi.

Usmerjen naprej. Razmišlja vnaprej.

Robustna maska se lahko postavlja tudi z opcijskimi ksenonskimi žarometi. Zajetni in v črne obrobe postavljeni žarometi dopolnjujejo zaobljeno strešno linijo novega Sportaga, z opaznimi LED dnevnimi lučmi pa omogočajo izboljšano vidljivost pred vozilom.

Atraktivne zadnje luči.

Drznejše. Svetlejše. Boljše.

Spremenjene so tudi zadnje kombinacijske luči, ki pripomorjejo k bolj elegantnemu videzu. Kot opcijo si je sedaj mogoče omisliti LED zadnje luči za boljšo vidljivost ponoči ali v slabših voznih razmerah.

Kokpit usmerjen k vozniku.

Zadovoljstvo zagotovljeno.

Sodoben videz Sportagevega kokpita je uokvirjen v mehko oblikovano inštrumentno ploščo. Ampak ne gre le za videz: narejeno je z namenom, da je vozniku na dosegu rok vse, kar potrebuje za udobno, zabavno in varno vožnjo. Stikala na volanskem obroču omogočajo enostavno uporabo avdio sistema in bluetootha – vse to brez umikanja pogleda s ceste.

“Trd material za trdo vsakdanje delo.”
Mehko oblazinjenje vrat.

Mehko oblazinjenje vrat.

Čudovito oblazinjenje notranjosti

Ko gre za kakovost končne izdelave notranjosti se novi Sportage še posebej izkaže. Dovolj je pogledati atraktivne linije in podrobnosti oblazinjenja vrat – s površinami mehkejšimi na otip in novo IMG (In-Mould Graining) zrnato obdelavo teksture.

Superiorna armaturna plošča.

Superiorna armaturna plošča.

Kakovost na vsakem centimetru.

Armaturna plošča novega Sportaga prepriča s kakovostno izdelavo in materiali, prijetnimi na otip. Zdaj je ergonomsko izboljšana in z inovativno mehko nano preplastitvijo. Pozornost, namenjena detajlom, se tu ne konča, saj je sredinska konzola obenem praktična in všečna.

Panoramsko strešno okno.

Več sonca. Več užitka.

Opcijsko panoramsko strešno okno vam omogoča pogled v širno nebo in prijetno prezračevanje. Okno, ki se razteza po celi dolžini strehe, ustvarja prekrasen občutek kabinske prostornosti. Z električnim drsnim mehanizmom odpiranja in zapiranja poskrbi za maksimalno udobje in nebeško svetlobo. Zadostuje le pritisk gumba.

Tehnologija
“Presunljive tehnologije
…zaplenjene!”

Nadgrajeno z visoko tehnologijo.

Uvod

Novi Sportage predstavlja pametne in napredne sisteme, ki skupaj delujejo okrog vas – nameščeni so tako, da vam med vožnjo omogočajo maksimalni nadzor in zadovoljstvo. Pričakujte najboljše in boste prijetno presenečeni.

Hi-tech Supervision merilnik.

Vse, kar morate vedeti, je očem dostopno.

Novi opcijski Supervision športni merilnik, »oborožen« z najpomembnejšimi podatki o vozilu, se postavlja s 4,2-palčnim TFT LCD zaslonom, ki ima neverjetno ostro ločljivost, tako da voznik v delčku sekunde zlahka prebere informacije – od porabe goriva in prevožene razdalje do opozorilnih sporočil, informacij o izbranem Flex Steer načinu trdote volana in še veliko več.

Start/Stop sistem.

Ekološki. Ekonomičen.

Vaše vozilo se pogosto od točke A do točke B prebija skozi veliko semaforjev in prometnih zamaškov. Napredni Start/Stop sistem v tovrstnih razmerah samodejno prižiga in ugaša motor – ko umaknete nogo s stopalke za sklopko in je vozilo v prostem teku. To vam prihrani dragoceno gorivo, kar je okolju in vaši denarnici prijazno.

Kamera za pomoč pri vzvratni vožnji.

Natančno vidi kaj je za vami.

Takoj, ko prestavite v vzvratno prestavo, se na 4,3-palčnem TFT LCD barvnem zaslonu ali 7-palčnem navigacijskem zaslonu prikaže slika dogajanja za vozilom, kar vam olajša parkiranje in opozarja na nizke ovire za vami. *Opcijsko.

“Reševanje primera zahteva maksimalen vpogled.”
Sistem pametnega samodejnega parkiranja (SPAS)

Sistem pametnega samodejnega parkiranja (SPAS)

Vzvratno parkiranje brez truda.

S sistemom SPAS boste navdušeni nad enostavnostjo parkiranja – celo na najbolj ozkih parkiriščih. Sistem prepoznava primeren vzporedni parkirni prostor in nato samodejno prevzema upravljanje volana in ocenjuje razdaljo pred in za vozilom. Vse kar morate narediti je, da prilagodite hitrost in zaviranje.

Udobje
“Biti v službi
še nikoli ni bilo tako udobno.”

Nenavadna potovanja. Vsak dan.

Uvod

Sportage s svojo prefinjeno končno izdelavo, skritimi pripomočki in presenetljivo prostornostjo nudi veliko razlogov za nasmeh. S tako veliko razpoložljivimi pripomočki boste na cilj prišli še bolj razpoloženo.

Enostavna uporaba zaslona na dotik.

Zabava na konicah prstov.

Dodatno k standardnemu avdio sistemu je pri novem Sportagu na voljo tudi 4.3" in zelo veliki 7" TFT zaslon na dotik. Oba zaslona se lahko pohvalita s sodobnim zvočnim sistemom InfinityTM s strešno anteno v obliki plavuti morskega psa – vse udobno nadzirate s konicami prstov. 7-palčni zaslon navigacijskega sistema celo vključuje prepoznavo glasu, funkcijo prebiranja besedilnih sporočil in šest brezplačnih letnih nadgradenj zemljevidov. Z vso to napredno tehnologijo in opaznim zmanjšanjem uporabe gumbov boste navdušeni nad tem kako lahko še bolj uživate v vašem avtu.

Ogrevan volan.

Tople roke v mrzlih dneh.

Kia pri novem Sportagu ponuja napredne tehnologije za boljše vozno udobje, npr. ogrevan volanski obroč, ki ogreje vaše roke ne glede na to koliko mrzlo je zunaj. *Opcijsko.

“Ugani kaj sem našel v prtljažniku … veliko prostora!”
Prostorna kabina.

Prostorna kabina.

Več prostora. Več možnosti.

Čeprav je Sportage v celoti kompakten, boste v njem opazili edinstveno prostornost. Zahvaljujoč dolgi medosni razdalji nudi veliko prostora za noge, pri tem pa ne pozablja niti na prostor za glave in komolce – niti na zadnjih sedežih. Poleg tega, da je prostoren, je tudi izjemno vsetranski, s številnimi sedežnimi kombinacijami in veliko uporabnimi predali, vključno s tistimi v vratih in velikim predalom pred sovoznikom.

Prilagodljiv prtljažnik.

Velik glede opreme in vsestranskosti.

Nov Sportage nudi radodarni 564-litrski prtljažnik. Če to ne zadostuje za vse vaše potrebe, so zadnji sedeži deljivi v razmerju 60:40, s podrtimi sedeži pa neverjetnih 1.353 litrov, kar vam daje svobodo pri prevažanja skorajda vsega, kar želite.

Električni pomik sedeža.

Vedno v popolnem položaju.

Zakaj sprejemati kompromise glede udobja, če vam jih ni treba? Novi Kia Sportage je lahko opcijsko opremljen z električno pomičnim voznikovim sedežem, ki ima tudi podporo v ledvenem delu. S preprostim pritiskom na stikalo lahko nastavljate želeni položaj vašega sedeža v kar šestih smereh.

Pametni ključ.

Pametni ključ.

Enostaven dostop je postal še enostavnejši.

Neskončno iskanje avtomobilskih ključev je preteklost. S pametnim ključem* v vašem žepu ali torbici, Kia Sportage samodejno zaznava ključ v bližini vozila. Vse kar morate narediti je, da preprosto povlečete vratno ročico, da odklenete, nato pa pritisnete gumb Start/Stop za zagon motorja. *Opcijsko.

Podatki in mere.

Mere

(mm)

4.440 1.855 1.630 * * (1.640: s strešnimi nosilci) 1.597 1.598 2.640 890 910

Motor

Zmogljivosti

Največja moč (KM/vrt./min) 135 /6.300
0 do 100 km/h (sek.) 11.1
Najvišja hitrost (km/h) 178
Navor (nm/vrt./min) 164.3 /4.850
Poraba goriva (l/100km)* 6.4
CO2 Emisije (g/km) 149
Največja moč (KM/vrt./min) 166 /6.200
0 do 100 km/h (sek.) 10.4
Najvišja hitrost (km/h) 196
Navor (nm/vrt./min) 205 /4.000
Poraba goriva (l/100km)* 7.8
CO2 Emisije (g/km)* 182
Največja moč (KM/vrt./min) 115 /4.000
0 do 100 km/h (sek.) 12.3
Najvišja hitrost (km/h) 173
Navor (nm/vrt./min) 260 /1.250~2.750
Poraba goriva (l/100km)* 5.2
CO2 Emisije (g/km)* 135
Največja moč (KM/vrt./min) 136 /4.000
0 do 100 km/h (sek.) 10.8
Najvišja hitrost (km/h) 182
Navor (nm/vrt./min) 320 /1.800~2.500
Poraba goriva (l/100km)* 5.5
CO2 Emisije (g/km)* 147
Največja moč (KM/vrt./min) 184/ /4.000
0 do 100 km/h (sek.) 9,4
Najvišja hitrost (km/h) 195
Navor (nm/vrt./min) 382 /1.800~2.500
Poraba goriva (l/100km)* 5,9
CO2 Emisije (g/km)* 154

7-letna garancija

7-year warranty

7-letna garancija

Ena skrb manj.

Predstavljajte si: ena glavnih skrbi odpade sedem let vašega življenja.
Nudimo vam najdaljšo evropsko garancijo.
To je garancija za celotno vozilo za popolno brezskrbnost. Zakaj tako dobra ponudba? Ker je Kia Sportage narejen, da traja in preizkušan po najvišjih standardih zanesljivosti in vzdržljivosti. Čeprav ste pokriti z garancijo, je veliko bolj verjetno, da tega ne boste nikoli potrebovali. To je, vse dokler velja garancija, celo popolnoma prenosljivo na vse nadaljnje lastnike, kar vam omogoča višjo ceno pri morebitni preprodaji vozila.

Kiina 7-letna / 150.000 km garancija za novo vozilo velja v vseh državah EU
(vključuje tudi Srbijo, BiH, Črno goro, Norveško, Švico, Islandijo in Gibraltar) v skladu z lokalno veljavno zakonodajo.