Novi Kia Soul

KIA Soul

Soul izstopa iz razrednega povprečja s karizmatično obliko, izvrstno izrabo prostora in zelo zabavno vožnjo. Dramatičen dizajn, zaradi katerega se obračajo pogledi, nadgrajuje Soul z bogastvom detajlov, prefinjenimi proporci in poplavo modernih dodatkov s poudarjeno individualnostjo.

Novi Kia Soul

Izgled

Barve

BELA (1D)
SVETLO SREBRNA (3D)
TITAN SREBRNA (IM)
SHAKE VANILIJA (A1)
LATTE ČAJNO ZELENA (I7)
OLIVNO ZELENA (BD5)
PARADIŽNIK RDEČA (1E)
POLNOČNO MODRA (I2)
SOUL ČRNA (9H)
Izbira barve

Lastnosti

Pregled

ZUNANJOST

Soul poudarja osebni stil in skrbi za izrazito prepoznavnost. Oblikovno izpiljenost in mogočen karakter dokazuje novinec z vseh zornih kotov, naj to velja za prefinjeno podobo žarometov, motorne maske, prednjih meglenk, zunanjih ogledal ali zadnja večdelna LED svetila.

Soul razvaja povsod s svežino, dinamiko, uglašenostjo, energičnim karakterjem in večno eleganco.

NOTRANJOST

Na vašem obrazu se riše nasmeh dan za dnem. Notranjost Soula vas radosti s prijetnimi občutki, presenetljivim udobjem in nepričakovano prostornostjo. V vašem avtomobilu udobno potujejo celo potniki na zadnji klopi.

Soul prinaša pozitivna presenečenja na vsakem kilometru vožnje.

UDOBJE

Pri stilski dovršenosti vstopijo v igro majhni, a pomembni detajli. Podrobnosti dobijo veljavo, detajli spremenijo povprečje v presežek.

Prav zato razvaja Soul s poplavo imenitnih rešitev in številnimi informacijsko-zabavnimi sistemi, ki spremenijo običajno potovanje v presežek in neverjetno izkušnjo.

Dobrodošli v svetu malih življenjskih razkošji in velikih užitkov.

ZMOGLJIVOSTI

Zmogljivost Kiinih motorjev izvira iz neskončne prefinjenosti. Pri Kiinih motorjih ne gre le za moč ampak mnogo več. Razvoj motorjev sledi želji po višji moči in težnji po konstantnem zmanjševanju strupenih izpušnih emisij in porabe goriva.

Pri Soulu lahko kupci izbirajo med dizelskim in bencinskim motorjem, ki sta konstrukcijsko moderna, zelo odzivna, varčna in emisijsko neškodljiva.

VARNOST

Soulova karoserija je izdelana iz izjemno čvrstega jekla s številnimi deformacijskimi predeli. Zajetna 15-palčna prednja zavorna koluta razvajata s progresivnim delovanjem in veliko močjo. Nadgradnjo predstavlja sistem za uravnavanje dinamične stabilnosti VSM, ki ob zdrsu vozila s hitrim in odločnim zaviranjem posameznega kolesa ponovno vzpostavi stabilnost.

Vožnja s Soulom in njegovim sistemom VSM, ki združuje različne naprave za višji nivo aktivne varnosti, je zato vedno predvidljiva in varna.

PRIROČNOST

Soul je pripravljen na vse izzive! Za njegovimi zajetnimi zadnjimi vrati kraljuje 570-litrski prtljažnik, v katerega boste udobno in priročno zložili vso vašo prtljago.

Z enako mero kraljevskega udobja razvaja Soul svoje potnike s samodejno klimatsko napravo in recimo električno ogrevanimi sedeži.

Lastnosti

Zunanjost

MOTORNA MASKA

Soulov prednji del krasi motorna maska v značilnem Kiinem oblikovalskem jeziku.

PROJEKCIJSKA ŽAROMETA Z LED SVETILI

Prednja žarometa navdušujeta z moderno in zelo imenitno podobo, ki jo nadgrajuje kromirana obroba okoli vseh svetilnih elementov, kar povečuje efekt tehnično dovršene oblike.

LED ZADNJA SVETILA

Visoko nameščena in posledično za ostale prometne udeležence zelo vidna zadnja kombinirana svetila izstopajo s trapezoidno obliko in visoko svetilnimi LED elementi.

LITA PLATIŠČA

18-palčna lita platišča s posebno površinsko obdelavo in pnevmatikami 225/45 R18.

Lastnosti

Notranjost

ARMATURNA PLOŠČA - MANJ JE VEČ

Poplava avtomobilskih stikal nas straši in le redko navdušuje. Novi Soul izstopa zato z zelo premišljeno zasnovo armaturne plošče, kjer ni nič prepuščeno naključju.

Vse poteze so kljub nenavadni in izvirni zasnovi jasne in strukturno enostavne. V Soulu se takoj počutiš domače. V njem so vsa stikala enostavno dosegljiva brez odmika pogleda s ceste, kar povečuje udobje in vozni užitek.

VIŠINSKO IN GLOBINSKO NASTAVLJIV VOLAN

Volanski obroč je nastavljiv tako višinsko kot globinsko, kar predstavlja pomemben predpogoj za idealen položaj v smislu udobja in vožnje.

VOZNIKOV SEDEŽ

Popolna prilagodljivost! V šestih smereh nastavljiv voznikov sedež razvaja z udobjem in ergonomsko dovršenostjo v smislu položaja, sproščenosti in udobja na dolgih potovanjih. Dopolnitev ponuja opcijski komolčni naslon.

ČRNA NOTRANJOST

Športna klasika! Osnovno črno notranjo barvno zasnovo dopolnjujejo sedeži in vratne obloge s svetlečimi se logotipi Soul. Nadgradnjo predstavlja tradicionalno oblazinjenje z vzorcem Houndstooth ali prestižno črno usnje.

DVOBARVNO RDEČA NOTRANJOST

Rdeče-črni kontrast izstopa z dramatiko in veliko mero adrenalinske športnosti. Armaturna plošča, spodnji del konzole, vratne obloge in zgornji deli sedežev razvajajo s polno mero razposajenih značajskih prvin.

DVOBARVNO BEŽ NOTRANJOST

Bež kombinacija poudarja v kombinaciji s črno osnovo prefinjeno eleganco, ki je na voljo z usnjem ali tkanino. Armaturna plošča, volan, sedeži in spodnji del sredinske konzole zaživijo v neverjetni stilski dovršenosti.

DVOBARVNO RJAVA NOTRANJOST

Rjava barva lahko spominja na nekdanje čase, a šteje njena specialna obdelava med zadnje modne zapovedi.

Lastnosti

Udobje

IZVRSTEN AVDIO SISTEM

Avdio sistem je prav tako izstopajoč kot njegov videz z rdeče osvetljenimi stikali in velikim zaslonom. Sistem z radijem in CD predvajalnikom dopolnjuje Bluetooth za prostoročni priklop različnih naprav.

VOLANSKA STIKALA ZA AVDIO SISTEM

Avdio sistem je opremljen s stikali za upravljanje na volanskem obroču. Z njimi varno in brez odmika dlani z volanskega obroča uravnavamo glasnost in izbiramo med radijskimi postajami in recimo skladbami z glasbenih nosilcev.

VRHUNSKO OZVOČENJE

Avdio sistem je lahko opremljen z osmimi zvočniki, v prtljažnik nameščenim sub-wooferjem in velikim zvočnikom na sredinskem delu armaturne plošče.

ZVOČNIKA S SVETLOBNIM UČINKOM

Zvočnika v prednjih vratih sta lahko opremljena s svetilnimi elementi, ki ustvarjajo glede na glasbo, njeno jakost, base in tone različne svetlobne učinke. Voznik izbira z gumbom med efekti rdeče, modre in zelene barve.

PRIKLJUČKI iPod, AUX in USB

Priklopite MP3 glasbeni predvajalnik in vstopite v svet avdio užitkov.

SAMODEJNA KLIMATSKA NAPRAVA

Samodejna klimatska naprava zagotavlja optimalno bivalno kakovost. Klimatski sistem vzdržuje izbrano temperaturo avtomatsko skladno s spreminjanjem zunanje temperature in vlažnosti.

NOTRANJE ECM OGLEDALO Z ZASLONOM

Dogajanje za vozilom prikazujeta med vzvratno vožnjo v ogledalo nameščen zaslon in kamera s 130-stopinjskim kotom. Ogledalo je opremljeno s serijskim sistemom za samodejno zatemnitev, ki preprečuje svetlobno bleščanje.

Lastnosti

Zmogljivosti

DOVRŠENA VODLJIVOST IN IZVRSTNE VOZNE LASTNOSTI

V mestni gneči so pametnejši vedno korak pred drugimi. Soul je z lahkotnim in natančnim vodenjem dobesedno ustvarjen za vožnjo po mestnih središčih. Soul je kot jegulja v vodi. Z zdravo mero izvirnih vrlin je novinec vedno spredaj, sledijo mu le navdušeni pogledi. Ostali so daleč zadaj.

ZAGONSKI GUMB

Motor zažene in zaustavi pritisk gumba. Zadostuje že ključ v žepu.

1.6-LITRSKI DIZELSKI MOTOR CRDi

129 g/km CO2
94 kW (128 KM) / 260 Nm

Moderen dizelski štirivaljnik združuje visoko moč z nizko porabo, konstrukcijsko trpežnostjo in okoljsko prizanesljivostjo. Odzivnost motorja nadgrajuje VGT polnilnik s spremenljivo geometrijo.

1.6-LITRSKI BENCINSKI MOTOR GDi

139 g/km CO2
103 kW (140 KM) / 166 Nm

Ekonomičen in zmogljiv štirivaljnik je opremljen z neposrednim vbrizgom goriva, blokom iz lahkega aluminija in tihim spremenljivim krmiljenjem ventilov (CVVT) za boljšo odzivnost in nižjo porabo.

ROČNI MENJALNIK

Ponudba generacijsko novih menjalnikov vključuje 6-stopenjski ročni menjalnik.

SAMODEJNI MENJALNIK

6-stopenjski samodejni menjalnik z manjšim številom delov in nižjo skupno maso izstopa z neverjetno uglajenim prestavljanjem in zelo nizko porabo goriva.

Lastnosti

Varnost

KAROSERIJSKA STRUKTURA

Varnostni nivo vozila povečujejo načrtno zmečkljivi predeli, ki ob trku dodatno zavarujejo potnike z absorpcijo uničevalne energije.

ŠEST VARNOSTNIH ZRAČNIH BLAZIN

Soul je opremljen z dvema čelnima, dvema stranskima varnostnima zračnima blazinama in dvema bočnima zavesama za preprečevanje poškodb v primeru nezgode.

HAC (Hill Start AssistControl)

Sistem za speljevanje na klancih samodejno vzdržuje zavorni pritisk poodmiku stopala z zavornega pedala vse do pritiska na plin, kar omogoča lažjein varnejše speljevanje.

ZADNJA PARKIRNA TIPALA

V zadnji odbijač vgrajena parkirna tipala povečujejo varnostni nivo vozila med vzvratno vožnjo. Tipala opozarjajo voznika na bližnje ovire z akustičnim alarmom.

Lastnosti

Priročnost

V RAZMERJU 60:40 DELJIVA KLOP

Zadnja klop je deljiva v razmerju 60:40. Z njenim zlaganjem meri z dnom poravnan prtljažnik zavidljivih 818 litrov.

ZAPRTA SREDINSKA ODLAGALNA KONZOLA

Ergonomsko premišljena odlagalna konzola je nameščena na sredinski del armaturne plošče. Njeno vsebino skriva pred nezaželenimi pogledi pokrov, ki se odpre ob dotiku.

OSVETLJEN SOVOZNIKOV PREDAL

Prefinjenost in domiselnost nadgrajuje osvetljen sovoznikov predal z ločenima odlagališčema za bolj enostavno in priročno rabo.

PRTLJAŽNO TALNO ODLAGALIŠČE

Funkcionalnost prtljažnega prostora nadgrajuje talno odlagališče s tremi pred pogledi skritimi predeli za ločeno hranjenje prve pomoči, obvezne opreme in recimo strgala za led ali dežnika.

Tehnični podatki

Motorji

Motorji 1.6 CRDi VGT 1.6 GDi CVVT
Tip motorja Turbo dizelski, 4-valjni Bencinski, 4-valjni
Prostornina motorja (ccm) 1.582 1.591
Največja moč
(kW / KM pri vrt./ min)
94 / 128 ~ 4.000 103 / 140 ~ 6.300
Največji navor
(Nm pri vrt./min)
260 ~ 1.900 166 ~ 4.850
Največja hitrost vozila (km/h) 180 (ročni menjalnik), 177 (samodejni menjalnik) 180 (ročni menjalnik), 177 (samodejni menjalnik)
Pospešek od 0 do 100 km/h (s) 10,7 (ročni menjalnik), 11,7 (samodejni menjalnik) 10,4 (ročni menjalnik), 10,9 (samodejni menjalnik)

Tehnični podatki

Dimenzije

Dimenzije
Zunanje mere (mm)  
Dolžina 4.120
Širina 1.785
Višina 1.610 (1.660 s strešnimi sanmi)
Medosna razdalja 2.550
Previs (spredaj/zadaj) 845/725
Kolotek (spredaj/zadaj) 1.570/1.585 (159/65R15)
1.555/1.575 (205/55R16)
1.550/1.565 (225/45R18)

 

Motorji 1.6 CRDi VGT 1.6 GDi CVVT
Masa praznega vozila (kg)
(brez voznika)
1.270 - 1.369 (vozilo z ročnim menjalnikom)
1.285 - 1.385 (vozilo z samodejnim menjalnikom)
1.170 - 1.269 (vozilo z ročnim menjalnikom)
1.190 - 1.290 (vozilo z samodejnim menjalnikom)
Največja dovoljena masa (kg) 1.790 (vozilo z ročnim menjalnikom)
1.810 (vozilo z samodejnim menjalnikom)
1.690 (vozilo z ročnim menjalnikom)
1.710 (vozilo z samodejnim menjalnikom)
Prtljažni prostor (l) 222 (naslon sedeža v normalnem položaju)
700 (naslon sedeža v sklopljenem - horizontalnem položaju
Posoda za gorivo (l) 48
Minimalni radij obračanja (m) 5,27

Tehnični podatki

Podvozje

Vzmetenje in prenos moči
Spredaj Neodvisni McPhersonovi vzmetni nogi s stabilizatorjem in plinskim blažilnikom.
Zadaj Prostorska prema z dvema prečnima in enim vzdolžnim vodilom na vsaki strani. Plinski blažilniki (Sachs) ter torzijski stabilizator.
Krmiljenje Zobata letev, elektronsko ojačanje MDPS.

 

Zavore
Tip Hidravlične, dvokrožne, diagonalne, ABS z elektronsko porazdelitvijo zavorne sile EBD.
Spredaj Prisilno hlajeni zavorni koluti
Zadaj Zavorni koluti

 

Pnevmatike in platišča
Dimenzije pnevmatik in platišč 195/65 R15 (jeklena), 205/55 R16 (alu), 225/45 R18 (alu)
Rezervno kolo Začasno nadomestno kolo T125/80 D15 ali D16 (največja hitrost 80 km/h)

Tehnični podatki

Poraba goriva in emisije

Motorji 1.6 CRDi VGT 1.6 GDi CVVT
Vrsta menjalnika,
dimenzija koles,
sistem ISG
ročni menjalnik,
205/55R16LRR,
z ISG
ročni menjalnik,
15″, 16″ ter 18″,
brez ISG
samodejni menjalnik,
15″, 16″ ter 18″,
brez ISG
ročni menjalnik,
205/55R16LRR,
z ISG
ročni menjalnik,
15″, 16″ ter 18″,
brez ISG
samodejni menjalnik,
15″, 16″ ter 18″,
brez ISG
CO2 emisije (g/km) – povprečje 125 129 155 139 149 168
Vožnja izven naselja (l/100 km) 4,3 4,4 5,0 5,2 5,6 5,9
Kombinirana vožnja (l/100 km) 4,7 4,9 5,9 6,0 6,4 7,2
Vožnja v naselju (l/100 km) 5,5 5,7 7,4 7,3 7,7 9,6
Emisijski razred EURO 5b