KIA novi 2014 Sorento

KIA Sorento

Novi 2014 Sorento postavlja nove standarde sloga, udobja in zmogljivosti. Brezkompromisen v vsakem detajlu, Sorento odlično dopolnjuje življenjski slog vseh tistih, ki želijo biti najboljši.
Ponuja veliko več kot le dinamičen slog in izjemne vozne zmogljivosti, saj so imeli oblikovalci ves čas v mislih tudi praktičnost.

KIA novi 2014 Sorento

Izgled

Zunanjost

SNEŽNO BELA PERLA (SWP)
BELA (UD)
SVETLO SREBRNA (3D)
KOVINSKO SIJAJNA (K3G)
SAGE ZELENA (EAB)
BEAT ZLATA (K3N)
MAHAGONIJ RJAVA (NBM)
RDEČA SKUŠNJAVA (K3R)
KOZMIČNO MODRA (UAA)
AURORA ČRNA (ABP)
Izbira barve

Lastnosti

Dizajn

BREZKOMPROMISEN, TODA PREFINJEN ŠPORTNI TERENEC

Dobrodošli v svetu novega Sorenta, ki vstopa v svet športnih terencev razreda SUV s svežo podobo, izjemnim stilom, limuzinskim obnašanjem in plemenito terensko tehnologijo moderne dobe.

Pri Sorentu odpadejo vsi kompromisi, ki jih pogosto narekuje klena terenska narava. Sorento izpolnjuje poplavo želja v smislu udobja, zmogljivosti in stila.

LED LUČI SPREDAJ, ZADAJ IN MEGLENKE

Atraktiven videz, od blizu in od daleč. Naši nadarjeni oblikovalci so ustvarili sodobne in elegantne poteze, ki jih zaznamujejo estetski detajli.

Zahvaljujoč LED žarometom in izstopajočim zadnjim kombinacijskim lučem Sorento izžareva prestiž in sodobnost s katere koli strani ga pogledamo.

PROSTORNOST, UDOBJE IN IZPOPOLNJENOST

Potniki bodo še kako cenili drugo vrsto sedežev z veliko prostora za noge, obenem pa so Kiini inženirji z izboljšanim sistemom vzmetenja ARCD zelo zmanjšali hrup in vibracije.

Klasične in obenem sodobne barvne kombinacije notranjosti z možnostjo izbire vrhunskega usnjenega oblazinjenja ali na otip mehkih sedežnih prevlek, kar pričara domače vzdušje dnevne sobe.

Lastnosti

Udobje

ODPRITE SVET NOVIH MOŽNOSTI

Sorento ponuja veliko več kot le dinamičen slog in izjemne vozne zmogljivosti, saj so imeli oblikovalci ves čas v mislih tudi praktičnost.

Ima obilico prostora, celo s sedmimi sedeži boste imeli na voljo veliko uporabnih predalov in skrbno premišljenih dodatkov, ki precej izboljšajo vaša potovanja. Druga vrsta sedežev ima na primer nastavljiv naklon hrbtišča sedežev in sredinskega naslona za roko. V tretji vrsti sedežev je velikodušnih 906 mm, medtem ko je prostor za noge povečan za 90mm na 804 mm.

5 ALI 7 SEDEŽEV ZA MAKSIMALNO PRILAGODLJIVOST

Sorentove številne različice položajev sedežev omogočajo delno ali popolno podiranje sedežne vrste, kar potnikom ne omogoča le udobnejšega sedenja, temveč tudi praktičnost in prilagodljivost pri prevažanju daljših in/ali okornih predmetov ali rekreacijskih pripomočkov.

PREDAL POD PRTLJAŽNIM DNOM

Pod dnom prtljažnega prostora se nahaja pokrit predal, kamor lahko spravite obvezno in drugo potovalno opremo, orodje ali druge osebne predmete, ki bi jih radi imeli skrite pred radovedneži.

ROLO PRTLJAŽNEGA PROSTORA

Z rolojem prtljažnega prostora, ki se lahko tudi zloži, imate ves prtljažni prostor skrit pred radovedneži. To je zelo praktičen način odvračanja tatov, poleg tega pa rolo ščiti pred neposrednim vdiranjem sončnih žarkov.

PANORAMSKA STREHA

Velika panoramska streha z dvojnimi okni vam in vašim sopotnikom omogoča uživanje v svežem zraku v kabini in obenem zahvaljujoč velikim steklenim površinam nudi občutek izjemne prostornosti in odprtosti.

Električno pomično pokrivalo nudi enostavnejše rokovanje in občutek večje odprtosti kot konkurenčni izdelki.

HLAJENA SPREDNJA SEDEŽA / VOZNIKOV SEDEŽ S SPOMINSKO FUNKCIJO

Z zrakom, ki skozi sedalni in hrbtni del sedeža prihaja do voznika, sistem hlajenja prednjih sedežev skrbi za to, da se tako voznik kot sovoznik počutita prijetno hladno tudi v najbolj vročih poletnih dneh, medtem ko si dva različna uporabnika vozila s preprostim pritiskom na gumb lahko shranita svoj priljubljeni položaj sedenja na voznikovem sedežu.

GRETJE 1. IN 2. VRSTE SEDEŽEV

Tako prva (sedalni in hrbtni del) kot tudi druga vrsta sedežev (le sedalni del) se ponaša z možnostjo gretja sedežev za še več udobja tudi v najbolj mrzlih zimskih dneh.

OSVETLJENA ZUNANJOST OKOLI KLJUČAVNICE

Zaradi lažjega vstopanja v vozilo v temi se s pametnim ključem pri približevanju vozilu samodejno prižgejo luči, ki se nahajajo pod zunanjimi vratnimi kljukami.

Lastnosti

Oblazinjenje

VIDEZ ČRNEGA JEKLA

Videz črnega jekla kombinira črno notranjost z lesenimi dodatki, moč pa je izbrati črno ali usnjeno oblazinjenje za prijeten občutek sodobnosti v kabini.

BEŽ

Bež kombinira črno notranjost z lesenimi dodatki z bež tkaninami ali usnjenim oblazinjenjem za sodoben in eleganten videz.

Lastnosti

Varnost

NIKOLI KONČANA MISIJA BITI NAJBOLJ VAREN AVTO V SVOJEM RAZREDU.

Sorentova povsem nova lahka, enodelna zasnova se lahko pohvali s trdno karoserijo in izboljšano varnostjo pri trku.

Nudi nove aktivne varnostne pripomočke kot so npr. aktivni sistem motornega pokrova, ki zmanjšuje poškodbe glav pri pešcih in Sorentu omogoča najvišjo stopnjo varnosti tako pri preprečevaju trkov kot tudi pri zmanjšanju tveganja poškodb v primeru nesreče.

DODATNO OJAČANO JEKLO

Sorentova šasija je dodatno ojačana z zelo čvrstimi jeklenimi ploščami, ki povečujejo trdnost vozila brez povečevanja teže vozila.

Tako je dosežena visoka torzijska togost, ki ne le nudi več zaščite med prevračanjem vozila, ampak tudi zagotavlja boljšo vodljivost in nasploh boljše vozne lastnosti.

6 ZRAČNIH BLAZIN

Sorento nudi najvišjo stopnjo varnosti za vas in vašo družino.

Dve sprednji in dve stranski zračni blazini in dve zračni zavesi za najboljšo možno zaščito. Zagotavljajo izboljšano zaščito prsnega koša, medenice in glave v primeru trka ali prevračanja vozila.

ZAZNAVA MRTVEGA KOTA / SISTEM ZA OPOZARJANJE PRI MENJAVI VOZNEGA PASU

Radarski senzorji pri hitrosti nad 30 km/h zaznavajo ovire in premikajoče se predmete, ki se nahajajo v Sorentovem mrtvem kotu in opozarjajo voznika z utripanjem luči v vzvratnem ogledalu in zvočnim signalom.

Pri hitrosti višji od 60 km/h v vetrobranskem steklu nameščena kamera voznika opozarja na nenamerno menjavo voznega pasu.

SISTEM PRILAGODLJIVIH ŽAROMETOV

Elektronsko prilagodljivi žarometi samodejno osvetljujejo v isti smeri kot vozilo, saj pri določanju smeri vozila upoštevajo hitrost in premikanje volanskega obroča in tako izboljšujejo vidljivost ponoči.

SISTEM SAMODEJNEGA PARKIRANJA

Ultrasonični senzorji ocenujejo ali je dovolj prostora za parkiranje. Če ga je dovolj, samodejno obračajo volanski obroč in vozilo vzvratno parkirajo.

Lastnosti

Tehnologija

SUPERIORNA MOČ, ZMOGLJIVOSTI IN UČINKOVITOST

Ne glede na to ali se vozite po podeželskih cestah ali po mestnih ulicah Sorentovi trije vrhunski in nadvse varčni motorji – 2 dizelska in 1 bencinski – z možnostje izbire 6-stopenjskega ročnega ali samodejnega menjalnika nudi odzivno in prijetno vozniško izkušnjo. Napredni AWD sistem omogoča brezskrbnost ne glede na cestišče ali vreme.

R 2.2 DIZELSKI MOTOR

Izjemno učinkovit dizelski motor prekaša številne štiri- in šestvaljnike in izpolnjuje EURO 5 emisijski standard. Nudi 145 kW (197 KM) pri 3.800 vrt./min in največji navor 421 Nm pri 1.800-2.500 vrt./min.

R 2.0 DIZELSKI MOTOR

Lahek aluminijski motor s skupnim vodom 3. generacije združuje visoke zmogljivosti in varčno porabo ter izpolnjuje EURO 6 emisijski razred. Največja moč je 110 kW (150 KM) pri 4.000 vrt./min, največji navor pa 382 Nm med 1.800 in 2.500 vrt./min.

THETA II 2.4 GDI BENCINSKI MOTOR

Neposredni vbrizg goriva se ponaša z dvojnim spremenljivim krmiljenjem ventilov (D-CVVT) in tehnologijo spremenljivega sesalnega sistema, kar se kaže v izboljšani moči in nižji porabi goriva. Njegova največja moč znaša 141 kW (192 KM) pri 6.300 vrt./min, največji navor pa 242 Nm pri 4.250 vrt./min.

DALJINSKO ODKLEPANJE/ZAKLEPANJE BREZ KLJUČA

Pametni ključ odklepa vrata z dotikom vratne kljuke, tako da odpadejo skrbi zaradi iskanja ključa po žepih.

STIKALA ZA UPRAVLJANJE AVDIO SISTEMA NA VOLANSKEM OBROČU

Stikala za upravljanje avdio sistema so ergonomsko oblikovana za lažje upravljanje, tako da lahko na volanskem obroču uravnavate glasnost, izbirate pesmi, prestavljate programe in utišate zvok, brez odmikanja pogleda s ceste.

START/STOP SISTEM

Novi Sorento omogoča vžig motorja s preprostim pritiskom gumba. Le pametni ključ morate imeti nekje pri sebi.

Tehnični podatki

Motorji

Motorji 2.0 CRDi VGT 2.2 CRDi VGT
Tip motorja Dizelski, 4-valjni Dizelski, 4-valjni
Prostornina motorja (ccm) 1.995 2.199
Največja moč
(kW (KM) / vrt./ min)
110 (150) / 4.000 145 (194) / 3.800
Največji navor
(Nm pri vrt./min)
383 / 1.800 - 2.500 421 (436 A/T) / 1.800 - 2.500
Največja hitrost vozila (km/h) 2WD: 187; 4WD: 186; 190
Pospešek od 0 do 100 km/h (s) 2WD: 10,9; 4WD: 11,2 M/T: 2WD: 9,4; 4WD: 9,6
A/T: 2WD: 9,7; 4WD: 10,0

Tehnični podatki

Dimenzije

Zunanje mere (mm)  
Dolžina 4.685
Širina 1.885
Višina 1.700 (1.735 s strešnimi nosilci; 1.745 s sončno streho in nosilci)
Medosna razdalja 2.700
Medkolesna razdalja (spredaj/zadaj) 1.621 / 1.618
Previs (spredaj/zadaj) 945 / 1.040

 

Motorji 2.0 CRDi VGT 2.2 CRDi VGT
Masa praznega vozila (kg) (brez voznika) Max: M/T 2WD: 1.804; 4WD: 1.844;
Min: M/T 2WD: 1.720; 4WD: 1.760;
Max: M/T 2WD: 1.804; 4WD: 1.844;
A/T: 2WD: 1.836; 4WD: 1.896;
Min: M/T 2WD: 1.720; 4WD: 1.760;
A/T: 2WD: 1.750; 4WD: 1.810
Največja dovoljena masa (kg) 2.510 2.510
Prtljažni prostor (l) 531 (111 pri 7-sedežni različici) / 1.546 (s podrtimi sedeži)
Posoda za gorivo (l) 70

Tehnični podatki

Podvozje

Vzmetenje in prenos moči
Spredaj MacPherson vzmetenje z vijačnimi vzmetmi in plinskimi blažilniki.
Zadaj Multilink z vijačnimi vzmetmi in plinskimi blažilniki.
Krmiljenje Zobata letev s servo ojačevalnikom. Volan občutljiv glede na hitrost vožnje.

 

Zavore
Zavore Hidravlične, dvokrožne, diagonalne, ABS z elektronsko porazdelitvijo zavorne sile, ESP, VSM.
Spredaj 17-palčna koluta
Zadaj 16-palčna koluta

 

Pnevmatike in platišča
Dimenzije pnevmatik 235/65 R17 104T, 235/60 R18 103H
Dimenzije platišč 7.0J x 17 ali 7.0J x 18 (opcija)
Rezervno kolo Rezervno kolo normalne velikosti (alu)

Tehnični podatki

Poraba goriva in emisije

Motorji 2.0 CRDi VGT 2.2 CRDi VGT
CO2 emisije (g/km) – komb. 2WD: 169; 4WD: 170 M/T 2WD: 171; 4WD: 174;
A/T 2WD: 189; 4WD: 194
Emisijski razred EURO V EURO V
Vožnja izven naselja (l/100 km) M/T 2WD: 5,4; 4WD: 5,5 M/T 2WD: 5,3 ; A/T 2WD: 6,1
M/T 4WD: 5,4; A/T 4WD: 6,2
Kombinirana vožnja (l/100 km) M/T 2WD: 6,4; 4WD: 6,5 M/T 2WD: 6,5; A/T 2WD: 7,2
M/T 4WD: 6,6; A/T 4WD: 7,4