05. 07. 2017

Izstopajoče mišičasti luksuz

Bronasto priznanje IDEA za koncept velikega SUV-a
Veliki konceptni športni terenec Kia Telluride je prejel prestižno oblikovalsko nagrado, ki jo podeljuje ameriško društvo oblikovalcev IDSA. Kia je osvojila bronasto kolajno za oblikovalsko odličnost IDEA 2017 (International Design Excellence Awards) v kategoriji prevoznih sredstev in sicer za konceptno vozilo, prvič predstavljeno januarja 2016 na avtomobilskem salonu v Detroitu.

Telluride nadaljuje serijo Kiinih oblikovalskih nagrad
Kia se je v zadnjih letih uveljavila s svojim vrhunskim oblikovanjem, saj je leta 2014 osvojila nagrade IDEA za model Soul in koncept GT4 Stinger, že leta 2012 pa za model Rio. Telluride je bil zasnovan v Kiinem kalifornijskem oblikovalskem studiu Kia Design Center America.
Peter Schreyer, predsednik in vodja oblikovanja Kia Motors, je ob tem povedal: “Telluride je Kiino drzno stališče, ki ponuja vpogled v to, kako si naši oblikovalci predstavljajo luksuzni športni terenec. Predstavlja oblikovalsko vizijo koncepta, ki prepriča in predstavlja temelj za serijsko izdelavo vozila. Zelo sem ponosen na naše oblikovalce in osvojeno nagrado, ki nam jo je podelila IDSA. To je velika čast za vse nas.”

Izstopajoče mišičasti luksuz
Koncept Telluride predstavlja vizijo luksuznega velikega športnega terenca, ki prinaša izstopajočo mišičasto SUV obliko in zavoljo dolge medosne razdalje (najdaljše med vsemi Kiinimi modeli) omogoča maksimalno udobje na vseh 7 sedežih.

Najsodobnejše tehnologije, robustna lepota in napredna uporabnost
Luksuzni SUV drznega videza se lahko pohvali s številnimi naprednimi tehnologijami. Koncept se osredotoča na prijetno počutje in udobje potnikov v drugi vrsti sedežev, ki se lahko skorajda povsem nagne in nudi veliko prostora za noge. Sedeži v prvi in drugi vrsti v svojem hrbtnem delu nudijo odprtine s pametnimi senzorji, ki spremljajo življenjske funkcije potnikov. Podatki, ki se prikazujejo na zaslonih, nameščenih na notranjih oblogah vrat, so sinhronizirani s sistemom LER (Light Emitted Rejuvenation). Gre za sistem pomlajevanja s svetlobo, ki uporablja velike stropne LED panele in kabino osvetljuje s terapevtskimi svetlobnimi vzorci, ki zdravijo motnjo biološkega ritma (desynchronosis), bolj znano kot »potovalna bolezen« ali »jetlag«, ter tako izboljšuje počutje potnikov.

 

Preizkusite Kio in se prepričajte v Kia kakovost

 

Prijavite se na testno vožnjo

***


Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede 3 milijone vozil v 41 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 51.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 45 mlrd. dolarjev. Oblikovanje vseh vozil Kia se izvaja pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo delo potrjujejo številne evropske in mednarodne oblikovalske nagrade, kot npr. red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljše oblikovanje v avtomobilizmu. V študiji 2017 JD Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi znamkami. Izrazito evropsko naravnanost Kia dopolnjuje s svojo modern tovarno na Slovaškem (Žilina) in evropskim centrom za raziskave in razvoj v nemškem Rüsselsheimu, ki Kio postavljaju na presto proizvajalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva.Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA in evropske zveze UEFA – pokrovitelj svetovnega in evropskega prvenstva v nogometu. Korporacijski slogan – "The Power to Surprise" (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.

 

29. 06. 2017

Kia letos boljša za 11 točk Kia je že drugo leto zapored najboljša znamka po zadovoljstvu kupcev glede na rezultate študije IQS (Initial Quality Study) podjetja J.D. Power za leto 2017, ki raziskuje zadovoljstvo kupcev 90 dni po nakupu. Kiino izboljšanje kakovosti je najboljši rezultat kateregakoli avtomobilskega proizvajalca v zadnjih 20 letih študije. Modeli Soul, Forte, Cadenza, Niro in Sorento v vrhu svojih kategorij ... Več ...

08. 06. 2017

Kiin prihajajoči križanec razreda B, ki se bo imenoval Stonic, je kompaktni križanec s pravim evropskim oblikovalskim pečatom. Stonic je privlačen in deluje zelo prepričljivo, svoje vzornike pa je tako po obliki kot uporabnosti našel med velikimi hišnimi športnimi terenci. Ime Stonic je posrečena kombinacija angleških besed Speedy in Tonic, ki se nanašata na prvi in zadnji ton glasbene... Več ...

25. 05. 2017

Kia Motors je po podatkih evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev ACEA v letošnjih prvih štirih mesecih dosegla nov prodajni rekord na evropskem trgu (EU28 + EFTA države). Kia v Evropi prvič dosegla 3-odstotni tržni delež Rekordnih 166.266 prvič registriranih vozil Kia od 1. januarja do 30. aprila predstavlja 11,7-odstotno rast v primerjavi z enakim obdobjem lani, to... Več ...

18. 05. 2017

Kia Motors je predstavila različne izboljšave, s katerimi so pri električnemu Soulu povečali njegov doseg. Nova, učinkovitejša baterija je zaradi večje energijske gostote in zmogljivosti skladiščenja energije povečala doseg vozila za kar 18 %, z doslejšnjih 212 na sedanjih 250 km (kombinirano, novi evropski vozni cikel, NEDC). Svoje so pri podaljšanju dosega prispevali še aerodinamično optimizirana motorna maska, boljše pnevmatike in nova povratna vzmet pri zavorah, ki zagotavlja manjši upor. ... Več ...