25. 05. 2017

Rekordnih 166.266 prodanih vozil v Evropi v prvih štirih mesecih

Kia Motors je po podatkih evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev ACEA v letošnjih prvih štirih mesecih dosegla nov prodajni rekord na evropskem trgu (EU28 + EFTA države).

Kia v Evropi prvič dosegla 3-odstotni tržni delež
Rekordnih 166.266 prvič registriranih vozil Kia od 1. januarja do 30. aprila predstavlja 11,7-odstotno rast v primerjavi z enakim obdobjem lani, to pa bistveno presega rast evropskega trga, ki je bila v tem obdobju 4,5-odstotna. Kia je sploh prvič dosegla 3,0-odstotni tržni delež v Evropi (2,8 % v enakem obdobju lani). Najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec je aprila s prodanimi 41.279 vozili dosegel celo 3,4-odstotni tržni delež.

Marec 2017 Kiin najboljši mesec doslej
Marec je predstavljal nov mejnik v zgodovini Kie v Evropi, saj je bilo v enem mesecu prvič prodanih več kot 55.000 novih vozil Kia.

Michael Cole, izvršni direktor Kia Motors Europe, je ob tem dejal: “Prihod novih vozil je dal zagon naši letošnji prodaji. Še posebej je pri tem pomembna razširitev naše ponudbe okolju prijaznejših vozil, ki nam omogoča, da zadovoljimo naraščajoče povpraševanje po naprednih pogonskih tehnologijah po vsej Evropi.”

Cole je še dodal: “Pomemben je tudi prihod novega Ria, katerega prodaja se je šele začela. Do konca leta bo Kia predstavila še različne variante okolju prijaznejših vozil in pogonov, novega Picanta ter prestižni model Stinger, ki prinaša pristni duh gran turismo vozil.”

Za rast zaslužni novi modeli in napredni pogoni
Dve ključni področji, ki sta botrovali rasti Kiine prodaje, sta prihod novih modelov in širok nabor novih hibridnih in električnih vozil.

Novi Rio, ki je prišel na trg v prvih mesecih letošnjega leta (v Sloveniji se je prodaja prvih primerkov pravkar pričela), je postal takojšen hit med evropskimi kupci. Prodaja Ria se je v primerjavi z enakim obdobjem lani povečala za 22 % (28.025 vozil v obdobju januar-april 2017, 22.964 vozil v 2016).

Mestni malček Kia Picanto se je prav tako odlično odrezal, saj je v Evropi letos našel že 22.443 kupcev (+23 %). Podatki za Picanto se nanašajo na odhajajoči in novi model, saj je novi Picanto v prodaji šele od marca (k nam pride junija).

Vozila z alternativnim pogonom so največje posamično področje rasti Kiine aprilske prodaje. Prodaja hibridnih in električnih vozil Kia se je v prvih štirih mesecih 2017 v primerjavi z enakim obdobjem lani povečala več kot devetkrat. Največ so k eksploziji prodaje prispevali  novi hibridni križanec Niro (10.339 vozil), Optima Plug-in Hybrid (307 vozil) ter električni Soul EV (1.487 vozil). Povsem novi model Niro, ki ni imel predhodnika, je postal celo peti  najbolje prodajan model Kie – za Picantom, Riom, Sportagem in družino cee’d.

Modela Niro in Optima bosta v letošnjem letu obogatila svojo ponudbo, saj v drugi polovici leta prihaja priključni hibrid Niro Plug-in Hybrid, limuzinski Optimi Plug-in Hybrid pa se bo pridružila še karavanska različica Optima Sportswagon Plug-In Hybrid. Te novosti zagotavljajo, da bo Kia do leta 2020 uresničila svoj cilj – izboljšati učinkovitost celotne modelne palete za 25 % v primerjavi z letom 2014, ko so se lotili izdelave okolju prijaznejših vozil.

 

Preizkusite Kio in se prepričajte v Kia kakovost

 

Prijavite se na testno vožnjo

***

 

Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede 3 milijone vozil v 41 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 51.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 45 mlrd. dolarjev. Oblikovanje vseh vozil Kia se izvaja pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo delo potrjujejo številne evropske in mednarodne oblikovalske nagrade, kot npr. red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljše oblikovanje v avtomobilizmu. V študiji 2016 JD Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi znamkami. Izrazito evropsko naravnanost Kia dopolnjuje s svojo modern tovarno na Slovaškem (Žilina) in evropskim centrom za raziskave in razvoj v nemškem Rüsselsheimu, ki Kio postavljaju na presto proizvajalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva.Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA in evropske zveze UEFA – pokrovitelj svetovnega in evropskega prvenstva v nogometu. Korporacijski slogan – "The Power to Surprise" (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.

 

18. 05. 2017

Kia Motors je predstavila različne izboljšave, s katerimi so pri električnemu Soulu povečali njegov doseg. Nova, učinkovitejša baterija je zaradi večje energijske gostote in zmogljivosti skladiščenja energije povečala doseg vozila za kar 18 %, z doslejšnjih 212 na sedanjih 250 km (kombinirano, novi evropski vozni cikel, NEDC). Svoje so pri podaljšanju dosega prispevali še aerodinamično optimizirana motorna maska, boljše pnevmatike in nova povratna vzmet pri zavorah, ki zagotavlja manjši upor. ... Več ...

15. 05. 2017

Na pobudo paraplegika Gašperja Črnilca smo pri Kii podprli letošnji globalni dobrodelni tek Wings for Life, ki je v Ljubljani potekal 7. maja. S srčno ekipo »S Kio na krilih življenja« smo se pridružili preko 150.000 udeležencem, ki so na 6 celinah tekli s človekoljubnim skupnim ciljem – zbiranjem sredstev za raziskave in... Več ...

09. 05. 2017

V teh dneh pri Kia Motors praznujejo pomembno prelomnico – v njihovi ameriški tovarni je skozi proizvodne trakove zapeljal milijonti primerek Sorenta, najbolj znanega Kiinega športnega terenca. Milijontega Sorenta, namenjenega severnoameriškemu trgu, so v tovarni v West Pointu v zvezni državi Georgia izdelali prav na praznik dela, 1. maja.   Tovarna zaslužna za 15.000 delovnih mest ... Več ...

03. 05. 2017

Kia Motors je z vlado indijske zvezne države Andhra Pradesh podpisala sporazum o gradnji nove tovarne v okrožju Anantapur. Slovesnosti v mestu Vijayawadaso so se udeležili visoki uslužbenci družbe Kia Motors in predstavniki regionalnih oblasti.     Kia investira 1,1 milijarde dolarjev Naložba v doslej prvo tovarno avtomobilske znamke Kia v Indiji je zelo... Več ...