26. 09. 2013

•    Najvišja ocena za Kiinega 5- ali 7-sedežnega enoprostorca
•    Carens prejel visoke ocene pri vseh elementih Euro NCAP testov

Kompaktni enoprostorec novi Kia Carens je s strani Euro NCAP, vodilnega evropskega združenja na področju varnosti v prometu, prejel maksimalnih 5 zvezdic za varnost pri trku.

Kia Carens je le eden od dveh kompaktnih enoprostorcev, ki so pred kratkim prišli na evropsko tržišče in je osvojil 5 zvezdic na letošnjih Euro NCAP testih.  5-vratna, 5- ali 7-sedežna Kia je si je prislužila visoke ocene za zaščito odraslih (94%), zaščito otrok (76%), varnostno opremo (81%) in zaščito pešcev (64%).

Ob objavi rezultatov testov je Benny Oeyen, podpredsednik Kia Motors Europe pristojen za marketing in produktno planiranje, povedal:
 “Od začetka programa razvoja novega Carensa so bili Kiini inženirji povsem predani ustvarjanju enoprostorca z najboljšo varnostno strukturo in varnostnimi tehnologijami, ki bodo v primeru trka ščitile voznike, njihove družine in pešce.”  ter dodal: “V zadnjih petih letih so se kriteriji Euro NCAP poskusnih trčenj zaostrili, kar proizvajalcem otežuje delo pri doseganju najvišjih ocen. Doseženi rezultat priča o Kiini nenehni predanosti izboljšanju varnosti svojih vozil ter dokazuje, da je novi Carens, ki bo zlasti zanimiv družinam z aktivnim načinom življenja, med najvarnejšimi vozili na trgu.”

Ocenjevalci Euro NCAP so Carens podelili maksimalno število točk za stransko zaščito  pri trku z oviro, za zaščito 18-mesečnega otroka, zaščito vratu sprenjih potnikov spredaj in zaščito nog pešcev. Združenje je prav tako poudarilo, da je novi Carens opremljen z opozorilniki za nepripete sedeže za vse potnike, omejevalnik hitrosti ter da se vsi otroški sedeži lahko primerno vstavijo in so primerni za to vozilo.

Carensova standardna varnostna oprema vključuje 6 varnostnih zračnih blazin (sprednje in stranske zračne blazine ter stranske zračne zavese), opozorilnike za (ne)pripete varnostne pasove (spredaj, zadaj), stabilnostni sistem ESC , pomoč pri speljevanju v klanec HAC (Hill Assist Control), ki preprečuje pomikanje vozila navzdol in sistema ESS (Emergency Stop Signal), ko v primeru močnega zaviranja začnejo utripati vse zavorne luči, ki zadaj vozeča vozila opozarjajo na nenadno zaviranje.
    
Novi Carens vrača Kio v enega najbolj konkurenčnih avtomobilskih razredov v Evropi in je oblikovan in narejen, da zadovolji potrebe in izpolni pričakovanja sodobnih družin. Novinca zaznamujejo vitka oblika, napredna oblika notranjosti, ki zagotavlja prostornost z možnostjo izbire 5 ali 7 sedežev ter pester nabor opremskih in varnostnih pripomočkov.

Novi Kia Carens se je tako pridružil ostalim šestim Kiinim modelom (cee’d, Rio, Venga, Soul, Sportage in Sorento), ki so že prej prejeli 5 zvezdic po Euro NCAP.

 

***


Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje letno izdela več kot 2,7 milijona vozil, ki jih prek razvejane prodajno-servisne mreže prodaja v 150 državah. Podjetje zaposluje po vsem svetu več kot 47.000 delavcev in stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Ključna vloga pri oblikovanju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia je zaupana tehnično-razvojnemu ter oblikovalskemu centru iz nemškega Frankfurta. Oblikovanje vseh vozil znamke Kia poteka pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo nadarjenost potrjujejo številne evropske in mednarodne dizajnerske nagrade, kot so red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljši avtomobilski dizajn. Izrazito evropsko orientiranost dopolnjuje Kia z moderno tovarno v slovaškem mestu Žilina in evropskim tehničnim centrom za razvoj in izdelavo motorjev, ki postavljajo Kio na prestol izdelovalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva. Avtomobilska znamka Kia je hkrati uradni avtomobilski partner svetovne nogometne organizacije FIFA in glavni sponzor slovitega teniškega turnirja Australian Open. Slogan podjetja Kia Motors Corporation »The Power to Surprise« predstavlja globalno zavezo podjetja k ustvarjanju avtomobilov, ki z moderno tehniko, naprednimi rešitvami in nenehnimi inovacijami prehitevajo nakupna pričakovanja ter z revolucionarnim 7-letnim jamstvom predstavljajo najboljšo nakupno izbiro za vaš denar.

 

06. 09. 2013

Iz Kie so potrdili, da se bo njihov novi dramatični evropski koncept, ki ga bodo predstavili 10. septembra na frankfurtskem salonu, imenoval Kia Niro. Niro predstavlja Kiin pogled na prihodnost B razreda in se ponaša z urbanostjo in trdnostjo ter med drugim predstavlja inovativni motor. Vozilo so oblikovali v Kiinem frankfurtskem oblikovalskem studiu – manj kot kilometre oddaljenem od sejmišča... Več ...

27. 08. 2013

Povsem novi  Kia Soul bo evropsko premiero doživel 10. septembra na salonu v Frankfurtu.  Družbo mu bodo delali novo konceptno vozilo B razreda (svetovna premiera), ter prenovljena limuzina Optima in  malček Picanto v LPG različici. Novi Kia Soul ostaja zvest izvirnemu ikoničnemu dizajnu ter izboljšanimi dinamičnimi in varčnimi motorji. Oblikovalci so navdih našli v leta 2012... Več ...

06. 08. 2013

Kia Motors Slovakia je v prvi polovici letošnjega leta s skupno proizvedenimi 158.000 vozili zabeležila 6-odstotno povečanje proizvodnje v svoji evropski tovoarni v slovaški Žilini. Tovarna je februarja začela s proizvodnjo novega pro_cee’da, junija pa so začeli še s športnima različicama pro_cee’d GT in Kia cee’d GT. Tovarna zdaj obratuje s polnimi proizvodnimi zmogljivostmi, kar se je... Več ...

15. 07. 2013

Kiina nepremagljiva 7-letna/150.000 km tovarniška garancija predstavlja preboj v avtomobilski industriji in z novimi dokazi kaže pozitiven učinek preostale vrednosti. Nudenje garancije ni le jasen signal visoke kakovosti Kiinih modelov, temveč tudi neposredno vpliva na zmanjšanje stroškov za vse kupce, ki kupujejo nove in rabljene modele Kia. Kia je januarja 2010 uvedla polno 7-letno/150.000 km garancijo za vse novoregistrirane Kie (do takrat je veljala le za vozila iz evropske tovarne) in se je na trgu rabljenih vozil po treh letih že pojavilo precejšnje število teh vozil. Korejska znamka je prosila EurotaxGlass’s, vodilno evropsko... Več ...