06. 09. 2013

Novi Kiin atraktivni koncept manjšega urbanega vozila

Iz Kie so potrdili, da se bo njihov novi dramatični evropski koncept, ki ga bodo predstavili 10. septembra na frankfurtskem salonu, imenoval Kia Niro.

Niro predstavlja Kiin pogled na prihodnost B razreda in se ponaša z urbanostjo in trdnostjo ter med drugim predstavlja inovativni motor. Vozilo so oblikovali v Kiinem frankfurtskem oblikovalskem studiu – manj kot kilometre oddaljenem od sejmišča – pod budnim očesom Francoza Gregoryja Guillauma, njihovega glavnega evropskega oblikovalca.

Sprejemajoč vsak izziv, ki ga ponujajo sodobni vozniki, Niro predstavlja kombinacijo nagajivega značaja v robustni, toda še vedno elegantni obliki in pa mešanico materialov (deli iz nerjavečega jekla) znotraj kompaktnih mer.

Rojen kot rezultat Kiine odločenosti pri iskanju novih kompaktnih vozil za individualistične in zahtevne voznike, ki jim je velikost še kako pomembna, Niro predstavlja zanimive elemente, ki jih ponavadi ne povezujemo z manjšimi avti in je ustvarjen v Evropi za zadovoljitev evropskih okusov.

Kia bo Nirovo frankfurtsko »rojstvo« izkoristila za merjenje odziva morebitnih kupcev, kar bodo uporabili pri razvoju prihodnjih serijskih modelov.

Oglejte si galerijo slik koncepta Niro.

 

***


Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje letno izdela več kot 2,7 milijona vozil, ki jih prek razvejane prodajno-servisne mreže prodaja v 150 državah. Podjetje zaposluje po vsem svetu več kot 47.000 delavcev in stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Ključna vloga pri oblikovanju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia je zaupana tehnično-razvojnemu ter oblikovalskemu centru iz nemškega Frankfurta. Oblikovanje vseh vozil znamke Kia poteka pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo nadarjenost potrjujejo številne evropske in mednarodne dizajnerske nagrade, kot so red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljši avtomobilski dizajn. Izrazito evropsko orientiranost dopolnjuje Kia z moderno tovarno v slovaškem mestu Žilina in evropskim tehničnim centrom za razvoj in izdelavo motorjev, ki postavljajo Kio na prestol izdelovalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva. Avtomobilska znamka Kia je hkrati uradni avtomobilski partner svetovne nogometne organizacije FIFA in glavni sponzor slovitega teniškega turnirja Australian Open. Slogan podjetja Kia Motors Corporation »The Power to Surprise« predstavlja globalno zavezo podjetja k ustvarjanju avtomobilov, ki z moderno tehniko, naprednimi rešitvami in nenehnimi inovacijami prehitevajo nakupna pričakovanja ter z revolucionarnim 7-letnim jamstvom predstavljajo najboljšo nakupno izbiro za vaš denar.

 

27. 08. 2013

Povsem novi  Kia Soul bo evropsko premiero doživel 10. septembra na salonu v Frankfurtu.  Družbo mu bodo delali novo konceptno vozilo B razreda (svetovna premiera), ter prenovljena limuzina Optima in  malček Picanto v LPG različici. Novi Kia Soul ostaja zvest izvirnemu ikoničnemu dizajnu ter izboljšanimi dinamičnimi in varčnimi motorji. Oblikovalci so navdih našli v leta 2012... Več ...

06. 08. 2013

Kia Motors Slovakia je v prvi polovici letošnjega leta s skupno proizvedenimi 158.000 vozili zabeležila 6-odstotno povečanje proizvodnje v svoji evropski tovoarni v slovaški Žilini. Tovarna je februarja začela s proizvodnjo novega pro_cee’da, junija pa so začeli še s športnima različicama pro_cee’d GT in Kia cee’d GT. Tovarna zdaj obratuje s polnimi proizvodnimi zmogljivostmi, kar se je... Več ...

15. 07. 2013

Kiina nepremagljiva 7-letna/150.000 km tovarniška garancija predstavlja preboj v avtomobilski industriji in z novimi dokazi kaže pozitiven učinek preostale vrednosti. Nudenje garancije ni le jasen signal visoke kakovosti Kiinih modelov, temveč tudi neposredno vpliva na zmanjšanje stroškov za vse kupce, ki kupujejo nove in rabljene modele Kia. Kia je januarja 2010 uvedla polno 7-letno/150.000 km garancijo za vse novoregistrirane Kie (do takrat je veljala le za vozila iz evropske tovarne) in se je na trgu rabljenih vozil po treh letih že pojavilo precejšnje število teh vozil. Korejska znamka je prosila EurotaxGlass’s, vodilno evropsko... Več ...

26. 06. 2013

Pred kratkim so v Kiini evropski tovarni v slovaški Žilini zagnali proizvodnjo Kiine prve športne različice modela cee’d - Kia cee’d GT. Dolgo pričakovani model bo na voljo v 3- (pro_cee’d GT) in 5-vratni (cee’d GT) različici. Zaradi svojega športnega in elegantnega dizajna, 150-kilovatnega turbobencinskega motorja in največje hitrosti 230 km/h bo nedvomno popestril že tako bogato... Več ...