27. 08. 2013

- Novi Kia Soul in dramatični novi koncept urbanega vozila nared za Frankfurt

- Novosti bosta tudi prenovljena Optima in novi Picanto LPG

Povsem novi  Kia Soul bo evropsko premiero doživel 10. septembra na salonu v Frankfurtu.  Družbo mu bodo delali novo konceptno vozilo B razreda (svetovna premiera), ter prenovljena limuzina Optima in  malček Picanto v LPG različici.

Novi Kia Soul ostaja zvest izvirnemu ikoničnemu dizajnu ter izboljšanimi dinamičnimi in varčnimi motorji. Oblikovalci so navdih našli v leta 2012 predstavljenem konceptu Track’ster  in predstavlja svež, bolj odrasel videz brez izgube samosvojega značaja.

“Soul je imel zveste sledilce med kupci Kie, zato je bilo zelo pomembno, da tudi novi model ohrani izvirnost ikoničnega dizajna,” je novo podobo komentiral Benny Oeyen, podpredsednik odgovoren za marketing in produktno planiranje pri Kia Motors Europe.
Novi Kia Soul bo v Evropi naprodaj zgodaj spomladi, ko bo na voljo več informacij o novih zmogljivih in varčnih bencinskih in dizelskih motorjev, opremah in cenah.

Kia bo prav tako v Frankfurtu predstavila dramatični novi evropski koncept, ki bo s svojim slogom in trdnostjo našel svoje mesto v B segmentu.

Kiin najnovejši koncept, zaenkrat kodnega imena KED-10, predstavlja znamkino odločenost pri iskanju novih možnosti za urbane voznike in je oblikovan in ustvarjen v Evropi za zadovoljitev evropskih okusov.

Novi Picanto LPG, ki je bil razvit zaradi rastočega povpraševanja strank, ki iščejo majhna vozila z nizkimi vzdrževalnimi stroški, bo še ena frankfurtska novost. Novinca bo poganjal Kiin 1.0-litrski trivaljnik iz družine Kappa, ki proizvaja 49 kW (67 KM) in ima 90 Nm navora.  Novi Picanto LPG obljublja nižje stroške od običajnega bencinsko gnanega Picanta.
    
LPG  različica bo imela rekordno nizko porabo goriva od samo 5,8 l / 100 km in emisije CO2 od 100 g/km – s samodejnim start/stop sistemom (ISG) celo 5,6 l / 100 km in 97 g/km.

Novi Picanto LPG je opremljen z dvema posodama za gorivo – z običajno 35-litrsko za bencin na običajnem mestu in pa 27-litrsko posodo za LPG pod prtljažnim dnom, kjer se običajno nahaja nadomestno kolo. Vozniki lahko izbirajo med vrsto goriva s preprostim pritiskom na stikalo na armaturni plošči.

Na začetku bo tovrstni Picanto na voljo v Nemčiji, Italiji, Grčiji, na Poljskem, Češkem, Portugalskem in Nizozemskem, kjer naj bi predstavljal 7% celotne prodaje Picanta. Ko bo letos prišel  na omenjene trge, bo Picanto LPG prvo in edino vozilo, ki ga poganja utekočinjeni naftni plin in obenem nudi tovarniško 7-letno/150.000 km splošno jamstvo za celotno vozilo.

Kot odgovor na odziv kupcev na vedno konkurenčnem evropskem trgu bo Kia v Frankfurtu predstavila tudi prenovljeno Optimo, z izpopolnjenim dizajnom, novim infotainmentom, opremskimi in varnostnimi pripomočki, povečano prefinjenostjo, izboljšano kakovostjo in bolj premijsko dodelavo.
    
Poleg vizualne osvežitve svoje limuzine  D razreda se je Kia osredotočila na večjo izpopolnjenost, kar je bilo po mnenju Kiinih inženirjev eno ključnih področij izboljšav.  Sprejeti so ukrepi, ki so zmanjšali hrup vozila med vožnjo, kar vključuje nastavitve zadnjega vzmetenja, izboljšanje zvoka vozila in močnejša alu platišča. Vsi ti ukrepi so zmanjšali hrup vozila med vožnjo za 3,3 dB.
Številne izboljšave med drugim vključujejo jermenico alternatorja z enosmerno sklopko in inovativni sistem delovanja baterije. Rezultat tega so zmanjšane emisije CO2, ki pri 1,7-litrskem dizlu znašajo 133 g/km, v primeru, da je vozilo opremljeno s start/stop sistemom pa le 128 g/km. Optima s svojimi nizkimi emisijami v številnih evropskih državah sodi v nižje emisijske razrede.

***
Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje letno izdela več kot 2,7 milijona vozil, ki jih prek razvejane prodajno-servisne mreže prodaja v 150 državah. Podjetje zaposluje po vsem svetu več kot 47.000 delavcev in stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Ključna vloga pri oblikovanju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia je zaupana tehnično-razvojnemu ter oblikovalskemu centru iz nemškega Frankfurta. Oblikovanje vseh vozil znamke Kia poteka pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo nadarjenost potrjujejo številne evropske in mednarodne dizajnerske nagrade, kot so red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljši avtomobilski dizajn. Izrazito evropsko orientiranost dopolnjuje Kia z moderno tovarno v slovaškem mestu Žilina in evropskim tehničnim centrom za razvoj in izdelavo motorjev, ki postavljajo Kio na prestol izdelovalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva. Avtomobilska znamka Kia je hkrati uradni avtomobilski partner svetovne nogometne organizacije FIFA in glavni sponzor slovitega teniškega turnirja Australian Open. Slogan podjetja Kia Motors Corporation »The Power to Surprise« predstavlja globalno zavezo podjetja k ustvarjanju avtomobilov, ki z moderno tehniko, naprednimi rešitvami in nenehnimi inovacijami prehitevajo nakupna pričakovanja ter z revolucionarnim 7-letnim jamstvom predstavljajo najboljšo nakupno izbiro za vaš denar.

 

06. 08. 2013

Kia Motors Slovakia je v prvi polovici letošnjega leta s skupno proizvedenimi 158.000 vozili zabeležila 6-odstotno povečanje proizvodnje v svoji evropski tovoarni v slovaški Žilini. Tovarna je februarja začela s proizvodnjo novega pro_cee’da, junija pa so začeli še s športnima različicama pro_cee’d GT in Kia cee’d GT. Tovarna zdaj obratuje s polnimi proizvodnimi zmogljivostmi, kar se je... Več ...

15. 07. 2013

Kiina nepremagljiva 7-letna/150.000 km tovarniška garancija predstavlja preboj v avtomobilski industriji in z novimi dokazi kaže pozitiven učinek preostale vrednosti. Nudenje garancije ni le jasen signal visoke kakovosti Kiinih modelov, temveč tudi neposredno vpliva na zmanjšanje stroškov za vse kupce, ki kupujejo nove in rabljene modele Kia. Kia je januarja 2010 uvedla polno 7-letno/150.000 km garancijo za vse novoregistrirane Kie (do takrat je veljala le za vozila iz evropske tovarne) in se je na trgu rabljenih vozil po treh letih že pojavilo precejšnje število teh vozil. Korejska znamka je prosila EurotaxGlass’s, vodilno evropsko... Več ...

26. 06. 2013

Pred kratkim so v Kiini evropski tovarni v slovaški Žilini zagnali proizvodnjo Kiine prve športne različice modela cee’d - Kia cee’d GT. Dolgo pričakovani model bo na voljo v 3- (pro_cee’d GT) in 5-vratni (cee’d GT) različici. Zaradi svojega športnega in elegantnega dizajna, 150-kilovatnega turbobencinskega motorja in največje hitrosti 230 km/h bo nedvomno popestril že tako bogato... Več ...

29. 05. 2013

Po dveletni preizkušnji Venge z 1,4-litrskim bencinskim CVVT motorjem in EcoDynamics različico (start/stop sistem), so pri Auto Bildu še posebej izpostavili prostorno in uporabniku prijazno kabino, visok položaj sedenja, lahkotno vstopanje in izstopanje, zelo uporabno drsno zadnjo klop in tiho delovanje motorja med mestno vožnjo.   Med testom Vengin motor ni zahteval nobenih dolivanj... Več ...