15. 07. 2013

•    Kina 7-letna/150.00 km garancija brez konkurence na trgu
•    Garancija je popolnoma prenosljiva na naslednje kupce
•    Novi kupci Kij imajo korist z do 6% višjo prodajno ceno svoje rabljene Kie

Kiina nepremagljiva 7-letna/150.000 km tovarniška garancija predstavlja preboj v avtomobilski industriji in z novimi dokazi kaže pozitiven učinek preostale vrednosti. Nudenje garancije ni le jasen signal visoke kakovosti Kiinih modelov, temveč tudi neposredno vpliva na zmanjšanje stroškov za vse kupce, ki kupujejo nove in rabljene modele Kia.

Kia je januarja 2010 uvedla polno 7-letno/150.000 km garancijo za vse novoregistrirane Kie (do takrat je veljala le za vozila iz evropske tovarne) in se je na trgu rabljenih vozil po treh letih že pojavilo precejšnje število teh vozil. Korejska znamka je prosila EurotaxGlass’s, vodilno evropsko podjetje na področju avtomobilskih podatkov, naj razišče in analizira učinek Kiine garancije na preostalo vrednost.

EurotaxGlass’s je ugotovil, da je garancija pomembno pozitivno vplivala na ceno rabljenih vozil. Neobdelani podatki so vsebovali statistično pomembno število opazovanj za Kiine modele Picanto, Rio, cee’d in Sportage (skupno 6.889, od tega 4.001, ki so jih lahko uporabili za analizo). Za vse te modele je EurotaxGlass’s lahko pokazal pozitiven učinek, ki je bil neposredno povezan z garancijskim programom.

Zvišanje preostale vrednosti je za dve leti star model s 40.000 prevoženimi kilometri znašalo od 250 EUR do 550 EUR (odvisno od modela). Po rezultatih študije bodo kupci  novega cee’da zahvaljujoč zvišani ceni rabljenega vozila pridobili do 6%, kar je rezultat garancije.

“Kupci rabljenih vozil dojemajo garancijo kot nekaj kar je vredno višje cene. Odkar je Kiina garancija prenosljiva jim to prinaša popolno breskrbnost,” je rezultate komentiral Christof Engelskirchen, direktor EurotaxGlass’s.

EurotaxGlass’sovi strokovnjaki so avgusta 2012 analizirali cene več tisoč rabljenih Kij v Nemčiji in uporabili multivariantno regresijsko analizo za ugotavljanje vpliva 7-letne garancije na preostalo ceno vozila.

 

***


Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje letno izdela več kot 2,7 milijona vozil, ki jih prek razvejane prodajno-servisne mreže prodaja v 150 državah. Podjetje zaposluje po vsem svetu več kot 47.000 delavcev in stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Ključna vloga pri oblikovanju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia je zaupana tehnično-razvojnemu ter oblikovalskemu centru iz nemškega Frankfurta. Oblikovanje vseh vozil znamke Kia poteka pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo nadarjenost potrjujejo številne evropske in mednarodne dizajnerske nagrade, kot so red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljši avtomobilski dizajn. Izrazito evropsko orientiranost dopolnjuje Kia z moderno tovarno v slovaškem mestu Žilina in evropskim tehničnim centrom za razvoj in izdelavo motorjev, ki postavljajo Kio na prestol izdelovalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva. Avtomobilska znamka Kia je hkrati uradni avtomobilski partner svetovne nogometne organizacije FIFA in glavni sponzor slovitega teniškega turnirja Australian Open. Slogan podjetja Kia Motors Corporation »The Power to Surprise« predstavlja globalno zavezo podjetja k ustvarjanju avtomobilov, ki z moderno tehniko, naprednimi rešitvami in nenehnimi inovacijami prehitevajo nakupna pričakovanja ter z revolucionarnim 7-letnim jamstvom predstavljajo najboljšo nakupno izbiro za vaš denar.

26. 06. 2013

Pred kratkim so v Kiini evropski tovarni v slovaški Žilini zagnali proizvodnjo Kiine prve športne različice modela cee’d - Kia cee’d GT. Dolgo pričakovani model bo na voljo v 3- (pro_cee’d GT) in 5-vratni (cee’d GT) različici. Zaradi svojega športnega in elegantnega dizajna, 150-kilovatnega turbobencinskega motorja in največje hitrosti 230 km/h bo nedvomno popestril že tako bogato... Več ...

29. 05. 2013

Po dveletni preizkušnji Venge z 1,4-litrskim bencinskim CVVT motorjem in EcoDynamics različico (start/stop sistem), so pri Auto Bildu še posebej izpostavili prostorno in uporabniku prijazno kabino, visok položaj sedenja, lahkotno vstopanje in izstopanje, zelo uporabno drsno zadnjo klop in tiho delovanje motorja med mestno vožnjo.   Med testom Vengin motor ni zahteval nobenih dolivanj... Več ...

17. 04. 2013

Navajamo le delček vsebine: - Vročekrvni pro_cee'd GT - Novi pro_cee'd že v Sloveniji - Bleščeče ženevske premiere - Koncept Crossover GT - KIA Road Show - Prenovljeni KIA Soul - Nagradna križanka ...   Kia magazin je popolnoma brezplačen in izhaja periodično nekajkrat na leto. V poštni nabiralnik ga prejmejo vsi, ki so pri nas... Več ...

12. 04. 2013

Iz korporacije Kia Motors sporočajo, da so marca letos po svetu prodali 653.361 vozil, kar je 2,7% več kot v enakem obdobju lani.   Marca so največjo rast zabeležili na Kitajskem (+20%), kjer so prodali 48.364 vozil, v Evropi pa so zabeležili 7-odstotno rast (57.651 prodanih vozil). Kitajska je tudi tržišče, kjer je Kia zabeležila največjo rast v prvem letošnjem četrtletju (+24%, 144.559... Več ...