29. 05. 2013

Ena najbolj uglednih avtomobilističnih revij na svetu, nemški Auto Bild je Kiinega enoprostorca Vengo po končanem super testu in prevoženih 100.000 kilometrih označil kot “sanje vsakega kupca.”

Po dveletni preizkušnji Venge z 1,4-litrskim bencinskim CVVT motorjem in EcoDynamics različico (start/stop sistem), so pri Auto Bildu še posebej izpostavili prostorno in uporabniku prijazno kabino, visok položaj sedenja, lahkotno vstopanje in izstopanje, zelo uporabno drsno zadnjo klop in tiho delovanje motorja med mestno vožnjo.  

Med testom Vengin motor ni zahteval nobenih dolivanj olja med servisnimi intervali, menjalnik je bil popolnoma zanesljiv in vozilo je po dveh letih še vedno uporabljalo prvotne zavorne ploščice in diske.

Razstavljanje Kia Venge in njenih številnih delov s pomočjo strokovnjakov Dekre je razkrilo zgolj eno majhno okvaro – napočeno prednjo meglenko, katere zamenjava stane manj kot €60!

Med vsemi 97 vozili, ki so jih pri Auto Bildu preizkušali od leta 2000 na 100.000-kilometrskem testu, je Kia Venga na “večni lestvici” zasedla drugo mesto, kar jo uvršča med najbolj zanesljive in zadovoljujoče modele na trgu.

V zaključku 6-stranskega članka so pri Auto Bildu o Vengi zapisali: “Brezhibna Kia Venga dela in dela, popolnoma zanesljivo in brez pritoževanja. Praktična Kia dosega sanjski rezultat in njen preprost pristop do najsodobnejših tehnologij jo postavi za vzor vsem – česar ni noter, se pač ne more pokvariti.”

 

 

***

 

Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje letno izdela več kot 2,7 milijona vozil, ki jih prek razvejane prodajno-servisne mreže prodaja v 150 državah. Podjetje zaposluje po vsem svetu več kot 47.000 delavcev in stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Ključna vloga pri oblikovanju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia je zaupana tehnično-razvojnemu ter oblikovalskemu centru iz nemškega Frankfurta. Oblikovanje vseh vozil znamke Kia poteka pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo nadarjenost potrjujejo številne evropske in mednarodne dizajnerske nagrade, kot so red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljši avtomobilski dizajn. Izrazito evropsko orientiranost dopolnjuje Kia z moderno tovarno v slovaškem mestu Žilina in evropskim tehničnim centrom za razvoj in izdelavo motorjev, ki postavljajo Kio na prestol izdelovalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva. Avtomobilska znamka Kia je hkrati uradni avtomobilski partner svetovne nogometne organizacije FIFA in glavni sponzor slovitega teniškega turnirja Australian Open. Slogan podjetja Kia Motors Corporation »The Power to Surprise« predstavlja globalno zavezo podjetja k ustvarjanju avtomobilov, ki z moderno tehniko, naprednimi rešitvami in nenehnimi inovacijami prehitevajo nakupna pričakovanja ter z revolucionarnim 7-letnim jamstvom predstavljajo najboljšo nakupno izbiro za vaš denar.

 

17. 04. 2013

Navajamo le delček vsebine: - Vročekrvni pro_cee'd GT - Novi pro_cee'd že v Sloveniji - Bleščeče ženevske premiere - Koncept Crossover GT - KIA Road Show - Prenovljeni KIA Soul - Nagradna križanka ...   Kia magazin je popolnoma brezplačen in izhaja periodično nekajkrat na leto. V poštni nabiralnik ga prejmejo vsi, ki so pri nas... Več ...

12. 04. 2013

Iz korporacije Kia Motors sporočajo, da so marca letos po svetu prodali 653.361 vozil, kar je 2,7% več kot v enakem obdobju lani.   Marca so največjo rast zabeležili na Kitajskem (+20%), kjer so prodali 48.364 vozil, v Evropi pa so zabeležili 7-odstotno rast (57.651 prodanih vozil). Kitajska je tudi tržišče, kjer je Kia zabeležila največjo rast v prvem letošnjem četrtletju (+24%, 144.559... Več ...

28. 03. 2013

Kiin oblikovalski oddelek  je nedavno prejel 4 prestižne ‘red dot’ oblikovalske nagrade, med drugim tudi ‘Najboljše od najboljšega’ (‘Best of the Best’) za novega pro_cee’da v kategoriji oblikovanja izdelka. 5-vratni Kia cee’d, karavanski cee’d Sportswagon in enoprostorec Carens so prejeli nagrade ‘Zmagovalec’... Več ...

19. 03. 2013

Na 83. ženevskem avtomobilskem salonu sta svetovno premiero doživela visokozmogljivostna Kia pro_cee’d GT in cee’d GT. Prav tako se je prvič postavil na ogled tudi novi koncept urbanega vozila Provo, na odru pa so se jim pridružili novi Carens in nadgrajena Optima Hybrid. Kia pro_cee’d GT in cee’d GT sta najzmogljivejša modela v zgodovini Kie in bosta nedvomno popestrila tovrstni evropski segment.... Več ...