Splošne novice

22. 05. 2015

-    Aprila registrirali 33.602 Kie v Evropi
-    7,4-odstotna rast zavoljo odlične prodaje novincev Soula in Sorenta, prenovljenega Ria ter »zimzelenega« Sportaga
-    Električni Soul EV že predstavlja petino vseh prodanih Soulov
-    56 % vseh Kij, registriranih v Evropi, tudi tu proizvedenih

Po podatkih evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) je Kia Motors Europe dosegla najboljši april v svoji zgodovini in 7,4-odstotno rast v primerjavi z enakim obdobjem lani.

 

Kia je prejšnji mesec prodala 33.602 vozili, kar je najboljši april v Evropi v zgodovini tega korejskega velikana. To je obenem pomenilo tudi znamkino najboljše prvo četrtletje v zgodovini, saj so prodali 96.062 vozil (+7,4 % v primerjavi s 1. četrtletjem 2014).

 

Michael Cole, izvršni direktor Kia Motors Europe, je ob objavi podatkov povedal: “Kia se v Evropi še naprej krepi in smo zabeležili najboljši začetek leta v naši zgodovini. Veseli nas, da so naši nedavno predstavljeni modeli izpolnili naša prodajna pričakovanja, še posebej Sorento, ki je prodajna uspešnica po vsej celini. Sporočilo je jasno – stranke vse bolj cenijo Kiino visoko kakovost in dizajn naših modelov.”

 

Impresivna prodaja Sportaga, Sorenta, Soula in Ria
Čeprav bo Sportage v sedanji obliki kmalu upihnil že peto svečko, še naprej narašča njegova priljubljenost med evropskimi vozniki. Tako so jih prejšnji mesec po vsej Evropi prodali 9.059 (+11,8 % kot aprila lani). 5.699 prodanih Riov v aprilu je pomenilo kar 19-odstotno izboljšanje.

 

Kiini rekordni rasti je pripomogla tudi odlična prodaja novega Sorenta (2.902 vozili) in Soula, ki sta nedavno začela svojo prodajno pot po Evropi. V prvih štirih mesecih je 3.880 Evropejcev kupilo Soula, od tega je bilo 786 primerkov povsem električnega modela. Tako električni Soul EV, ki je Kiino prvo serijsko električno vozilo, predstavlja že kar petino vseh prodanih Soulov.

Vsi modeli Kia v Evropi prihajajo z najdaljšim evropskim jamstvom - edinstveno tovarniško 7-letno garancijo (do 150.000 prevoženih kilometrov - prva 3 leta neomejeno število prevoženih kilometrov), ki velja za celotno vozilo.

    

***
Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje letno izdela več kot 3 milijone vozil, ki jih prek razvejane prodajno-servisne mreže prodaja v 180 državah. Podjetje zaposluje po vsem svetu več kot 49.000 delavcev in stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Ključna vloga pri oblikovanju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia je zaupana tehnično-razvojnemu ter oblikovalskemu centru iz nemškega Frankfurta. Oblikovanje vseh vozil znamke Kia poteka pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo nadarjenost potrjujejo številne evropske in mednarodne dizajnerske nagrade, kot so red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljši avtomobilski dizajn. Izrazito evropsko orientiranost dopolnjuje Kia z moderno tovarno v slovaškem mestu Žilina in evropskim tehničnim centrom za razvoj in izdelavo motorjev, ki postavljajo Kio na prestol izdelovalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva. Avtomobilska znamka Kia je hkrati uradni avtomobilski partner svetovne nogometne organizacije FIFA in glavni sponzor slovitega teniškega turnirja Australian Open. Slogan podjetja Kia Motors Corporation »The Power to Surprise« predstavlja globalno zavezo podjetja k ustvarjanju avtomobilov, ki z moderno tehniko, naprednimi rešitvami in nenehnimi inovacijami prehitevajo nakupna pričakovanja ter z revolucionarnim 7-letnim jamstvom predstavljajo najboljšo nakupno izbiro za vaš denar.

 

14. 05. 2015

Iz Kie sporočajo, da so svoje uspešno sodelovanje s teniškim superzvednikom Rafaelom Nadalom podaljšali še za 5 let.   Priljubljeni Rafa, nekdanja št. 1 svetovnega tenisa in osvajalec 14 grand slam turnirjev, je sicer Kiin globalni ambasador od leta 2006 in je eden izmed najbolj priljubljenih športnikov na svetu.   28-letni Španec bo tako še... Več ...

05. 05. 2015

Kia Motors je v Evropi dosegla najboljše prodajno prvo četrtletje v zgodovini znamke. Po podatkih ACEA, združenja evropskih avtomobilskih proizvajalcev, so dosegli 7,4-odstotno rast v primerjavi z enakim obdobjem lani. V prvih treh mesecih 2015 je Kia v Evropi prodala 96.092 vozil, kar je največ doslej v zgodovini te korejske znamke. V primerjavi z enakim obdobjem lani to predstavlja 7,4-odstotno rast.   400 prodanih Sportagev na dan ... Več ...

20. 04. 2015

Iz Kia Motors Europe sporočajo, da so pred kratkim proizvedli dvomilijonto vozilo, proizvedeno v Evropi od leta 2006, ko so zgradili evropsko tovarno. Kiina slovaška tovarna, njihova edina evropska in hkrati ena najsodobnejših na svetu, ima kar 56-odstotni delež pri Kiini evropski prodaji. V tej tovarni proizvajajo vse tri različice družine cee’d (kombilimuzinski cee’d, kupejevski pro_cee’d... Več ...

26. 03. 2015

Od leta 2010, ko so jo na salonu v New Yorku premierno predstavili, je Optima postala eden glavnih “krivcev” za rast znamke in je postala njihov najbolje prodajan model v ZDA v zadnjih treh letih.   Pet let kasneje se Kia vrača na “kraj zločina”, kjer bo 1. aprila premierno pokazala povsem novo atraktivno limuzino.   Nova Optima bo obogatila svojo motorno ponudbo,... Več ...