Splošne novice

26. 09. 2016

Kia v Evropi pričakuje 12 % rast

Avtomobilski proizvajalec Kia v Evropi ostaja na prehitevalnem pasu – v prodaji svojih vozil beleži rekordnih osem mesecev, s čimer še naprej prehiteva okrevajoče evropsko avtomobilsko tržišče.

15 odstotkov bolje kot lani
Po podatkih evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev ACEA je Kia do konca avgusta svojo prodajo povečala za 15 odstotkov, kar pomeni 292.938 prvič registriranih Kij v primerjavi z 255.217 vozil v enakem obdobju lani. Kiina prodaja je tako skoraj dvakrat večja od rasti evropskega tržišča v celoti, ki se je povečalo za 8 odstotkov.

0,2 % povečanje tržnega deleža
Z večjo prodajo se je povečal tudi tržni delež najstarejšega korejskega avtomobilskega proizvajalca, ki se je v prvih osmih mesecih 2016 zvišal na 2,9 %. V enakem obdobju leta 2015 je delež trga znašal 2,7 %.

Kia v Evropi pričakuje 12 % rast
Michael Cole, glavni izvršni direktor Kia Motors Europe, uspeh komentira takole: “Srednjeročno Kia naskakuje 3-odstotni tržni delež v Evropi. Najnovejši podatki kažejo, da smo na pravi poti, da to dosežemo. Močno povpraševanje nas je že dvignilo nad sprva načrtovano prodajo za leto 2016, zato smo načrte za rast prodaje spremenili z 9 na 12 odstotkov.”

Najnovejši modeli izboljšujejo prodajo v Evropi
Prodaja novega Sportaga, ki je Kiin najbolje prodajan model v Evropi, je s prodanimi 97.062 vozili letos boljša kot kdajkoli prej (37 odstotkov bolje kot lani). Izkazal se je tudi cee’d, ki je našel 54.081 novih kupcev, kar je 5 odstotkov več kot v lanskem letu.

Izjemen sprejem nove Optime
Do zdaj je bilo prodanih tudi več kot 4.500 primerkov nove limuzine Optima, ki je prišla na trg v začetku leta (2.064 v enakem obdobju lani). Glede na to, da Optima kmalu (pri nas predvidoma sredi novembra) prihaja tudi v novih različicah - Sportswagon, Plug-in Hybrid ter visokozmogljiva izvedenka GT-   je jasno, da bo to le še okrepilo prodajo Optime na stari celini.

Hibridni križanec Niro v teh dneh do prvih kupcev
Novi hibridni križanec Kia Niro bo v Evropi še ta mesec dobil prve lastnike (pri nas predvidoma sredi novembra), Korejci pa so do konca avgusta prejeli že 1.800 naročil iz vse Evrope.

 

***
Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede 3 milijone vozil v 11 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 50.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 44 mlrd. dolarjev. Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA in evropske zveze UEFA – pokrovitelj svetovnega in evropskega prvenstva v nogometu. Korporacijski slogan – "The Power to Surprise" (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.

 

 

20. 09. 2016

Novi Kia Rio bo svetovno premiero doživel 29. septembra na avtomobilskem salonu v Parizu. Rio je globalno najbolje prodajani model najstarejšega korejskega avtomobilskega proizvajalca in z več kot 473.000 prodanimi primerki v letu 2015 predstavlja 16 % Kiine letne prodaje. Novi Rio, Kiin predstavnik v velikostnem razredu B, bo kupcem nudil popoln paket –... Več ...

13. 09. 2016

Družba Kia Motors je na nedavni slovesnosti pred 500 uglednimi gosti uradno odprla svojo novo tovarno v Mehiki. Naložba, vredna 3 milijarde dolarjev Gradnja Kiine nove tovarne, ki se nahaja v mestu Pesquería v severnomehiški deželi Nuevo Léon, se je začela oktobra 2014. Naložba v proizvodni obrat, ki je že šesti izven Južne Koreje, je vredna kar 3 milijarde dolarjev. ... Več ...

09. 09. 2016

Kia Motors je javnost seznanila z nekaj informacijami o svojem novem 8-stopenjskem samodejnem menjalniku (8AT), ki ga bodo uporabljali pri vozilih s prednjim pogonom. Lažji kot običajni 6-stopenjski samodejni menjalnik Novi 8AT za vozila s prednjim pogonom (FWD 8AT) je plod lastnega razvoja korejskega avtomobilskega velikana in omogoča zelo učinkovito ter gladko... Več ...

08. 09. 2016

V nagradni igri Retro Kia smo iskali Kio z največ prevoženimi kilometri. Izzivu ste se odzvali mnogi in na našo Facebook stran 'pripeljali' kar nekaj izkušenih vozil Kia. Zmago in nagrado - Kia Sportage za vikend - je odpeljal Damjan Gorjanc, ki je s svojim legendarnim Kia Prideom prevozil spoštovanja vrednih 399.999... Več ...