Splošne novice

24. 10. 2014

- Najboljši košarkar današnjega časa postal Kiin prvi luksuzni ambasador
- Svoji bogati zbirki luksuznih modelov dodal še Kiino limuzino K900

Košarkar LeBron James je postal novi športni ambasador Kie, celo postal je Kiin prvi luksuzni ambasador.

LeBron James, eden najboljših košarkarjev v zgodovini lige NBA, ki se lahko pohvali tudi z vzdevkom King (Kralj) in je Nikeova dolgoletna ikona, ima dva šampionska prstana NBA lige in 2 olimpijski zlati kolajni, je desetkratni udeleženec NBA All-Star tekme in je dobitnik številnih nagrad za svoje košarkarske veščine. V svoji 11-letni NBA karieri je po podatkih Forbsa zaslužil več kot 450 milijonov dolarjev. Kljub temu, da si lahko privošči katerikoli avtomobil, je njegova najnovejša pridobitev luksuzna limuzina Kia K900.

„K900 sem vozil in me je navdušil še preden smo postali partnerji, tako da sem zares vesel, da bom postal Kiin prvi luksuzni ambasador," je rekel LeBron James in dodal: "Pri tem partnerstvu gre za moč velikega sloga in zmogljivosti. Kia in K900 izzivata konvencionalno modrost in ljudem kažeta, da je potrebno razmišljati drugače in s tem se povsem strinjam. Zame partnerstvo mora biti avtentično in se mora skladati s tistim, kar v resnici sem kot oseba in zaradi tega je tole nekaj posebnega."

Nedvomno bo ameriški megazvezdnik pripomogel k dvigu Kiinega ugleda in prepoznavnosti. Sicer pa so v vsega nekaj mesecih, kolikor se K900 prodaja v ZDA, že našli 1.106 kupcev  tega modela.

K900 lahko poganja šest- ali osemvaljnik, uparjen z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Model zaenkrat ni na voljo v Evropi, v ZDA pa se cene gibljenjo od 60 tisočakov dolarjev (približno 46 evrskih tisočakov).

Poleg LeBrona Jamesa so športni ambasadorji korejskega velikana še ena NBA zvezda Blake Griffin, tenisač Rafael Nadal in poklicna golfistka in ameriška prvakinja Michelle Wie.

  

 ***
    Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje letno izdela več kot 2,7 milijona vozil, ki jih prek razvejane prodajno-servisne mreže prodaja v 170 državah. Podjetje zaposluje po vsem svetu več kot 48.000 delavcev in stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Ključna vloga pri oblikovanju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia je zaupana tehnično-razvojnemu ter oblikovalskemu centru iz nemškega Frankfurta. Oblikovanje vseh vozil znamke Kia poteka pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo nadarjenost potrjujejo številne evropske in mednarodne dizajnerske nagrade, kot so red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljši avtomobilski dizajn. Izrazito evropsko orientiranost dopolnjuje Kia z moderno tovarno v slovaškem mestu Žilina in evropskim tehničnim centrom za razvoj in izdelavo motorjev, ki postavljajo Kio na prestol izdelovalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva. Avtomobilska znamka Kia je hkrati uradni avtomobilski partner svetovne nogometne organizacije FIFA in glavni sponzor slovitega teniškega turnirja Australian Open. Slogan podjetja Kia Motors Corporation »The Power to Surprise« predstavlja globalno zavezo podjetja k ustvarjanju avtomobilov, ki z moderno tehniko, naprednimi rešitvami in nenehnimi inovacijami prehitevajo nakupna pričakovanja ter z revolucionarnim 7-letnim jamstvom predstavljajo najboljšo nakupno izbiro za vaš denar.

 

13. 10. 2014

Od trenutka, ko so se vodilini pri Kii odločili, da bo oblikovanje vozil gonilna sila rasti družbe in so leta 2007 zaposlili glavnega oblikovalca in (zdajšnjega) predsednika, Nemca Petra Schreyerja, je vrednost blagovne znamke Kia Motors narasla za neverjetnih 480 odstotkov s takratnih 929 mio. USD na zdajšnjih 5,4 mlrd. USD. To na svojem najnovejšem ekskluzivnem seznamu 100... Več ...

07. 10. 2014

Kia Optima Hybrid je osvojila "Plus X" nagrado za inovacijo. Ta nagrada je obenem tudi potrditev najvišje kakovosti, najboljšega oblikovanja ter najbolj naprednega razmišljanja pri snovanju izdelka. Neodvisna žirija, ki jo sestavljajo strokovnjaki in novinarji iz 25 različnih dejavnosti, je Kia Optimi Hybrid podelilo štiri nagrade "Plus... Več ...

01. 10. 2014

Novi Kia Sorento bo evropsko premiero doživel 2. oktobra na letošnjem pariškem avtomobilskem salonu, družbo mu bosta delala izboljšana modela Rio in Venga. Njim se bo na odru pridružil koncept hibridne limuzine Optima, ki premierno predstavlja Kiino novo varčno dizelsko-električno hibridno tehnologijo.   Novi Kia Sorento bo s svojim novim videzom, številnimi opremskimi in... Več ...

23. 09. 2014

Kia Motors si je v zadnjih nekaj letih zgradila velik ugled z vrhunskim oblikovanjem. Nedavno ji je ameriško združenje industrijskih oblikovalcev (IDSA) podelilo dve prestižni oblikovalski nagradi. Kia je v kategoriji prevoza prejela mednarodno nagrado za oblikovalsko odličnost (IDEA) za konceptno vozilo GT4 Stinger (srebrno priznanje) in Soula (bronasto priznanje). Kia je sicer že leta 2012 za Ria prejela... Več ...

Fatal error: Class 'Debugger' not found in /var/www/htdocs/lib/CakePHP/cake/libs/debugger.php on line 252