Splošne novice

21. 07. 2015

-    V 1. polovici 2015 registriranih rekordnih 200.038 Kij
-    Kio do 7,6-odstotne rasti gnali novi in nadgrajeni modeli
-    Registriranih 103.946 vozil pomeni najboljše 2. četrtletje v zgodovini Kie
-    Najbolje prodajana modela še naprej Sportage in cee’d

Po podatkih evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) je Kia Motors Europe zabeležila najboljše četrtletje in polletje v zgodovini znamke, v primerjavi z enakim obdobjem lani je rast znašala 7,6%.

V prvi polovici 2015 je Kia po vsej Evropi skupno prodala 200.038 vozil, kar je najboljše polletje v zgodovini te najstarejše korejske avtomobilske znamke. V primerjavi z enakim obdobjem lani je bila rast 7,6-odstotna. Obenem je drugo četrtletje 2015, ko so prodali 103.946 vozil, prav tako znamkino najboljše doslej in prvo sploh, ko je Kia presegla magično mejo 100.000 v enem četrtletju.

Michael Cole, izvršni direktor pri Kia Motors Europe, je ob tem povedal: “Leto 2015 je bilo do sedaj čudovito obdobje za Kio v Evropi, saj smo dosegli rekordno prodajo. Veseli nas, da Kia še naprej raste, nenehno in vzdržno, ter da se povečuje število voznikov, ki cenijo naša vrhunska vozila.”

Cole je še dodal: “Kia se osredotoča na razvoj nepremagljive stopnje kakovosti svojih izdelkov ter na najvišjo stopnjo storitev za sleherno stranko. Radi bi, da stranke uživajo v nakupu in posedovanju vozil Kia, tako da naša rekordna prodaja kaže, da naš pristop deluje."

Novi in nadgrajeni modeli gnali do 7,6-odstotne rasti prodaje
Kiino rast v prvem četrtletju je poganjala večja prodaja novega Soula, ki je v začetku leta začel svojo evropsko prodajno pot (s prodanimi 7.042 primerki v prvi polovici leta kar 112-odstotno povečanje kot v enakem obdobju lani), ter novega Sorenta (5.670 vozil).

Nedavno prenovljena modela, Venga (15.386 vozil, +11,8%) in Rio (33.059 vozil, +6,1%), sta bila prav tako uspešna v drugem četrtletju in prvi polovici.

Sportage in cee’d še naprej na vrhu Kiine lestvice
Kia Sportage in cee’d (s tremi karoserijskim različicami) še naprej ohranjata vlogi najbolje prodajnih modelov. Sportage, ki je zdaj že v četrtem letu obstoja, ima za sabo rekordno drugo četrtletje, saj je po vsej stari celini od aprila do junija našel 28.208 novih lastnikov, v letošnjem letu pa skupno 56.002 (+12% v primerjavi z lani). Obstoječa različica Sportage je bila leta 2014 nadgrajena s številnimi izboljšavami.

cee’d s prodanimi 40.090 primerki letos ostaja drugi najbolje prodajan model Kie v Evropi ter tako zahvaljujoč svojemu oblikovanju, visoki kakovosti materialov v kabini, učinkovitim motorjem in uporabnostjo še naprej privlači evropske kupce.

Od decembra leta 2006, ko so začeli s Kiino evropsko proizvodnjo, so proizvedli že več kot milijon cee'dov, kar je nov mejnik tega korejskega avtomobilskega velikana. Jubilejni milijonti cee'd je bil najzmogljivejši cee’d GT biserno bele barve, ki je namenjen nizozemskemu kupcu. Poganja ga 1.6 T-GDI z močjo 150 kilovatov, ki ga prav tako izdelujejo v slovaški Žilini.

Vsi Kiini modeli, ki so na voljo v Evropi, strankam nudijo revolucionarno 7-letno garancijo (do 150.000 km, prva tri leta brez omejitve prevoženih kilometrov).

 

***
Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja, i proitvaja kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje letno izdela več kot 3 milijone vozil, ki jih prodaja v 180 državah. Podjetje po vsem svetu zaposluje več kot 49.000 delavcev in stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Ključna vloga pri oblikovanju evropskemu trgu namenjenih vozil je zaupana tehnično-razvojnemu ter oblikovalskemu centru v Frankfurtu. Oblikovanje vozil Kia poteka pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo nadarjenost potrjujejo številne evropske in mednarodne dizajnerske nagrade, kot so red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljši avtomobilski dizajn. Pri zadovoljstvu kupcev še posebej izstopata modela Soul in Sorento, ki sta v študiji 2015 JD Power IQS zmagala v svojih kategorijah, Kia pa je zasedla 1. mesto med vsemi množičnimi znamkami in skupno drugo (za Porschejem). Izrazito evropsko orientiranost dopolnjuje Kia z moderno tovarno v slovaškem mestu Žilina in evropskim tehničnim centrom za razvoj in izdelavo motorjev, ki postavljajo Kio na prestol izdelovalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva. Avtomobilska znamka Kia je hkrati uradni avtomobilski partner svetovne nogometne organizacije FIFA in glavni sponzor slovitega teniškega turnirja Australian Open. Slogan podjetja »The Power to Surprise« predstavlja Kiino globalno zavezo k ustvarjanju avtomobilov, ki z moderno tehniko, naprednimi rešitvami in nenehnimi inovacijami prehitevajo nakupna pričakovanja ter z revolucionarnim 7-letnim jamstvom predstavljajo najboljšo nakupno izbiro za vaš denar.

 

13. 07. 2015

Kia Motors je prejela še eno mednarodno priznanje za model Soul EV, saj je nedavno v Franciji osvojila prestižno priznanje Prix Auto Environnement MAAF 2015. Soul EV, ki je Kiino prvo 100-odstotno električno vozilo, je zmagal v kategoriji ‘mestnega vozila z alternativno energijo’. Prix Auto Environnement MAAF 2015, ustanovljen leta 2005, katerega žirijo sestavljajo novinarji z... Več ...

29. 06. 2015

Z več vozili na ameriških tleh kod kdajkoli prej je Kia Motors nedavno dosegla še en zgodovinski mejnik. Slovito podjetje J.D. Power je južnokorejskega velikana okronalo za drugega najboljšega v študiji 2015 IQS (Initial Quality Study). Kiin rezultat pri IQS študiji se je izboljšal kar za 20 točk v primerjavi z lanskoletnim, do takrat najboljšim, Kiinim rezultatom. Tako se je Kia zavihtela štiri mesta višje... Več ...

19. 06. 2015

Iz Kie sporočajo, da bodo v teh dneh dosegli 15 milijonov vozil, proizvedenih v južnokorejskih tovarnah, ki so jih izvozili. Ta mejnik prihaja 40 let po prvih 10 primerkih modela Brisa pick-up, izvoženih v Katar leta 1975. Za lažje razumevanje podajamo primer: če bi 15 milijonov limuzin Optima, vsaka v dolžino meri 4.845 mm, postavili neposredno eno za drugo, bi 1,8-krat obkrožili zemljo (40.000... Več ...

11. 06. 2015

Korporacija Kia Motors je na slovesnosti v Mexico Cityju uradno naznanila začetek poslovanja v tej srednjeameriški državi. Dogodka se je udeležilo kar 250 predstavnikov vlade, gospodarstva in medijev, ki so bili priča novemu vstopu na lokalno avtomobilsko tržišče in v novo obdobje globalne širitve tega južnokorejskega avtomobilskega proizvajalca. Na dogodku so tudi razkrili končne podrobnosti o vstopu na... Več ...