Splošne novice

20. 01. 2015

-    Kiina evropska tovarna na Slovaškem z rekordnim 3-odstotnim povečanjem proizvodnje
-    Lani v tovarni v Žilini proizvedli več kot 323.000 vozil in 493.000 motorjev

Kia Motors Slovakia je v letu 2014 letu podrla evropski proizvodni rekord, saj je proizvedla več kot 323.000 vozil (3% več kot v letu 2013). Poleg tega so v tej slovaški tovarni v Žilini proizvedli še 493.000 motorjev, kar prav tako predstavlja nov rekordni dosežek.

 

»Najbolj pogost obiskovalec proizvodne linije« je bil športni terenec Sportage, katerega proizvodnja je predstavljala kar 55 odstotkov celotne proizvodnje v tej tovarni. Model cee’d (petvratni, kupejevski in karavanski) je pomenil 36 odstotkov, manjši enoprostorec Venga pa preostalih 9 odstotkov.

 

Največji trg za žilinsko tovarno še naprej ostaja Rusija (18%), sledijo pa Velika Britanija (13%), Nemčija (9%), Italija (6%) in Španija (6%).

 

Skorajda polovica od vseh 493.000 proizvedenih motorjev v letu 2014 je romala k sestrskemu Hyundaiju, ki ima tovarno na Češkem. Najbolj iskan motor je bil 1,6-litrski bencinski motor (22% vseh proizvedenih motorjev), tudi sicer pa so bencinski motorji bili malo bolj priljubljeni kot dizelski.

 

“Zelo sem ponosen na izjemne proizvodne rezultate. Obenem lahko potrdimo, da smo vodilna tovarna v celotni skupini Hyundai Motor Group. Iskreno se želim zahvaliti prav vsem zaposlenim za njihovo ustvarjalnost in ogromen entuziazem pri delu. Verjamem, da bomo letos, zahvaljujoč novim modelom, ki jih bomo predstavili strankam, ponovno izkoristili vse naše proizvodne zmogljivosti,“ je ob tem dosežku povedal Eek-Hee Lee, predsednik in direktor Kia Motors Slovakia.

 

***
    Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje letno izdela več kot 2,7 milijona vozil, ki jih prek razvejane prodajno-servisne mreže prodaja v 170 državah. Podjetje zaposluje po vsem svetu več kot 48.000 delavcev in stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Ključna vloga pri oblikovanju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia je zaupana tehnično-razvojnemu ter oblikovalskemu centru iz nemškega Frankfurta. Oblikovanje vseh vozil znamke Kia poteka pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo nadarjenost potrjujejo številne evropske in mednarodne dizajnerske nagrade, kot so red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljši avtomobilski dizajn. Izrazito evropsko orientiranost dopolnjuje Kia z moderno tovarno v slovaškem mestu Žilina in evropskim tehničnim centrom za razvoj in izdelavo motorjev, ki postavljajo Kio na prestol izdelovalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva. Avtomobilska znamka Kia je hkrati uradni avtomobilski partner svetovne nogometne organizacije FIFA in glavni sponzor slovitega teniškega turnirja Australian Open. Slogan podjetja Kia Motors Corporation »The Power to Surprise« predstavlja globalno zavezo podjetja k ustvarjanju avtomobilov, ki z moderno tehniko, naprednimi rešitvami in nenehnimi inovacijami prehitevajo nakupna pričakovanja ter z revolucionarnim 7-letnim jamstvom predstavljajo najboljšo nakupno izbiro za vaš denar.

 

 

08. 01. 2015

Kia Motors je nedavno prejela prestižne nagrade GOOD DESIGN za svoje tri najnovejše modele – luksuzna limuzina Kia K900 (ponekod jo tržijo kot ‘K9’ ali ‘Quoris’, ni naprodaj v Evropi), električni križanec Soul EV in konceptno vozilo GT4 Stinger, in sicer v kategoriji ‘prevoz’.   Žirija GOOD DESIGN, ki jo sestavljajo neodvisni strokovnjaki s področja... Več ...

15. 12. 2014

Novi Sorento, ki so ga prvič predstavili oktobra na avtomobilskem salonu v Parizu, je postal Kiin zadnji model, ki je prejel mednarodno priznan certifikat za svoj vpliv na okolje tekom svoje celotne življenjske dobe. TÜV Nord, vodilna neodvisna organizacija za tehnični nadzor, je novemu Sorentu podelila certifikat za izpolnjevanje standarda ISO 14040 za življenjski cikel izdelka (LCA - Life Cycle Assessment). LCA... Več ...

05. 12. 2014

Novi Kia Sorento je prejel maksimalnih 5 zvezdic za varnost pri trkih po Euro NCAP. Zahvaljujoč močnejši karoseriji in širokemu naboru pasivne in aktivne varnostne opreme se je Kiin novi veliki športni terenec odlično odrezal na vseh štirih področjih testiranj (90% od vseh možnih točk za varnost odraslih potnikov, 83% za varnost otrok, 67% varnost pešcev in 71% za... Več ...

26. 11. 2014

Korporacija Kia Motors (na Kitajskem skupaj s kitajskim partnerjem deluje pod imenom Dongfeng Yueda Kia - DYK) je danes v kitajskem Guangzhou predstavila koncept KX3, ki bo Kiin predstavnik v razredu manjših športnih terencev (SUV-B), ki je namenjen izključno kitajskemu trgu. Svetovna premiera koncepta bo na avtomobilskem salonu v kitajskem Guangzhouju, kjer bo edinstven videz vozila... Več ...