Splošne novice

15. 09. 2015

-    Svetovna premiera povsem novega Sportaga
-    Evropska premiera nove Optime
-    Nadgrajena družina cee’d, med drugim s športno linijo GT Line
-    1.0 T-GDI motor in 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko, ki prihajata z nadgrajenim cee’dom

Kia Motors na 66. avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavlja dva povsem nova modela - Sportage in Optima.

Poleg dveh najpomembnejših novostih bo Kia še predstavila nadgrajenega cee’da in svoji največji tehnološki pridobitvi – novi 1.0 T-GDI motor ter novi 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko DCT.

 

Globalna premiera nove generacije Kia Sportage
V svoji četrti generaciji novi Kia Sportage strankam nudi inovativen in sodoben paket v zelo konkurenčnem razredu kompaktnih športnih terencev.

Novi Sportage bo svoje mesto pod avtomobilskim soncem gradil na izjemnem prodajnem uspehu predhodnika, strankam pa se predstavi z atraktivnim, povsem novim videzom, številnimi naprednimi tehnologijami in za stopničko višjo kakovostjo.

Zahvaljujoč novim in dodelanim motorjem in menjalnikom, se bo ponašal s še večjo varčnostjo in boljšimi zmogljivostmi ter z izboljšano vodljivostjo.

Prvič bo pri Sportagu na voljo tudi športna linija ‘GT Line’, ki bo ljubiteljem športnih vozniških izkušenj zagotavljala vsestranskost običajnega Sportaga in lepšo zunanjo, dinamično podobo.

Novi Sportage, ki ga na cestah pričakujemo v začetku nalednjega leta, še naprej ostaja Kiin najbolje prodajan model v Evropi in predstavlja več kot četrtino Kiine evropske prodaje.

 

Nova Optima prilagojena Evropi
Evropska premiera nove Optime bo oznanila njen nov začetek in vidnejšo vlogo, ki jo bo odslej igrala v Kiini evropski modelni paleti, saj imajo z njo pri najstarejšem korejskem avtomobilskem proizvajalcu precej bolj ambiciozne načrte kot doslej.

Optima strankam v razredu srednje velikih limuzin s svojo moderno zunanjostjo, drzno notranjostjo ter številnimi novimi tehnologijami in motorji ponuja nekaj svežega in drugačnega, svojo samozavest pa črpa iz globalnega uspeha predhodnice.

Nova Optima na evropske ceste zapelje še to jesen, v naslednjem letu pa jo lahko pričakujemo še v atraktivni karavanski različnici, ki sliši na konceptno ime SPORTSPACE (Ženeva 2015), ter prvič tudi v visokozmogljivi ‘GT’ različici.

 

Milijon prodanih cee’dov v Evropi: prihaja nadgrajeni cee’d
Kia Motors Europe je temeljito nadgradila priljubljenega cee’da v njegovih številnih karoserijskih različicah.

Glede na cee’dov svež videz Kiini evropski oblikovalci niso korenito posegali v zunanji videz. Zato je toliko več pozornosti bilo namenjene udobnostnim in varnostnim pripomočkom ter motorjem in menjalnikom. Izboljšave med drugim prinašajo novi 3-valjni 1.0 T-GDI bencinski motor ter 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko. Spremembe se nanašajo na vse cee’dove različice: 5-vratna kombilimuzina cee’d, Sportswagon in 3-vratni pro_cee’d.

Dodelave so zajele tudi visokozmogljiva cee’d GT in pro_cee’d GT, ki sta doživela vizulne in dinamične spremembe in nedvomno sodita med najbolj atraktivne ‘hot hatch’ predstavnike v C razredu.

Cee’d bo kupcem ponudil tudi ‘GT Line’ značilnosti, ki so na voljo za vse tri karoserijske različice in omogočajo športni videz in dinamičnost GT modelov in vsestranskost običajne cee’dove družine.

Od decembra 2006 do maja 2015 so v Kiini slovaški tovarni proizvedli že milijon cee’dov, ki je tako eden Kiinih ključnih modelov v Evropi.

Nadgrajenega cee’da in različice GT Line pri nas in drugod po Evropi pričakujemo že konec meseca.

 

Tehnološke novosti: novi 1.0 T-GDI motor in 7-stopenjski DCT
Kiina največja tehnološka novost letošnjega Frankfurta je 3-valjni 1.0 T-GDI bencinski motor z močjo 74 ali 88 kW (100 ali 120 KM), ki je razvit v Kiinem R&D centru v korejskem Namyangu.

Novinec se ponaša s svojo varčnostjo in nizkimi emisijami CO2, obenem pa ponuja izjemne zmogljivosti in takojšen odziv. To je Kiin evropski debi na področju downsized motorjev, in se bo najprej pojavil pri nadgrajenem cee’du, v prihodnje pa ga lahko pričakujemo v njihovi celotni evropski modelni paleti.

cee’d tudi predstavlja novi 7-stopenjski dvojnosklopčni menjalnik DCT, ki bo pri cee’du na voljo z 1,6-litrskim CRDi dizelskim motorjem.

Novi menjalnik bo omogočal velik navor – do 300 Nm pri cee’du – in bo omogočal optimalno ravnovesje med zmogljivostjo in varčnostjo. DCT bo v prihodnje pri številnih Kiinih modelih, med drugim tudi pri novih Sportagu in Optimi.

 

***

Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja, i proitvaja kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje letno izdela več kot 3 milijone vozil, ki jih prodaja v 180 državah. Podjetje po vsem svetu zaposluje več kot 49.000 delavcev in stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Ključna vloga pri oblikovanju evropskemu trgu namenjenih vozil je zaupana tehnično-razvojnemu ter oblikovalskemu centru v Frankfurtu. Oblikovanje vozil Kia poteka pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo nadarjenost potrjujejo številne evropske in mednarodne dizajnerske nagrade, kot so red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljši avtomobilski dizajn. Pri zadovoljstvu kupcev še posebej izstopata modela Soul in Sorento, ki sta v študiji 2015 JD Power IQS zmagala v svojih kategorijah, Kia pa je zasedla 1. mesto med vsemi množičnimi znamkami in skupno drugo (za Porschejem). Izrazito evropsko orientiranost dopolnjuje Kia z moderno tovarno v slovaškem mestu Žilina in evropskim tehničnim centrom za razvoj in izdelavo motorjev, ki postavljajo Kio na prestol izdelovalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva. Avtomobilska znamka Kia je hkrati uradni avtomobilski partner svetovne nogometne organizacije FIFA in glavni sponzor slovitega teniškega turnirja Australian Open. Slogan podjetja »The Power to Surprise« predstavlja Kiino globalno zavezo k ustvarjanju avtomobilov, ki z moderno tehniko, naprednimi rešitvami in nenehnimi inovacijami prehitevajo nakupna pričakovanja ter z revolucionarnim 7-letnim jamstvom predstavljajo najboljšo nakupno izbiro za vaš denar.

 

21. 07. 2015

Po podatkih evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) je Kia Motors Europe zabeležila najboljše četrtletje in polletje v zgodovini znamke, v primerjavi z enakim obdobjem lani je rast znašala 7,6%. V prvi polovici 2015 je Kia po vsej Evropi skupno prodala 200.038 vozil, kar je najboljše polletje v zgodovini te najstarejše korejske avtomobilske znamke. V primerjavi z enakim obdobjem lani je bila rast... Več ...

13. 07. 2015

Kia Motors je prejela še eno mednarodno priznanje za model Soul EV, saj je nedavno v Franciji osvojila prestižno priznanje Prix Auto Environnement MAAF 2015. Soul EV, ki je Kiino prvo 100-odstotno električno vozilo, je zmagal v kategoriji ‘mestnega vozila z alternativno energijo’. Prix Auto Environnement MAAF 2015, ustanovljen leta 2005, katerega žirijo sestavljajo novinarji z... Več ...

29. 06. 2015

Z več vozili na ameriških tleh kod kdajkoli prej je Kia Motors nedavno dosegla še en zgodovinski mejnik. Slovito podjetje J.D. Power je južnokorejskega velikana okronalo za drugega najboljšega v študiji 2015 IQS (Initial Quality Study). Kiin rezultat pri IQS študiji se je izboljšal kar za 20 točk v primerjavi z lanskoletnim, do takrat najboljšim, Kiinim rezultatom. Tako se je Kia zavihtela štiri mesta višje... Več ...

19. 06. 2015

Iz Kie sporočajo, da bodo v teh dneh dosegli 15 milijonov vozil, proizvedenih v južnokorejskih tovarnah, ki so jih izvozili. Ta mejnik prihaja 40 let po prvih 10 primerkih modela Brisa pick-up, izvoženih v Katar leta 1975. Za lažje razumevanje podajamo primer: če bi 15 milijonov limuzin Optima, vsaka v dolžino meri 4.845 mm, postavili neposredno eno za drugo, bi 1,8-krat obkrožili zemljo (40.000... Več ...