Splošne novice

10. 09. 2014

-    Na sedežu Kie v Frankfurtu predstavili prvo evropsko postajo za hitro polnjenje z močjo 100 kW DC
-    Kia bo razširila svojo obstoječo mrežo polnilnih postaj
-    Kia Soul EV jeseni naprodaj v 16 evropskih državah
-    Edino električno vozilo s 7-letno garancijo
 

      Na sedežu Kia Motors Europe v Frankfurtu so nedavno namestili dve inovativni polnilnici za hitro polnjenje električnih vozil. Hitre polnilnice, namenjene električnemu Soulu EV, ki kmalu prihaja v Evropo, ponazarjajo Kiine ambicije biti vodilni na področju naprednih pogonskih tehnologij.
    
    Ob predstavitvi novih tehnologij, namenjenih Evropi, je Michael Cole, izvršni direktor Kiine evropske podružnice, povedal: “To so prve hitre polnilnice v regiji, ki ponujajo takšne zmogljivosti in bodo strankam Soula EV v veliko pomoč. Kia vidi baterije za električna vozila kot ključno rešitev mobilnosti v prihodnje in bo še naprej investirala v to tehnologijo.”
    
    Nove visokozmogljivostne polnilnice z močjo 100 kW DC Soula EV napolnijo od povsem prazne do 80% napolnjenosti baterije v pičlih 25 minutah. Polnilnice so razvili in naredili v korejskem podjetju Signet Systems Inc, ki se od leta 1998 ukvarja z električnimi napravami.
    
    Kia Motors Europe bo okrepila svojo mrežo polnilnic
    Z odprtjem polnilnic z močjo 100 kW DC na svojem evropskem sedežu Kia namerava razširiti svojo mrežo na kar 233 polnilnih postaj povsod, kjer bodo prodajali električnega Soula in pa tudi na sedežih evropskih distributerjev. Nove lokacije se bodo pridružile obstoječi mreži 140 polnilnih mest, kar bo kupcem nudilo skupno 373 Kiinih polnilnih postaj. To je Kiin širši plan razširitve polnilne mreže po vsem svetu glede na to, da se bo Soul EV prodajal globalno.
    
    Soul EV je Kiino prvo električno vozilo, ki se bo prodajalo po vsem svetu (Kia Ray EV se prodaja le v Južni Koreji), in predstavlja novo generacijo Kiinih električnih vozil. Kia Soul EV bo od oktobra moč kupiti le v 16 evropskih državah (med njimi bo tudi Slovenija!) in se bo, tako kot vse ostale Kie, ponašal z revolucionarno 7-letno garancijo (do 150.000 km/ prva 3 leta neomejeno št. prevoženih kilometrov) in bo edino električno vozilo s tako dolgo tovarniško garancijo.
    
    Soul EV se ponaša z največjo energijsko gostoto baterije v svojem razredu (200 Wh/kg), ki jo poganja 81-kilovatni električni motor z največjim navorom 285 Nm in visokozmogljivostno 27-kilovatno litij-ionsko polimersko baterijo, nameščeno pod kabino. Novi model, ki od 0 do 100 km/h pospeši v manj kot 12 sekundah in dosega največjo hitrost 145 km/h, omogoča največji doseg 212 km.
    
  

 ***
Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje letno izdela več kot 2,7 milijona vozil, ki jih prek razvejane prodajno-servisne mreže prodaja v 170 državah. Podjetje zaposluje po vsem svetu več kot 48.000 delavcev in stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Ključna vloga pri oblikovanju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia je zaupana tehnično-razvojnemu ter oblikovalskemu centru iz nemškega Frankfurta. Oblikovanje vseh vozil znamke Kia poteka pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo nadarjenost potrjujejo številne evropske in mednarodne dizajnerske nagrade, kot so red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljši avtomobilski dizajn. Izrazito evropsko orientiranost dopolnjuje Kia z moderno tovarno v slovaškem mestu Žilina in evropskim tehničnim centrom za razvoj in izdelavo motorjev, ki postavljajo Kio na prestol izdelovalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva. Avtomobilska znamka Kia je hkrati uradni avtomobilski partner svetovne nogometne organizacije FIFA in glavni sponzor slovitega teniškega turnirja Australian Open. Slogan podjetja Kia Motors Corporation »The Power to Surprise« predstavlja globalno zavezo podjetja k ustvarjanju avtomobilov, ki z moderno tehniko, naprednimi rešitvami in nenehnimi inovacijami prehitevajo nakupna pričakovanja ter z revolucionarnim 7-letnim jamstvom predstavljajo najboljšo nakupno izbiro za vaš denar.

 

29. 08. 2014

Iz korporacije Kia Motors so danes sporočili, da so z mehiško vlado podpisali sporazum o gradnji avtomobilske tovarne v kraju Monterrey v severovzhodni pokrajini Nuevo León.   Slovesnosti podpisovanja sporazuma, ki je bila 27. avgusta v Mexico Cityju, so se udeležili visoki predstavniki obeh strani – med drugim podpredsednik Kia Motors Corp., Hyoung-Keun (Hank) Lee, mehiški predsednik Enrique Peña Nieto ter Rodrigo Medina de la Cruz, guverner dežele Nuevo León. Gradnja se bo pričela že čez en mesec, končana pa naj bi bila v prvi polovici leta 2016, ko bodo letne proizvodne zmogljivosti tovarne znašale 300.000... Več ...

14. 08. 2014

Kia je pokazala prve fotografije novega Kia Sorenta. Gre sicer za 3. generacijo tega priljubljenega športnega terenca in predstavlja novi videz, ki se ponaša z drznejšim slogom in sodobnejšimi podrobnostmi. Novi Sorento, ki je v primerjavi s predhodnikom daljši, nižji in širši ter ima daljšo medosno razdaljo, bo svojo prihodnost poleg... Več ...

07. 07. 2014

Peter Schreyer, predsednik in vodja oblikovanja pri Kia Motors Corporation in Hyundai Motor Group, je prejel prestižno nagrado za živjenjsko delo na področju oblikovanja, ki jo podeljuje EyesOn Design. Gre za organizatorja enega od ameriških najbolj prestižnih avtomobilskih dogodkov, kjer se vsako leto zbere smetana avtomobilske oblikovalske skupnosti, zbirateljev in... Več ...

01. 07. 2014

Iz korporacije Kia Motors poročajo, da je njihova proizvodnja vozil, klub povečanju njihove prodaje vozil, zdaj še bolj okolju prijazna kot kadarkoli prej. Kiina prodaja po vsem svetu se je v lanskem letu povečala 1,4% na skupno 2.746.643 vozil, obenem pa so vodilni pri najstarejšem korejskem avtomobilistu veliko truda vlagali tudi v trajnostni razvoj in zmanjšanje okoljskega odtisa v... Več ...