Vodja oblikovanja:
»Oblika naredi znamko!«
Oblika daje dušo izdelku in seže v srce ljudi. Ko znamka doseže
tovrstno čustveno povezavo, preseže okvire običajnih znamk.

Spoznajte Petra Schreyerja

Kia Motors je pred vstopom v svet dinamičnega in inovativnega oblikovanja izbrala najboljšega oblikovalca. Zahtevna naloga je bila zaupana svetovno znanemu nemškemu guruju avtomobilske oblike Petru Schreyerju. Sledila je Kiina oblikovna revolucija s poplavo izjemno lepih modelov. Peter Schreyer je postal bistvo Kiinega poslanstva in eden izmed najpomembnejših prenašalcev sporočil med Kio in njenimi strankami po vsem svetu.

Bogata bera oblikovalskih nagrad Petra Schreyerja

Peter Schreyer si je v zadnjih nekaj letih prislužil z domiselnim in atraktivnim oblikovalskim pristopom številne nagrade po širnem svetu. Verjetno največjo med njimi pa je prejel pred kratkim. Postal je eden izmed treh predsednikov korporacije Kia Motors in vodja oblikovanja celotne skupine Hyundai-Kia. Bavarec se je s tem še bolj trdno usidral na prestol najvplivnejših avtoritet s področja oblikovanja izdelkov v celotni avtomobilski industriji.

Schreyer je pred vstopom v Kio v obdobju od leta 1994 do 2002 vodil oblikovno umeščanje Audijevih modelov v premijsko ospredje. Od leta 2002 do 2005 je bil vodja oblikovanja pri Volkswagnu. Leta 2005 pa je prevzel vajeti napredne Volkswagnove oblikovalske skupine, ki je bila zadolžena za predstavitev nekaterih ključnih modelov in zares edinstvenih konceptov.

Delo Petra Schreyerja je bilo večkrat nagrajeno z nemškimi in mednarodnimi nagradami. Prejel je nemško zvezno nagrado za dizajn in kar nekaj svetovno znanih nagrad Red dot. Zaradi svojega enormnega prispevka k razvoju avtomobilske industrije s športnimi in inovativnimi oblikovalskimi smernicami je prejel še številne druge znane nagrade.

»Navdihuje me arhitektura,
umetnost, glasba ...
Všeč so mi stvari, ki niso
povprečne in ljudje,
ki sledijo svoji viziji.«
Intervju s Schreyerjem o njegovi viziji in delu...

Konceptna vozila